Oranje-Rood vernedert Laren en bezorgt Sombroek pijnlijk afscheid

Oranje-Rood heeft Laren zondagmiddag in een rechtstreeks duel met 0-4 verslagen en daarmee het vierde en laatste ticket voor de play-offs in de wacht gesleept. De Eindhovenaren waren heer en meester en stonden in de rust al met 0-4 voor. Op die voorsprong was niets af te dingen.

Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag

Pijnlijk was het afscheid van Joyce Sombroek, tweevoudig wereldkeepster van het jaar, die direct na rust op de bank moest plaatsnemen en Fleur Kok als ultieme wanhoopspoging het hesje van de vliegende keeper zag aantrekken, 35 minuten voor het eindsignaal. Anderhalve minuut voor het einde mocht ze het veld weer in voor een applauswissel.

Het was Maud Renders die Oranje-Rood al in de vijfde minuut op voorsprong zette nadat Sombroek een schot van international Laura Nunnink slecht wegwerkte. Twee minuten later maakte Freeke Moes met een fraai backhandschot de 0-2.

In de 25ste minuut maakte nam niet Yibbi Jansen, maar Valerie Magis de eerste strafcorner van de Eindhovenaren, waarmee ze de 0-3 op haar naam schreef. Even later schoot Freeke Moes op doel en tipte Fleur Broers de vierde treffer van de ploeg van de vertrekkende coach Toon Siepman binnen.

Na rust was Laren niet meer bij machte fatsoenlijke kansen te creƫren. Na het laatste fluitsignaal barstte het Eindhovense feest los.

————————

’68 Joyce Sombroek komt het veld weer in. Ze krijgt een applauswissel. De supporters van Oranje-Rood klappen mee.

’65 Strafcorner voor Laren. Lieke van Wijk pusht naast.

’60 Het geloof ontbreekt bij de thuisploeg. Mondjesmaat probeert Laren het nog wel, maar het is nog altijd Oranje-Rood dat dicteert.

Einde Q3. De wedstrijd is gespeeld, voor zover hij dat al niet was. Laren is niet bij machte om zelfs nog maar in de buurt van het doel van Oranje-Rood te komen.

’47 Pijnlijk is het afscheid van Joyce Sombroek, tweevoudig wereldkeepster van het jaar, die direct na rust op de bank heeft moeten plaatsnemen en Fleur Kok en Florine van Grimsbergen om de beurt het hesje van de vliegende keeper ziet aantrekken.

’45 Fiona Morgenstern (Oranje-Rood) schiet voor een leeg doel naast. Dit was de kans op de 0-5.

’38 Groene kaart voor Florine van Grimbergen. Laren staat nu met tien man en met een vliegende keep.

’36 Laren begint de tweede helft met Fleur Kok als vliegende keeper. Een triest afscheid voor Joyce Sombroek, die in haar afscheidswedstrijd wordt gewisseld.

Einde Q2: De wedstrijd lijkt in de rust al beslist. Oranje-Rood speelt Laren helemaal zoek en staat met 0-4 voor.

’35 0-4!! Freeke Moes schiet op doel; haar schot wordt binnengetipt door Fleur Broers. Een senstationele voorsprong voor Oranje-Rood.

’33 Oranje-Rood twee minuten met tien man. Freeke Moes krijgt groen.

’31 Laren wordt gevaarlijker en komt steeds vaker voor het doel van Oranje-Rood. Maar de stand op het scorebord is pijnlijk voor de thuisploeg: 0-3. Een achterstand die in de Hoofdklasse Dames niet vaak wordt goedgemaakt.

’27 Laren scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd. De bal is wel binnen de cirkel geraakt, maar door een speler van Oranje-Rood.

’25 0-3 voor Oranje-Rood uit een strafcorner. Niet Yibbi Jansen, maar Valerie Magis neemt ‘m en ze scoort. De Eindhovenaren nemen een riante voorsprong.

’20 De eerste strafcorner van de wedstrijd is voor Laren. Lieke van Wijk sleept de bal over.

Einde Q1. Oranje-Rood is veel beter dan Laren, dat uit een ander vaatje moet tappen om de play-offs te bereiken.

’14 Oranje-Rood blijft de aanval zoeken. Dit keer belandt een voorzet vanaf rechts van Donja Zwinkels voor het doel, maar weet Laren de bal uit de scrimmage weg te werken. Laren wordt in deze fase helemaal zoek gespeeld.

’13 Oranje-Rood is op zoek naar de 0-3. Een schot van Lisa Scheerlinck (Oranje-Rood) wordt niet binnengetipt en gaat voorlangs.

‘8 0-2!! Freeke Moes schiet Oranje-Rood met een fraai backhandschot op een 2-0 voorsprong. Een vliegende start voor de ploeg van de vertrekkende Toon Siepman.

‘5 Oranje-Rood komt op een 0-1 voorsprong! Laura Nunnink stoomt op en schiet op goal, waarna keepster Joyce Sombroek de bal wegwerkt richting de stick van Maud Renders, die bij de paal simpel binnentikt. Een vroege voorsprong voor de Eindhovenaren.

‘1 Het duel is begonnen. Oranje-Rood zoekt meteen de aanval.

Joyce Sombroek en Larissa Meijer spelen hun laatste reguliere competitiewedstrijd. Foto: Koen Suyk