Den Bosch verslaat SCHC nipt met 0-1

Met een nipte, maar verdiende 0-1 overwinning op SCHC heeft Den Bosch een belangrijke stap gezet richting het bereiken van de finale van de play-offs. Lidewij Welten maakte in de 55ste minuut de enige en winnende treffer met een prachtig schot.

Den Bosch speelde niet op z’n sterkst en was misschien te pakken geweest voor Stichtsche, dat uitermate zwak aan de wedstrijd begon, maar zich sterk terug knokte. Na het doelpunt van Welten kwam er echter geen sterk slotoffensief van de ploeg van Tina Bachmann, die zaterdag uit bij Den Bosch moet winnen om niet uitgeschakeld te worden.

Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag.

————————————————–

’70 Het is afgelopen. Den Bosch wint met 0-1 van SCHC.

’67 Nog drie minuten te gaan. Vooralsnog brengt SCHC geen vliegende keep in.

’58 Xan de Waard haalt de derde strafcorner voor SCHC. Van Maasakker tikt Homma aan, die naar Tina Bachmann sprint. Daarna komt Homma weer terug. Gaan ze een variant spelen? Nee, van Maasakker pusht. Nog een strafcorner. Die wil Van Maasakker op aangeefster Verhage spelen, maar de pass is niet goed. Weg kans.

’55 Lidewij Welten knalt Den Bosch op een 0-1 voorsprong. Een discutabele treffer, want Den Bosch leek vlak daarvoor shoot te maken.

’53 Het vierde kwart is begonnen.

Einde Q3. Den Bosch zal er niet gerust op zijn.

’50 Carlien Dirkse van den Heuvel haalt de tweede corner van de wedstrijd voor SCHC. Caia van Maasakker kan niet uithalen en de kans is verkeken.

’44 De druk van Den Bosch op Stichtsche neemt toe. De ploeg van Raoul Ehren wordt gevaarlijker, maar weet SCHC vooralsnog geen pijn te doen.

’41 De derde corner van Den Bosch is een variant op de inkomende Pleun van der Plas. Haar tip gaat naast.

’41 Den Bosch haalt haar tweede corner van de wedstrijd. Ireen van den Assem sleept ‘m, maar heeft te veel tijd nodig. Carmen Wijsman loopt ‘m eruit. Wel een nieuwe corner voor Den Bosch.

’38 Het derde kwart is begonnen.

Einde Q2. Het is een harde wedstrijd, waarin wordt gestreden voor iedere meter. Na de slechte start is het veldspel van SCHC beter verzorgd in het tweede kwart, maar grote kansen heeft het niet opgeleverd.

’34 Groene kaart voor Famke Richardson.

’31 Een voorzet van Carlien Dirkse van den Heuvel wordt niet binnengetipt. De bezetting voor de goal is in deze aanval niet goed van SCHC.

’29 Stichtsche komt beter in de wedstrijd. Den Bosch zakt terug en geeft SCHC in het tweede kwart het gevoel dat er wat te halen valt.

’28 Pien Sanders slaat de bal snoeihard tegen de rug van Ginella Zerbo. De spits blijft even op de grond liggen, maar krabbelt daarna weer overeind.

’21 Famke Richardson haalt de eerste strafcorner van de wedstrijd voor SCHC. Geen sleeppush. Caia van Maasakker speelt Lidewij Welten en passt de bal naar Carlien Dirkse van den Heuvel, waarna Den Bosch uitverdedigt.

Einde Q1. In de laatste twee minuten wordt Stichtsche voor het eerst dreigend. Voor de rest is Den Bosch veruit de betere ploeg.

’15 Groene kaart voor Imme van der Hoek.

’12 Opnieuw balverlies voor Stichtsche rondom de eigen cirkel. De thuisploeg is kwetsbaar achterin en maakt onnodige fouten.

‘8 Suzanne Homma verspeelt de bal achterin. Maartje Krekelaar lijkt gevaarlijk te worden, maar kan er niet van profiteren. Het is niet de eerste keer dat SCHC knullig de bal verspeelt. In deze fase is Den Bosch de betere partij.

‘6 Lidewij Welten haalt de eerste strafcorner van de wedstrijd. Een variant. Ireen van den Assem speelt de bal op Frédérique Matla, die ‘m niet onder controle krijgt. Uiteindelijk schiet Margot van Geffen uit een moeilijke positie naast.

‘2 Na een actie van Lidewij Welten vuurt Frédérique Matla het eerste schot op de goal. Over de grond. Via de voet van Maddie Hinch gaat de bal achter.