Laren verliest in eigen huis van Den Bosch

Den Bosch heeft zondagmiddag op bezoek bij Laren de 1e wedstrijd van de halve finale van de play-offs gewonnen. Op het Sportpark Eemnesserweg wonnen de Bossche dames dankzij goals van Vera Vorstenbosch en Maartje Paumen met 0-2.

Zo’n 2,5 duizend toeschouwers zagen beide ploegen met aanvallende intenties uit de startblokken schieten. Zowel Laren als Den Bosch probeerden snel de cirkel van de ander binnen te dringen en van voorzichtig aftasten leek geen sprake. Toch bleven echte kansen in de openingsfase uit. Maartje Paumen mocht in de 10e minuut wel aanleggen voor haar zo befaamde strafcorner, maar deze strandde al bij de stopster voordat ze deze goed en wel op doel kon afvuren.

Na een kwartier spelen drong Macey de Ruiter namens Laren de kop van de Bossche cirkel sterk binnen. Daar werd ze op haar stick getikt en zodoende kon ook Lieke van Wijk aanleggen voor haar 1e corner van dit duel. Tot teleurstelling van het thuispubliek vloog haar inzet vlak over de linkerkruising. 5 Minuten later veerde de Larense supporters opnieuw op. Nadat Naomi van As over de achterlijn richting het doel sneed en aflegde op Kim Lammers, schoot deze laatste direct op het Bossche doel. Daar redde keepster Josine Koning knap.

7 Minuten later was het de beurt aan Den Bosch. Na een prachtige rush liep Lidewij Welten vanaf links schuin de cirkel binnen. Daar kon ze aanleggen voor haar backhand, maar Joyce Sombroek stopte de hoge inzet van Welten knap en sloeg met haar handschoen de bal uit de eigen cirkel. Een minuut later mocht Paumen voor de 2e keer aanleggen voor haar strafcorner, maar deze sleepte de specialiste pur sang naast de Larense goal. Ook Paumens 3e poging op slag van rust belandde niet in het net waardoor beide ploegen de kleedkamer opzochten met de welbekende brilstand: 0-0.

Kort na rust brak Vera Vorstenbosch het duel open. Van dichtbij passeerde de routinier van Den Bosch keepster Joyce Sombroek. 10 Minuten voor het einde van de wedstrijd verdubbelde Maartje Paumen de voorsprong. Haar strafcorner sleepte ze snoeihard in de kruising buiten het bereik van Sombroek.

Aankomende zaterdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Plaats van handeling is dan Den Bosch. Aan Laren om dat duel te winnen, anders plaatst Den Bosch zich voor de finale van de play-offs.