Laren herovert vierde plaats op Kampong met effectieve corners

Precies één week heeft Kampong ervan kunnen genieten: de felbegeerde vierde plaats. Laren was vanavond in Utrecht met 1-3 te sterk en komt daardoor weer boven de Utrechtse dames uit op de ranglijst. Kampong begon sterk aan het duel, maar Laren was effectief uit de strafcorner en nam het initiatief snel over.

‘In de eerste zes, zeven minuten lieten we ze teveel komen’, stelt Laren-coach Donald Drost na de wedstrijd. En inderdaad: Kampong nam thuis direct het initiatief, maar Laren werd hoe langer hoe sterker. ‘Daarna hebben we gewoon heel goed gehockeyd’, vond Drost. ‘Zij zijn volgens mij niet eens in de cirkel geweest de eerste helft.’

Twee strafcorners raak

Dan rekent hij echter even buiten de tip-in van Lisette Korink en vervolgens de kans voor Sophie Bray, die beiden naast de goal vlogen. ‘Ja oké. Maar Joyce heeft geen ballen gehad in de eerste helft’, corrigeert Drost zichzelf. Waar Kampong de kansen niet afmaakte, lukte dat Laren wel. De eerste de beste strafcorner, een flats van Stephanie de Groof, was direct raak. En ook een tweede corner, een variant op Naomi van As, belandde voor rust nog in het doel van Kampong.

‘We moeten meer veldgoals maken’

Hoe anders was het tegen Groningen, waar Laren vorige week maar tot een 1-1 gelijkspel wist te komen. Een zestal strafcorners ging toen de mist in. ‘We maken twee corners vandaag en dat is goed. We hebben de corner nodig’, stelt Drost. Maar de effectiviteit in het algemeen, daar is hij nog lang niet tevreden over. ‘We krijgen wel heel veel kansen, zoals tegen Groningen de hele wedstrijd lang. En nu ook weer. Daar moeten we meer uithalen. We moeten meer veldgoals gaan maken.’

Spanning kwijt

In de tweede helft maakte Kampong, via een mooie backhand van Karlijn van der Linden, de 1-2. ‘Toen hadden we ze best onder druk’, vond aanvoerder van Kampong Malou Pheninckx. ‘Maar het is gewoon heel zonde dat je daarna weer 1-3 achterkomt. Dan ben je die spanning in de wedstrijd weer even kwijt.’ Maar, vond ze: Kampong straalde wel vertrouwen uit en speelde om te winnen vanavond.

De 1-3, een backhand van Maxime Kerstholt, hakte er echter in. Kampong kreeg nog wat kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar de bal wilde er niet meer in. De effectiviteit uit de corners gaf uiteindelijk de doorslag, vond Pheninckx. ‘Zij maken er twee. Wij krijgen op het eind nog vier corners en die gaan er allemaal niet in. Daar verlies je het op.’

Kampong – Laren 1-3 (0-2)

’11 Stephanie de Groof 0-1 (sc)
’30 Naomi van As 0-2 (sc)
’50 Karlijn van der Linden 1-2
’54 Maxime Kerstholt 1-3