Round-up HK Dames: Laren boekt cruciale zege, record Den Bosch

Na de negentiende speelronde in de Hoofdklasse Dames is de spanning in de strijd tegen degradatie nog verder toegenomen. Hekkensluiter Laren boekte een vitale 2-1 zege op Kampong en heeft daarmee aansluiting met de staartploegen gevonden. Victoria hield een belangrijk punt over aan het thuisduel met Bloemendaal (1-1).

Eerder vandaag won Den Bosch de kraker bij Amsterdam met 0-1, speelde hdm gelijk tegen SCHC (1-1) en won Hurley bij Oranje-Rood (0-2). Pinoké-HGC eindigde in de allerlaatste seconden in 1-0.

Oranje-Rood zit in de hoek waar de klappen vallen: de Eindhovense ploeg bleef voor de zesde keer op rij zonder zege in de Hoofdklasse en wacht al drie duels op een doelpunt. De nederlaag tegen een degelijk en volwassen spelend Hurley kreeg in de beginfase gestalte. Een strafcorner van Gitte Michels en een treffer van Marente Barentsen zorgden al na vier minuten voor een comfortabele voorsprong voor de bezoekers. Die marge kwam in het restant van het duel nooit echt in gevaar. Opvallend: in de laatste negen duels van Hurley kwam telkens maar één ploeg tot scoren en vielen in totaal slechts achttien doelpunten.

Het duel tussen de playoff-ploegen hdm en SCHC kenmerkte zich door een levendig spelbeeld met weinig doelkansen. Pien Dicke leek lange tijd matchwinnaar te worden nadat ze SCHC met haar veertiende competitietreffer op voorsprong had gezet, vlak na rust. Uiteindelijk kreeg een slotoffensief van de thuisploeg de gewenste beloning: de gelijkmaker uit de rebound van een strafcorner via Imme van Es. Hdm bleef zo voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen en toonde daarmee weer eens aan de revelatie van het seizoen te zijn in de Hoofdklasse Dames.

Voor het eerst sinds 16 september 2018 kon Den Bosch Amsterdam weer eens verslaan binnen de reguliere speeltijd. Dat was in de acht wedstrijden daarvóór niet gelukt. De Bossche ploeg had aan het zesde competitiedoelpunt van Noor Omrani genoeg om de zege over de streep te trekken, ook omdat Amsterdam een zeer matte indruk maakte. Den Bosch bezorgde de regerend landskampioen de eerste thuisnederlaag sinds 21 oktober 2018 (0-1 tegen Kampong) en maakte zo een einde aan een ongeslagen thuisreeks van 22 duels van de Amsterdammers. De ploeg hield daarbij voor de zeventiende keer dit seizoen haar doel schoon, een nieuw record in de 39-jarige Hoofdklasse-historie. Lees hier het uitgebreide verslag van de wedstrijd.

Rosa Fernig (links, Den Bosch) in duel met Lauren Stam. Foto: Koen Suyk

Laren behaalde in haar tiende thuiswedstrijd van dit seizoen pas haar eerste overwinning, en dat was meteen een heel belangrijke. Pam van Asperen en Maxime Kerstholt tekenden voor de treffers van de hekkensluiter, terwijl Margot Zuidhof tussendoor wat terugdeed. Met deze drie punten verkleint Laren het gat met directe concurrenten Kampong en Victoria tot één punt. De strijd tegen degradatie is daarmee helemaal open. Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag terug.

Felicitaties voor Laren-doelpuntenmaakster Pam van Asperen. Foto: Willem Vernes

Het zevende competitiedoelpunt van Daphne Voormolen – twee minuten vóór tijd – voorkwam een nederlaag van Victoria tegen Bloemendaal. De bezoekers hadden vlak na rust een voorsprong genomen via Annelies Pos en leken met drie punten naar huis te keren. Victoria blijft door het gelijkspel directe concurrenten Kampong en Laren voor op de ranglijst.

Pinoké en HGC konden elkaar lange tijd geen pijn doen in een kansarme wedstrijd. Voor de Steekneuzen stond er niets meer op het spel, voor HGC des te meer. Een 0-0 leek logisch, maar door een uitspeelcorner pakte Pinoké via Lisanne de Lange alsnog de drie punten. Zorgelijk is de vorm voor HGC: van de laatste veertien competitiewedstrijden won HGC er niet één: zes gelijke spelen en acht nederlagen.

Foto: Bart Scheulderman

Bekijk hieronder de updates, stats en foto’s uit ons liveblog van vandaag


11 Reacties

 1. JMJFijen

  POEH, POEH, TOCH GELUKT DENBOSCH HEERSTE IN DE EERSTE HELFT EN SCOORDE BOVENDIEN. HADDEN ER TWEE MOETEN ZIJN, DE VOLGENDE KEER BETER. TOCH WERD HET NOG EVEN BENAUWD IN DE TWEEDE HELFT. MAAR JOSINE HIELD STAND EN IS HCDB DE TERECHTE WINNAAR VAN DIT TREFFEN TUSSEN DE BESTE HOCKEYSTERS VAN EUROPA. NU OP NAAR ZONDAG ALS HDM OP VISITE KOMT. SUCCES MEIDEN....EN GROET VAN SJANG

 2. PeterMontijn

  Misschien moet je de caps lock toets eens indrukken. Het lijkt nu net of je ons iets wil overbrengen dat we echt NIET MOETEN VERGETEN

 3. Nvanas012

  Ik vind die caps wel humoristisch🤣

 4. nicovisch

  Wat slecht van de camera man en niet sportief om de goal van SCHC niet te laten zien??

  1. jj1996

   Hahahaha. Je weet dat het een automatisch systeem is en niets met een cameraman en/of sportiviteit te maken heeft?

 5. charliejanssen

  Kan Oranje-Rood geen oud topspits aan het begeleidingsteam toevoegen? Veldspel is goed verzorgt en ze zijn veel sterker dan Hurley... Echter, de stand geeft 0-2 aan en dat is wat telt.. En laat eens iemand anders een strafcorner nemen, want de laatste rechtstreekse goal uit een sc (of überhaupt een goal) is lang geleden

 6. knuufke

  Ze hebben wel een spits: Trijntje. Maar die lijkt over het hele veld te moeten zwerven. In de spits staan geen echte spitsen. Misschien eens wat met posities schuiven?

 7. Hockeyfeest

  Ze missen de balans. Geen gevaar voor de goal. Ze zetten de eigen ruimte dicht. Meer ruimte in de cirkel laten en Trijntje in de spits? Of een echte spits zoeken en ruimte maken in de cirkel.

 8. charliejanssen

  Je mag niet van een 16-jarige verwachten dat ze dat wel even regelt in de spits. Wellicht een wat sterkere dame om wat oorlog te maken in de cirkel!

 9. knuufke

  Sportliefhebber je was me voor. Eigenlijk hebben we teveel dezelfde type speelsters. Speelsters die de bal wel komen brengen en dat prima doen, maar geen afmakers. Behoefte aan type Sosha Benninga. zal ik maar zeggen.

 10. p-smits

  Ik denk dat OR blij mag zijn dat ze eerder al punten gehaald hebben. Op basis van huidig niveau zouden ze het niet halen. Dat terzijde. Het spel via de live stream Laren-Kampong is helaas niet te volgen.


Wat vind jij? Praat mee...