Leurink brengt nieuw elan bij SCHC, Zerbo scoort vier keer

International Laurien Leurink had weinig moeite om indruk te maken bij haar nieuwe club SCHC, na de overstap van Laren. Bij de start van de competitie stond er tegen het povere Bloemendaal na zeventien minuten hockeyen 3-0 op het scorebord, dankzij een goal en een briljante assist van de middenvelder. De teller stopte uiteindelijk bij 8-0, na vier goals van spits Ginella Zerbo.

Aanwinsten Delfina Merino en Laurien Leurink lieten bij de afslag van de Hoofdklasse meteen zien dat ze een geweldige versterking zijn voor het ambitieuze SCHC, dat voor het eerst opereerde met de nieuw coachtandem Nettie van Maasakker en Lucas Judge.

Al binnen een een paar minuten was Merino – wereldspeelster van het jaar – twee keer gevaarlijk in de Bloemendaalse cirkel. Maar het was die andere aanwinst Leurink die het aanvallende hockey van SCHC beloonde op het scorebord. Eerst pushte Leurink vanaf rechts over Diana Beemster: de eerste goal van de hoofdklassecompetitie 2018/2019. Een rake strafbal van goaltjesdief Ginella Zerbo volgde, waarna Leurink met een heerlijke passeeractie op de kop van de cirkle de Bloemendaalse defensie in de luren legde. Daarna was de voorzet op maat voor Merino, die eenvoudig de 3-0 binnen kon tikken.

Laurien Leurink scoort meteen bij haar debuut voor SCHC. Foto: Willem Vernes

Bloemendaal probeerde druk te zetten

Met de 3-0 voorsprong leek SCHC wat gas terug te nemen, Bloemendaal op haar beurt probeerde af en toe volle druk te zetten, maar daar hockeyde SCHC soms makkelijk doorheen. Precies zo’n situatie, zorgde ervoor dat het Bilthovense team vlak voor de rust de eerste strafcorner mocht nemen. Caia van Maasakker pushte die strafcorner links naast de goal.

Na de rust bleef SCHC scoren. Na een backhand pass van aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel maakte Zerbo helemaal vrijstaand de 4-0, haar tweede van de middag.

Goalgetter Ginella Zerbo gaat ook in het nieuwe seizoen vrolijk door met scoren. Tegen Bloemendaal scoorde de spits vier keer. Foto: Willem Vernes

Grote score

Nadat Caia van Maasakker bij haar tweede poging vanaf de kop van de cirkel de 5-0 binnen pushte, vond coach Van Maasakker het tijd om de Engelse keepster Maddie Hinch te wisselen voor reservekeepster Roos Knijff, voor het laatste kwart. Na weer een goede actie van Leurink, leek Zerbo de 6-0 te maken, maar ze strandde op Beemster. Kyra Fortuin wist snel daarna wel de 6-0 te scoren. Goalgetter Zerbo tipte schitterend de 7-0 binnen en scoorde vlak voor tijd ook nog de 8-0. Na afloop van de wedstrijd werden de wereldkampioenen van Oranje ook nog uitgebreid in het zonnetje gezet.

Wereldkampioenen Laurien Leurink, Xan de Waard, Caia van Maasakker en Carlien Dirkse van den Heuvel. Foto: Willem Vernes


5 Reacties

 1. robvisser

  Delfina Merino zal vast en zeker een waardevolle aanwinst blijken te zijn, maar ze liet dat zeker niet zien in de eerste wedstrijd van SCHC. Sterker nog, ze speelde matig en de conclusie 'geweldige versterking' kan zeker niet op deze wedstrijd zijn gebaseerd. Wel was Laurien Leurink sterk, voor mij eigenlijk de speelster van de wedstrijd, al scoorde Ginella Zerbo vier keer. De uitslag was enigszins geflatteerd, al was Bloemendaal duidelijk minder. Er zit veel potentieel in SCHC maar dat is al jaren zo. Ik ben benieuwd of Nettie van Maasakker dit jaar het ontbrekende puzzelstukje kan vinden, zodat SCHC een gooi kan doen naar het landskampioenschap.

 2. lynnBosman

  Om eerlijk te zijn vind ik een aantal Nederlandse speelsters (Welten op de eerste plaats maar ook De Waard en De Goede) betere speelsters dan wereldspeelster vh jaar Merino. Heb altijd het idee gehad dat veel mensen het haar vooral gunden. Doet niets af van dat ze geweldig is en de sterspeelster van Argentinië. Anyway SCHC heeft natuurlijk een geweldig team en voor Bloemendaal zijn dit natuurlijk niet de wedstrijden, maar ik vond Bloemendaal onthutsend zwak. En ik vraag me af waarom bv O'Flanagan het veld moest ruimen. Ik zie Bloemendaal als de nr 1 kandidaat om te degraderen nog voor Huizen, Groningen of Pinoké. Niet op basis van deze wedstrijd, maar op basis van kwaliteit

 3. robvisser

  @lynnBosman Eens over Merino. En nu suggereert het artikel alsof ze geweldig heeft gespeeld. Ik heb het live gezien en ze was gewoon niet goed vandaag. Bloemendaal had zo nu en dan even aardig spel, maar het is bij lange na niet voldoende.

  1. robboomsma

   Heb deze wedstrijd niet gezien maar in al zijn gehele beeld denk ik wel dat SCHC een goede kant op gaat qua kwaliteit. Daarnaast ontwikkelen alle ploegen zich op het moment....

 4. lynnBosman

  @RobV: ik vind Merino een geweldige speelster, maar bij SCHC steekt ze er niet bovenuit zoals dat wel bij het Argentijnse elftal is. Ik heb het live via ziggo gezien, vond Leurink geweldig spelen. Ik hoop dat Annan goed gekeken heeft naar Zerbo, wat laat zij het scoren er toch gemakkelijk uitzien. Verdient een kans.


Wat vind jij? Praat mee...