Laren moet hopen op stunt na nederlaag tegen Pinoké

Een 1-0 nederlaag tegen Pinoké heeft hekkensluiter Laren zondagmiddag in een bijzonder lastige positie gebracht. Degradatie kan alleen nog worden afgewend als er de resterende twee wedstrijden tegen Den Bosch en SCHC een resultaat wordt gehaald.

De twee strafcorners die Pinoké meteen aan het begin van de wedstrijd versierden, zeiden veel over de verhoudingen in het eerste kwart. Het was niet te zien dat bij Laren het mes op de keel stond. Bij strafcorner nummer twee werd door Frances Westenberg een variant gespeeld op Kelly Hoyng-Jonker, die de 1-0 binnentipte. Een domper voor Laren, na vier minuten hockeyen.

Kelly Hoyng-Jonker maakte de 1-0. Foto: Koen Suyk

Vervolgens kreeg Pinoké via Josephine Murray (stuitte op Laren-keepster Karlijn Adank) en opnieuw Hoyng-Jonker (schot voorlangs) kansen op de 2-0. Het enige wat Laren daar het eerste kwart tegenoverstelde, was een strafcorner. De flats van Vanessa Blockmans was te veel door het midden om Pinoké-keepster Kiki Gunneman te passeren.

Het begin van het tweede kwart was opnieuw voor Pinoké. Maria Steensma had de 2-0 kunnen maken, maar haar schot werd geblokt. Vervolgens brak een sterke fase van Laren aan. De ploeg van coach Darren Cheesman slaagde er onvoldoende in het balbezit om te zetten in te kansen. De strafcorner die werd versierd, werd slecht gestopt, waardoor er geen doelpoging meer in zat. Laren mocht het zichzelf die fase aanrekenen dat het geen serieuze mogelijkheden op de 1-1 creëerde.

Kerstholt raakt de paal

Snel na rust schoot Pinoké via Maria Steensma tegen de voeten van Laren-keepster Karlijn Adank. De rest van het derde kwart golfde het spel op en neer. Zowel Pinoké als Laren creëerde kansen. Eén van de grootste was voor Maxime Kerstholt, die een strafcorner tegen de paal sloeg. Het was in een periode dat het 1-1 had moeten worden.

Teleurstelling bij Laren. Foto: Koen Suyk

Het laatste kwart moest Laren alles of niets spelen. Twee strafcorners achter elkaar werden niet verzilverd. De laatste tien minuten was Laren de betere ploeg. De strafcorner die Pinoké vlak voor tijd kreeg, ging er niet in. Na twee groene kaarten voor de Steekneuzen was het overwicht opnieuw voor Laren, maar het bleef 1-0. De komende weken moet Laren daarom tegen Den Bosch of SCHC boven zichzelf uitstijgen om niet naar de Promotieklasse te degraderen.