Round-up HK(D): Hurley verslaat SCHC, hekkensluiter Laren pakt volle buit

Op de veertiende speeldag heeft Hurley voor een verrassing gezorgd door SCHC in Bilthoven met 2-0 te verslaan. Koploper Den Bosch en achtervolger Amsterdam pakten wel de volle buit ten koste van respectievelijk Pinoké (6-0) en Bloemendaal (3-2). Hekkensluiter Laren maakte een einde aan een reeks van zeven nederlagen op rij door in Wassenaar met 4-2 te winnen van HGC. Hierdoor verkleinde de ploeg het gat naar concurrenten Kampong en Victoria.

Hekkensluiter Laren schoot tegen HGC op ongekende wijze uit de startblokken. Er waren slechts drie minuten gespeeld of de ploeg had al twee keer gescoord en na tien minuten stond de stand 1-3 op het bord. Uiteindelijk won Laren met 4-2, mede dankzij twee doelpunten van Djoeke Vogel. Met de vier goals tegen HGC verdubbelde de Gooise formatie bijna haar gehele doelpuntenproductie dat na dertien speeldagen op vijf stond. De zege maakte ook een einde aan een reeks van zeven nederlagen op rij. Laren won voor het laatst op 4 oktober 2020, toen Victoria in Rotterdam met 2-1 werd verslagen. HGC, dat aantrad zonder sterspeler Dirkie Chamberlain, is nu negen duels zonder overwinning.

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag van het duel tussen HGC en Laren

Macey de Ruiter van Laren wordt belaagd door HGC-speelsters Lisa Harteveld (l) en Amy van den Bosch (r). Foto: Bart Scheulderman

Na acht wedstrijden op rij zonder nederlaag stapte SCHC vrijdag als verliezer van het veld. Ondanks de teruggekeerde Carlien Dirkse van den Heuvel verloor de ploeg met 0-2 van Hurley. Gitte Michels had met haar wapen, de strafcorner, al in de achtste minuut Hurley op voorsprong gezet. Vlak voor rust zette Lieke van Wijk uit een strafbal de eindstand op het bord. Met de zege staat Hurley steviger op de zesde plaats en heeft het zelfs plek vijf in zicht. De achterstand op buren Pinoké is geslonken naar twee punten.

Amsterdam had geen makkelijke avond in het eigen Wagener Stadion. Bloemendaal, dat tijdens de laatste vijf bezoekjes zonder punten en zonder doelpunten weer huiswaarts keerde, nam tot twee keer toe brutaal de leiding. De openingstreffer van Lilli de Nooijer was voor keepster Anne Veenendaal de eerste tegentreffer nadat ze drie wedstrijden op rij de nul had gehouden. Na de gelijkmaker van Sosha Benninga en een benutte strafbal van Demi Hilterman maakte Maria Verschoor luttele seconden voor het rustsignaal 2-2. Na de pauze bezorgde Marijn Veen Amsterdam de twaalfde overwinning in veertien duels.

Waar Pinoké afgelopen zondag haar huid duur verkocht in het duel met SCHC (1-2 verlies) had de ploeg aan de Oosterplas weinig tot niets in te brengen tegen Den Bosch. De koploper scoorde een half dozijn doelpunten tegen de nummer vijf van de Hoofdklasse Dames, goed voor de zesde zege op rij. Frédérique Matla opende de score en zette ook de eindstand op het bord. Met deze twee treffers bereikte ze de mijlpaal van honderd treffers in het shirt van Den Bosch. Keepster Josine Koning hield voor de dertiende keer in veertien wedstrijden de nul.

Anouk Stam en Kiki Gunneman van Pinoké neutraliseren het Bossche gevaar dat van Frédérique Matla komt. Foto: Orange Pictures/Joris Verwijst

Met de negende overwinning van het seizoen heeft hdm de vierde plaats nog steviger in handen gekregen. Een doelpunt van Jip Dicke in de derde minuut was voldoende voor de zege op Victoria, dat concurrenten Kampong en Laren punten zag pakken. Het verschil is teruggelopen naar respectievelijk twee en drie punten. Het verschil tussen hdm en Pinoké, de nummer vijf, in de strijd om het vierde en laatste playoff-ticket bedraagt inmiddels acht punten.

Oranje-Rood – Kampong 0-0

Het duel tussen Oranje-Rood en Kampong kende geen winnaar. En daar zal men vooral aan Utrechtse kant van balen. Kampong kreeg acht strafcorners, maar de schutters op de kopcirkel wisten keepster Sarah Sinck niet te verschalken. Kampong-aanvoerster Malou Pheninckx kwam slechts een aantal minuten in actie en bekeek de rest van het duel vanuit de dug-out. Door de puntendeling liep hekkensluiter Laren twee punten in op Kampong, dat op haar beurt een punt inliep op Victoria, de nummer tien op de ranglijst.

Carlijn Tukkers van Kampong kan niet geloven dat haar inzet geen doel treft in het duel tegen Oranje-Rood. Foto: Willem Vernes

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de veertiende speeldag in de Hoofdklasse Dames