Marlies Verbruggen bezorgt Den Bosch zege in laatste minuut

Den Bosch heeft de eerste finalewedstrijd van Amsterdam gewonnen. Aan de Oosterplas werd het 3-2. Marlies Verbruggen maakte het winnende doelpunt in de laatste minuut.

In de zeventiende minuut, vlak voor het einde van het eerste kwart, kwam Amsterdam op voorsprong. Eva de Goede sleepte de eerste corner van Amsterdam over de grond tegen de plank.

Aan het begin van het tweede kwart maakte Den Bosch de gelijkmaker. Na een slordige terugspeelbal van Lauren Stam op Jacky Schoenaker kwam de bal terecht bij Marlies Verbruggen. Zij legde ‘m breed op Lidewij Welten, die op keepster Anne Veenendaal schoot. In de rebound schoot Welten alsnog raak.

In de 45ste minuut maakte Amsterdam de 1-2. Het was een lekker spitsengoaltje van Kelly Jonker. Noor de Baat draaide weg bij Sanne Koolen en gaf de bal voor op Jonker, die ‘m van dichtbij binnentipte. Verdediger Pien Sanders grijpt niet sterk in.

Het was Frédérique Matla die Den Bosch in de 59ste minuut uit hun vijfde corner met een sleeppush op gelijke hoogte bracht: 2-2. Amsterdam vroeg de videoscheidsrechter aan, maar die keurde het doelpunt goed. In de laatste minuut maakte Verbruggen de winnende goal.

—————–

’70 GOAL voor Den Bosch! Marlies Verbruggen maakt ‘m uit een strafcorner in de laatste minuut! Wat een ontknoping.

’69 Lidewij Welten haalt een corner voor Den Bosch. De zesde.

’68 Een schot van Charlotte Vega. Keepster Koning redt schitterend met haar stick. Het spel golft nu op en neer. Een heerlijke slotfase.

’67 Nog drie minuten. Worden het shoot-outs?

’64 Strafcorner voor Amsterdam, nadat Den Bosch tevergeefs de videoscheidsrechter heeft aangevraagd. Eva de Goede sleept de bal over de grond richting de hoek, maar Josine Koning duikt naar de grond en plukt ‘m er met haar stick uit, Prachtige redding.

’59 GOAL voor Den Bosch: 2-2. Uit corner nummer vijf voor Den Bosch sleept Frédérique Matla de bal tegen het net. Amsterdam vraagt de videoscheidsrechter aan, maar die keurt het doelpunt goed.

’55 Corner voor Den Bosch. Dit keer wordt hij gespeeld op aangeefster Marloes Keetels. In de kluts belandt de bal bij Welten, die op keepster Veenendaal schiet.

Einde Q3.

’51 Lieke Hulsen haalt een corner van Den Bosch. Uit de mislukte variant, gespeeld op de inglijdende Welten, volgt een nieuwe corner. Ook de tweede poging gaat er, dezelfde variant, haalt Welten niet en gaat er niet in.

’45 Doelpunt voor Amsterdam: 1-2. Een lekker spitsengoaltje van Kelly Jonker. Noor de Baat draait weg bij Sanne Koolen en geeft de bal voor op Jonker, die ‘m van dichtbij binnentipt. Verdediger Pien Sanders grijpt niet in.

Kelly Jonker maakt de 1-2. Foto: Willem Vernes

’38 Maria Verschoor stuit op de haar uit doel rennende Den Bosch-keepster Josine Koning. In de rebound schiet Kitty van Male over.

’36 Derde kwart is begonnen.

Einde Q2. De teams zoeken de kleedkamer op met een tussenstand van 1-1.

’34 Een schot van Maria Verschoor gaat over.

’27 Kansje voor Den Bosch. Een tip-in van Den Bosch-aanvaller Lieke Hulsen gaat naast na een pass vanaf de rechterflank van Pleun van der Plas.

’20 Na een snelle uitbraak van Den Bosch en een passje van Pleun van der Plas schiet Marlies Verbruggen op Anne Veenendaal.

’18 Doelpunt voor Den Bosch! 1-1. Na een slordige terugspeelbal van Lauren Stam op Jacky Schoenaker komt de bal terecht bij Marlies Verbruggen. Zij legt ‘m breed op Lidewij Welten, die op keepster Anne Veenendaal schiet. In de rebound schiet Welten alsnog raak.

Welten staat nu op vier goals tijdens de play-offs van dit seizoen, een nieuw persoonlijk record. In 2007/08 en 2013/14 kwam ze in de play-offs telkens tot drie doelpunten. Ze staat nu op dertien playoff-goals in haar loopbaan: tien in de halve finale en drie in de finale. Van de dertien goals maakte ze er vijf tegen Amsterdam.

Lidewij Welten juicht nadat ze de 1-1 heeft gemaakt. Foto: Willem Vernes

Einde Q1

’17 GOAL! 0-1! Eva de Goede sleept de eerste corner van Amsterdam over de grond tegen de plank.

’15 Charlotte Vega staat aan de basis van een snelle uitbraak van Amsterdam. Ze steekt het middenveld over en krijgt de bal in de cirkel terug na een passje van Noor de Baat. In duel met keepster Josine Koning verspeelt ze de kans.

‘9 Den Bosch-aanvaller Marlies Verbruggen haalt de eerste corner van de wedstrijd. Ireen van den Assem sleept hem naast.

‘6 We zijn vijf minuten onderweg als Lieke Hulsen het eerste kansje van de wedstrijd krijgt. Ze tipt een harde pass gegeven vanaf de flank naast.

‘1 Het duel is begonnen.

Aanstaande zaterdag staat de tweede wedstrijd van deze damesfinale op het programma. Indien nodig wordt het derde duel op zondag gespeeld.