Den Bosch verslaat rivaal Amsterdam met 2-0

Den Bosch heeft zondagmiddag in het eigen stadion de topper tegen Amsterdam met 2-0 gewonnen. Vlak voor het einde van het derde kwart maakte Lieke Hulsen de openingstreffer, waarna Ireen van den Assem in het vierde kwart een strafcorner binnensleepte. Later vandaag volgt een uitgebreider wedstrijdverslag.

’67 Ook na de 2-0 blijft Den Bosch de betere ploeg. Dit gaan ze niet meer uit handen geven.

’59 Ireen van den Assem sleept de 2-0 binnen uit een strafcorner. 

’57 Lidewij Welten dribbelt door de Amsterdamse verdediging en vraagt om een strafcorner. Die krijgt ze niet.

Einden Q3.

’52 Strafcorner voor Amsterdam. Eva de Goede legt de bal terug op aangeefster Kitty van Male. Die speelt ‘m voor het doel, maar Den Bosch verdedigt uit.

’51 1-0 voor Den Bosch. Lieke Hulsen tipt een pass van Lidewij Welten binnen.

’50 Danique van de Veerdonk schiet de bal hard tegen Eva de Goede aan, die zich hinkelend tegen de pijn verbijt. Ze kan verder spelen.

’47 Een kans voor Den Bosch. In een scrimmage belandt de bal voor de stick van Lidewij Welten die ‘m net niet kan controleren, waardoor een schot uitblijft. Daar komt Amsterdam goed weg.

’41 Een voorzet vanaf de rechterflank van Den Bosch schiet door in de Amsterdamse cirkel. Slordig, dit had een gevaarlijke situatie moeten worden.

’36 Het derde kwart is begonnen.

Eva de Goede gevloerd door Frédérique Matla. Foto: Willem Vernes

Einde Q2.

’30 Het is vooralsnog een kwart met weinig kansen en veel fouten op het middenveld. Den Bosch is de betere ploeg, Amsterdam heeft af en toe gevaarlijke uitbraken.

’27 Af en toe is Den Bosch slordig in de passing. Maar Amsterdam weet er vooralsnog niet van te profiteren.

’16 Strafcorner voor Den Bosch. Margot van Geffen stopt de bal niet goed. Amsterdam kan uitverdedigen.

Einde Q1.

Pleun van der Plas in duel met Kimberly Thompson. Foto: Willem Vernes

’14 Strafcorner voor Amsterdam. Eva de Goede sleept de bal naar de inlopende Kimberly Thompson, die naast tipt.

’12 Strafcorner voor Den Bosch, nummer twee. Dit keer gaat de bal naar Noor Omrani, die de bal met haar backhand tegen een uitloper schiet.

‘6 Een backhandschot van Felice Albers van Amsterdam belandt bij Sosha Benninga, die de bal net niet kan controleren. Bal rolt over de achterlijn.

‘4 De eerste strafcorner is voor Den Bosch. Frédérique Matla sleept ‘m, Anne Veenendaal redt met haar stick.

‘3 Den Bosch begint goed aan de wedstrijd. Een lange pass van Ireen van den Assem komt via Frederique Matla bij Lieke Hulsen in de cirkel. Ze zoekt een voetje, maar vindt die niet.

‘1 We zijn begonnen.

Lieke Hulsen tijdens de warming-up. Foto: Willem Vernes


4 Reacties

 1. lisahockey200

  Waarom wordt er gedaan alsof Den Bosch veel beter speelde? Oké in de laatste kwart kwam Amsterdam niet veel in de aanval maar voor de rest was het heel de tijd tik tak op het middenveld , dan weer DB, dan weer AH&BC. Amsterdam hield goed stand en had een paar goede kansen, vooral uit de corners. Den Bosch speelde ook erg slordig , maar het werd telkens opgelost door de scherpe verdediging. Het was een top wedstrijd met goals die niet persé het niveauverschil laten zien. Verdediging van den Bosch was sterker, middenveld van Amsterdam was sterker. Spitsen van den Bosch waren net iets vaker aanspeelbaar. Net zoals in de play-offs 😉

 2. lynnBosman

  DB was ook gewoon beter, simpel. Beide kansen uit sc, maar overall DB de beste kansen. De goal kwam echt niet uit de lucht vallen in het derde kwart. Het was wachten op de goal van DB. DB mist echter nog best wel wat kansen en is nog wat slordig (iets waar Amsterdam niet van profiteerde). Gemis Keetels als spelverdeler is toch wel zichtbaar. Erg benieuwd naar of iemand bij SCHC - OR was en naar de kelderduels, wat is er toch met Hurley?

  1. robboomsma

   En het afronden van DB komt wel goed, een stijgende lijn begint al zichtbaar te worden, kijk naar bv Joosje Burg, die meer en meer begint te creeëren. Hurley mist peper leek het vrijdag wel. De gretigheid was lastig te zien bij hun..... Maar wat het exact is, zou ik toch niet kunnen vertellen...

 3. frank-hagemans

  Het klopt wel dat de topper in Den Bosch niet een spetterend duel opleverde. Daarvoor waren te veel foutjes aan beide zijden in de passing waarneembaar, waardoor vloeiende combinaties te vaak de mist in gingen. Den Bosch zou meer aan scoringskracht winnen, als meer op de tikkie-takkie wijze de tegenstander wordt uitgespeeld. Daar ligt nog veel ruimte.


Wat vind jij? Praat mee...