Bosderby wordt prooi voor oud-international Kitty van Male

Amsterdam heeft de Bosderby, net als voor de winterstop, tegen Pinoké weer gewonnen. Twee belangrijke goals van oud-international Kitty van Male zorgden voor de verlossing en een 3-4 eindstand. De hervatting van de competitie was in een troosteloze sfeer, met regen en wind, maar daar werd het spel zondagmidddag zeker niet slechter van. Alleen de zwarte maillots toonden dat de speelsters het koud hadden.

Middenmotor en promovendus Pinoké hield lang stand tegen de grote buurvrouw in het Amsterdamse Bos, maar moest toch capituleren toen oud-international Kitty van Male de 1-2 maakte uit de strafcornervariant. Dana Luijkx scoorde nog 2-2, maar daarna liep Amsterdam via strafcorners van Eva de Goede en Van Male uit. Frédérique Malefason scoorde de 3-4, maar dat was te laat.

Hieronder vind je de live-updates

 

Hier vind je de live-updates van de bosderby tussen de dames van Pinoké en Amsterdam. Vandaag wordt de competitie na alle internationale verplichtingen eindelijk weer hervat. Bij Amsterdam wordt talent Noor de Baat gemist, Pinoké moet het zonder haar Nieuw-Zeelandse international Samantha Charlton doen. Lizzy Ridder (Pinoké Meisjes A1) gaat waarschijnlijk haar debuut maken.

’67 Frédérique Malefason scoort uit de directe corner de 3-4! Nog twee minuten voor Pinoké om een punt binnen te slepen.

’64 Kitty van Male met haar tweede goal van de dag. Identiek aan haar eerste: strafcornervariant naar de aangeefster en boem, daar staat het 2-4. Pinoké niet in staat om die variant er blijkbaar uit te halen met hun strafcornerverdediging.

’59 Net als na de 1-0 van Pinoké doet Amsterdam meteen wat terug. Aanvoerster en international Eva de Goede pusht de bal met een stuitertje langs keepster Gunneman. 2-3 voor Amsterdam.

57 Dana Luijkx scoort de 2-2! Een mislukte strafcorner van Pinoké – verkeerd gestopt, toen ingebracht in de cirkel – belandt voor de stick van aanvoerster Dana Luijkx, die knap de 2-2 weet te scoren.

Pinoké heeft nog 17,5 minuut om de gelijkmaker te scoren. Het zit er op zich wel in voor de Steekneuzen, hoewel er bij hun jacht naar de gelijkmaker ook meer ruimte zal ontstaan voor de Amsterdamse internationals.

Einde Q3

’37 Twee strafcorners op rij voor Amsterdam. En oud-international Kitty van Male scoort op de haar kenmerkende wijze: als aangever bij de strafcorner de bal loepzuiver in de goal plaatsen. 1-2 voor Amsterdam.

’34 Felice Albers komt gevaarlijk de cirkel binnen, maar uiteindelijk geen kans voor Amsterdam. Wel een strafcorner, maar ook die wordt verwerkt door Pinoké. Blijft 1-1.

Q3 is begonnen!

Bij Pinoké wordt er voor het eerst gespeeld met de nieuwe LED-boarding, achter de doelen. Bovenin het clubhuis wordt die boarding aangestuurd.

Einde Q2. Rust hier in het Amsterdamse Bos. Mooie 1-1, met kansen voor Amsterdam en Pinoké om uit te lopen naar een 2-1 voorsprong.

’29 Strafcorner Amsterdam wordt grote counter Pinoké. Gaby Nance weet net niet te scoren voor de Steekneuzen.

Charlotte Vega wordt net gestuit door keepster Gunneman. Daar was bijna de 1-2 voor Amsterdam. Foto: Koen Suyk

’27 Hele gevaarlijke counter Amsterdam, Charlotte Vega komt bijna 1 op 1 tegen Gunneman, maar de keepster weet de bal nog net weg te werken.

’22 Geen grote kansen voorlopig in het tweede kwart.

Einde Q1

’14 International Marijn Veen doet meteen wat terug voor Amsterdam. Vogelvrij in de cirkel kan zij de 1-1 scoren.

’12 Na vier strafcorners op rij van Pinoké (!) scoort Kari Stam via de tip-in van rechts de 1-0 voor de Steekneuzen.

‘7 Na de eerste kans voor Amsterdam is het spelbeeld gekanteld. Het is nu Pinoké

‘4 De sfeer is wat troosteloos in het Amsterdamse Bos, door het slechte weer. Het regent en het is koud, veel speelsters spelen dan ook met zwarte maillot.

‘1 We zijn begonnen. Meteen binnen een minuut een grote kans voor Amsterdam, maar Kiki Gunneman komt goed uit.

Paraplu’s domineren het beeld in het Amsterdamse Bos. Foto: Koen Suyk

De heenwedstrijd in het Wagener Stadion eindigde in een nipte 2-1 overwinning voor Amsterdam. Het is het duel tussen twee teams, waar beide hoofdcoaches aan het einde van het seizoen vertrekken. Rick Mathijssen (Amsterdam) en Hans Oostindie (Pinoké) zijn bezig aan hun laatste maanden bij de teams.

Amsterdam staat op de tweede plaats van de competitie, promovendus Pinoké staat stevig in de middenmoot.


Wat vind jij? Praat mee...