Laren heeft nog steeds mes op de keel ondanks winst op Kampong

Met het mes op de keel heeft Laren donderdagavond een knappe 2-1 overwinning geboekt op Kampong. Toch staat de ploeg uit het Gooi nog steeds laatste. Onderin staan Kampong (14 punten), Victoria (14 punten) en Laren (13 punten) nu binnen één punt van elkaar, met nog drie wedstrijden op het programma.

De stemming sloeg deels om, toen Laren ontdekte dat Victoria op het nippertje gelijk had gespeeld tegen Bloemendaal. Aanstaande zondagmiddag op bezoek bij Pinoké vecht Laren voor misschien wel de laatste kans, in de wetenschap dat de speelrondes daarna alleen nog de zware wedstrijden SCHC-thuis en Den Bosch-uit op het programma staan. Het is aan spits Maxime Kerstholt en aanvoerder Macey de Ruiter om tegen Pinoké op te staan en de Europa Cup-winnaar van 2012 de afgang van een degradatie te besparen.

Laren begon fantastisch aan de wedstrijd, als een team dat vocht voor elke meter. Verdediger en Belgisch international Vanessa Blockmans soleerde direct vanaf de afslag dwars door de verdediging van Kampong, wat deed denken aan haar wondersolo tegen HGC een paar weken geleden. Het leverde deze keer een strafcorner op, die uitmondde in een nieuwe strafcorner. Daarbij liep Maxime Kerstholt zich vast.

Laren was het eerste kwart beter dan Kampong. Een knap schot uit de draai vanaf kop cirkel door aanvaller Pam van Asperen betekende de 1-0 voor Laren, na acht minuten. Een droomstart voor de ploeg van Darren Cheesman.

Pam van Asperen lacht na de 1-0. Foto: Willem Vernes

De 1-1 van Kampong

Halverwege het tweede kwart kwam Laren met een man minder te staan, toen Sophie Schelfhout met groen naar de kant werd gestuurd. Het zorgde ervoor dat Kampong in de wedstrijd kwam. Over de rechterflank was het Malou Pheninckx die met grote passen de achterlijn haalde en de bal teruglegde. Vanaf de kop schoot Margot Zuidhof vervolgens succesvol op doel: 1-1.

Er ontstond een heerlijk gevecht. Kampong kreeg via Fieke Hoff een schietkans, die naast vloog. Laren stormde via Djoeke Vogel op het doel van Kampong af, terwijl keepster Ayeisha McFerran uitkwam en met een sliding de bal de cirkel uitspeelde. 1-1 was de ruststand.

Margot Zuidhof heeft de 1-1 gemaakt. Foto: Willem Vernes

Laren weer op voorsprong: 2-1

Binnen een minuut na rust schoot Maxime Kerstholt naast. Het was de aanzet van een sterke fase van Laren, dat de 2-1 opleverde. Vanaf de linkerflank werd de bal door Bente van der Veldt hard de cirkel in geslagen. Kampong-verdediger Chiara Tiddi verkeek zich daarop en bij de tweede paal was het Kerstholt die kon binnentippen. Opnieuw dus een voorsprong voor de thuisploeg.

De grootste kans in het derde kwart was voor Bente van der Veldt, die de 3-1 op haar stick had. Van dichtbij schoot ze over. Aan het begin van het vierde kwart haalde Kampong meteen een strafcorner, maar de 2-2 bleef uit.

Tien minuten voor tijd moest Laren verder met tien man door een gele kaart voor Vanessa Blockmans. De strafcorner die Kampong versierde, pushte Renée van Laarhoven op de legguards van Karlijn Adank. De strafcorner daarna leverde voor Kampong ook niets op. De laatste minuten gaf Laren nog één hele grote kans weg, maar het bleef 2-1, waardoor de strijd onderin nog steeds volledig open ligt.


11 Reacties

 1. llinders

  En dan zend Ziggo zondag een oninteressante wedstrijd uit. Had natuurlijk Kampong - Victoria moeten zijn. Pinoké wint niets meer dus wie weet kan Laren het toch nog redden.

 2. jacquelineniermeyer

  Mooi stuk Marco!!

 3. MMheijen

  Wat lag het niveau hoog. Chapeau. Erg raar als er een gaat degraderen voor een promotieklasser met 3 gewonnen wedstrijden...

  1. AvA

   Terecht. Je speelt ergens voor of niet.

  2. trijntjel

   Ik vond het niveau zeer matig.

  3. Avdd

   Heel jammer dat er niet meer degraderen want het niveau was van beide ploegen dramatisch.

  4. Boearco

   Als je laatste wordt ben je de slechtste en moet je weg. Daarnaast was het niveau van deze wedstrijd wel heel mager. Zou wat zijn als je laatste wordt in de hoofdklasse en in de hoofdklasse mag blijven. Het was al gênant genoeg dat HGC er vorig seizoen in mocht blijven. Onderste vier in de hoofdklasse zijn wel heel zwak en zie je ook niet beter worden. Tijd voor een kleinere hoofdklasse.

 4. Eelco Houwink

  U heeft evenwel nog niets gezien. De Gooische gewelven zullen zich openen om pas op de laatste speeldag hun diepste geheimen aan de speelsters prijs te geven. Dan zullen de drassige veenbeken aan de Eemnesserweg opzwellen tot kolkende stromen. Een gehuil zal aanzwellen - de aardse wezens tot in hun diepste krochten rakend. Eensgezind zal het morrende volk zich oprichten en als 1 man wenden tot het hen zo geliefde team - dat voortstuwend in de vaart der Gooische hockeygoden die hen voortgingen. Hun oekaze zal immens zijn en ongekende vormen aannemen en aldus zal de handhaving slechts geschiedenis zijn. Nederig zullen de speelsters zich beseffen deze prestatie nooit meer te kunnen evenaren, tot zij tot stof zijn vergaan. Daarmee zal deze prestatie historie blijven - tot dat zij in onze herinnering herboren worden

  1. dragoncl

   Borreltje op?

  2. Eelco Houwink

   Uw betekening zal de mijne volgen, in de Kanselarij der Vergetelheid

 5. elknadeelhepznvoordeel

  Benzine gesnoven?


Wat vind jij? Praat mee...