Laurien Leurink neemt veredeld jeugdteam SCHC bij de hand

International Laurien Leurink heeft zondagmiddag een zwaar gehavend SCHC bij de hand genomen in het duel met Oranje-Rood. De aanvallende middenvelder scoorde twee keer voor de geplaagde Bilthovense formatie, die het wederom zonder ruim een handvol basisspeelsters moest stellen. Verdiend was het niet, maar SCHC won wel met 1-2.

Het is sinds vorige week vrijdag behelpen voor coach Lucas Judge. In de aanloop naar het duel tegen Hurley op 19 maart werd zijn ploeg getroffen door het coronavirus. Met ploeg vol invallers, waaronder de ongetrainde oud-international Carlien Dirkse van den Heuvel, probeerde hij er beste van te maken, maar een 0-2 nederlaag was niet te voorkomen. Vanwege alle corona- en quarantaine-gevallen werd twee dagen later de topper tegen Den Bosch zelfs uitgesteld.

Tegen Oranje-Rood bleek dat het virus nog altijd grote gevolgen heeft voor SCHC-selectie. Judge miste zeven speelsters, waarvan vier corona-gerelateerd, aldus Judge. Aan de afslag ontbraken daardoor onder andere Xan de Waard, Ginella Zerbo, Kyra Fortuin, Famke Richardson, Mascha Sterk en Yibbi Jansen. Met als gevolg dat Judge wederom een beroep moest doen op een groot aantal jeugdspelers om een volledige selectie op de been te kunnen brengen. De nood was zo groot dat jeugdspeler Suze Leemans met haar eigen, afwijkende SCHC-shirt binnen de lijnen verscheen.

De 1-1 van Fiona Morgenstern in beeld. Op de voorgrond Suze Leemans in een afwijkend SCHC-shirt. Foto: Willem Vernes

Pijn doen

Voor Oranje-Rood, dit seizoen niet bepaald een hoogvlieger in de Hoofdklasse Dames, leek dit op voorhand de ideale gelegenheid om  de zekere playoff-kandidaat pijn te doen. De ploeg van coach Stefan Duyf begon ook voortvarend en kreeg al binnen de minuut een strafcorner. Die ging er niet in, zoals de Eindhovense formatie ook de twee andere corners voor rust miste. Waar Oranje-Rood niet scherp was, daar liet Leurink zien waarom zij altijd vaste keuze is van bondscoach Alyson Annan. De eerste de beste keer dat SCHC in de cirkel van Oranje-Rood verscheen, was het raak. Met een droge knal scoorde Leurink de 0-1.

Dat was vervolgens lange tijd ook de enige keer dat de gasten bij het Eindhovense doel kwamen, want Oranje-Rood heerste op alle fronten. Nog voor de rust leverde dat overwicht de verdiende 1-1 op via Fiona Morgenstern, die de bal fraai over Alexandra Heerbaart liftte.

De selectie van SCHC bleef tijdens de rust buiten op de trappen voor de bespreking van Lucas Judge. Foto: Willem Vernes

Voor de bespreking in de rust ging Oranje-Rood naar binnen, maar SCHC bleef opvallend genoeg buiten op de trappen van het Eindhovense sportpark. Waarschijnlijk onder het motto: better safe than sorry. In het derde kwart ging de thuisploeg verder met waar het in het tweede kwart was gebleven: aanvallen. Maar opnieuw was het Leurink die uit de eerste de beste SCHC-aanval scoorde. Ditmaal trof haar backhand de plank: 1-2.

In het vervolg van het duel deed Oranje-Rood er alles aan om nog een treffer te scoren, maar de veredelde jeugdploeg van SCHC knokte zich onder aanvoering van de routiniers Caia van Maasakker, Leurink en de sterk keepende Heerbaart naar het eindsignaal.


1 Reactie

  1. nicovisch

    Wat een geweldige prestatie van SCHC om met een B team ( veel jeugd) toch nog te winnen van OranjeRood. 👍👍


Wat vind jij? Praat mee...