HK: dames Den Bosch en A’dam zegevieren, B’daal ruim langs Almere

Vanwege verplichtingen in de EHL tijdens Pasen speelden de dames van Den Bosch en Amsterdam en de heren van Bloemendaal donderdag al hun duels van de speelronde in de Hoofdklasse die tijdens het paasweekend is gepland. De ploegen maakten geen fout en namen de drie punten mee naar huis.

Hoofdklasse Dames

Het duurde lang voordat Den Bosch echt afstand nam van Victoria. De Bossche formatie dicteerde het duel vanaf de afslag, maar wist in de eerste twee kwarten het overwicht uit te drukken in slechts een doelpunt. Emma Reijnen maakte haar eerste treffer in de Hoofdklasse Dames. Na rust voegde de jongeling er nog een tweede doelpunt aan toe. Het was de 0-3, een minuut nadat Noor Omrani de score had verdubbeld. In de slotfase brachten Frédérique Matla en Emmeliene Oonk de eindstand op 0-5. Keepster Josine Koning hield voor de veertiende keer de nul. Na vijftien duels heeft Den Bosch slechts een tegentreffer moeten toestaan.

Noor Omrani ontvangt de felicitaties van Lidewij Welten na haar doelpunt voor Den Bosch tegen Victoria (0-5) in de Hoofdklasse Dames. Foto: Bart Scheulderman

Met twee treffers bezorgde Joy Haarman Amsterdam de volle buit in Wassenaar. De ploeg van Robert Tigges blijft hierdoor koploper in de Hoofdklasse Dames, hoewel Amsterdam een duel meer heeft gespeeld dan Den Bosch. HGC wacht al sinds de vijfde speeldag op een overwinning en haalde uit de laatste elf duels vijf punten. Ondanks de nederlaag blijft HGC negende op vier punten gevolgd door Victoria, dat dus ook niet wist te winnen.

Tulp Hoofdklasse Heren

Koploper Bloemendaal kende geen genade voor hekkensluiter Almere. Na het eerste kwart leidden de Mussen al met 0-3. Er leek een monsterscore aan te komen, maar in het tweede kwart kwamen er geen doelpunten meer bij. Uiteindelijk eindigde het duel alsnog in 1-7 mede dankzij twee doelpunten van zowel Florian Fuchs als Jorrit Croon. Hidde Straat scoorde voor Almere, dat ook na zestien competitiewedstrijden op nul punten blijft staan.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de drie vooruitgespeelde duels van de zestiende speelronde in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren