Amsterdam stijgt naar derde plek na zege op Oranje-Rood

Amsterdam heeft zondagmiddag in Eindhoven met 2-1 de topper tegen Oranje-Rood gewonnen. De ploeg van Rick Mathijssen was de betere ploeg en boekte een verdiende overwinning, waardoor het Oranje-Rood op de ranglijst passeerde en van de vierde naar de derde plek steeg.

Een paar minuten voor het einde van het eerste kwart was het Charlotte Vega die uit een scrimmage na een strafcorner de bal achter OR-keepster Saskia van Duivenboden schoot (1-0). Halverwege het derde kwart pushte Eva de Goede een strafbal via de legguards van Van Duivenboden in het doel (2-0).

Vijf minuten voor tijd schoot de Argentijnse Maria Granatto aansluitingstreffer (1-2) binnen. Oranje-Rood perste er nog een slotoffensief uit, maar daarin werd niet meer gescoord.


Foto: Willem Vernes

’70 Het is afgelopen.

’65 Oranje-Rood scoort de 1-2! Granatto tikt een voorzet van Rybacha binnen. Kan het nog voor OR?

’63 Strafcorner voor Oranje-Rood. Yibbi Jansen flatst ‘m naast.

’58 Ook in het vierde kwart is Amsterdam de betere ploeg.

Einde Q3.

’54 Corner nummer zeven voor Amsterdam. Lauren Stam flatst ‘m er niet in.

’46 Eva de Goede scoort uit een strafbal! 0-2. Ze pusht ‘m via de legguards van Saskia van Duivenbode binnen.Β 

’45 Een enorme kans voor Marijn Veen van Amsterdam, die iets te veel tijd nodig heeft en die tot twee keer toe op OR-keepster Van Duivenboden schiet. Wel een strafcorner voor Amsterdam. Daaruit volgt opnieuw een corner, nummer zes voor Amsterdam. Daaruit krijgt Amsterdam een strafbal!

’43 Twee corners voor Oranje-Rood. Twee keer is het Magis die ‘m neemt. Allebei gaan ze er niet in.

’42 Amsterdam is aan het begin van het derde kwart op zoek naar de 2-0. Nu slaat Kitty van Male de bal over.

’38 Eva de Goede dribbelt de cirkel in. De bal komt bij Charlotte Vega bij de tweede paal, die ‘m te wild naast slaat.

’36 Het derde kwart is begonnen.

Einde Q2.

’34 Charlotte Vega schiet uit de draai op doel. OR-keepster Saskia van Duivenboden krijgt haar rechtervoet er nog net tegen aan. Geen goal.

’32 Strafcorner nummer vier voor Amsterdam, dat de sterkere ploeg is. Lauren Stam speelt de variant op aangeefster Kitty van Male, die op de zijplank flatst. Stand blijft 0-1.

’24 Strafcorner voor Oranje-Rood. De bal gaat naar Valerie Magis, die ‘m niet helemaal goed meekrijgt en moet slaan. Er wordt afgefloten en uit de counter dendert Amsterdam naar de andere kant van het veld. Marijn Veen schiet op de keepster van OR, Saskia van Duivenboden.

’20 Maria Verschoor onderschept rond de middenlijn een scoop en stoomt op naar voren. Ze speelt de vrije Eva de Goede aan, die de bal net niet kan controleren en tegen de uitkomende OR-keepster flatst.

Einde Q1. In het eerste kwart heeft Lisa Post het veld verlaten met een hoofdblessure.

’17 Strafcorner voor Oranje-Rood. Maar die gaat er niet in.

’16 Corner nummer drie voor Amsterdam. Eva de Goede sleept ‘m naast.

’14 Amsterdam maakt de 0-1!Β Uit de tweede corner voor Amsterdam tikt Charlotte Vega de bal in een scrimmage binnen.

’13 De eerste strafcorner van de wedstrijd is voor Amsterdam. Maar de bal wordt niet goed aangegeven en vervolgens slaat Lauren Stam de bal ook maar half.

‘8 Eva de Goede geeft de bal vanaf links voor. Maar er staat niemand bij de paal om hem binnen te tippen. De bal schiet voorlangs en het gevaar is weg.

‘5 Het is meteen duidelijk dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn.

‘3 Laura Nunnink schiet de bal de cirkel in, maar het lukt niemand om ‘m te tippen. Keepster Anne Veenendaal schiet de bal weg.

‘1 De wedstrijd is begonnen.

Statistieken vooraf

Vorig seizoen ontmoetten deze teams elkaar in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. Amsterdam wist twee keer te winnen van Oranje-Rood. In Eindhoven werd het 0-3 en in het Wagener Stadion 2-1. In de reguliere competitie won Amsterdam beide ontmoetingen van de Brabanders. Amsterdam verloor slechts twee van haar 38 uitduels met Oranje-Rood (of met voorgangers Oranje-Zwart en EMHC).

De Eindhovenaren wonnen voor het laatst op 11 september 2016 in Eindhoven. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Donja Zwinkels. Vorig seizoen eindigde dit duel in de reguliere competitie in Eindhoven in 1-2. Voor de bezoekers scoorden Anouk Lambers en Maria Verschoor Dat keepster Larissa Meijer een strafbal van Eva de Goede stopte, mocht voor de thuisploeg uiteindelijk niet baten.

Arbiters: Robbert van der Valk en Jan van er Vlist


1 Reactie

  1. lisahockey200

    πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼


Wat vind jij? Praat mee...