Luna Fokke is blij met het nieuwe vechthockey van Kampong

Gejuich en gejoel, knuffels en heel veel blije gezichten. Even was het feest in Eindhoven voor Kampong, toen het laatste fluitsignaal klonk. De Utrechters wonnen. Niet met mooi spel, maar met vechthockey. En dat spelletje bevalt Luna Fokke wel.

Het contrast was zondag tegen Oranje-Rood zo groot. Tranen en teleurstelling bij de thuisploeg en feest bij de Utrechters. Logisch. Het onderlinge duel zou immers uitmaken wie er onderaan de Hoofdklasse zou komen te staan. De gevreesde twaalfde plek. Die Kampong tot vorige week bezat, maar later overdroeg aan Oranje-Rood. Kampong is inmiddels omhoog geklommen tot plek negen. Met, volgens Fokke, ‘echt vechthockey’. 

Want vechten kan Kampong. Tegen Oranje-Rood maakte het in het laatste kwart, zeven minuten voor tijd, de winnende. Vorige week lukte dat zelfs in de slotminuut, uit bij Victoria (1-2, sleeppush van Fokke). Eerder dit seizoen greep Kampong een punt (2-2) door tegen Bloemendaal nog in minuut ’66 en ’69 te scoren. 

Vier goals in drie speelrondes

En scoren lukt ook Fokke dit seizoen. Vier goals in negen speelrondes. Sterker nog: vier goals in de laatste drie speelrondes. Twee tegen Victoria (1-2 winst), een tegen SCHC (2-1 verlies) en een tegen Oranje-Rood (1-2 winst). Mooie cijfers voor de twintigjarige aanvallende middenvelder, die bezig is aan haar derde seizoen bij de Utrechters, nadat ze met HGC – haar vorige club – promoveerde naar de Hoofdklasse. 

Luna Fokke wordt gefeliciteerd. Foto: Willem Vernes

 

Als Fokke gevraagd wordt naar haar doelpuntentotaal, verschijnt er een grote lach op haar gezicht. ‘Dit zijn er al meer dan ik opgeteld in al mijn seizoenen hiervoor bij Kampong gemaakt heb’, klinkt ze trots. Die doelpunten vallen niet zomaar. Fokke zit lekker in haar vel. Heeft haar plezier teruggevonden en straalt. ‘De goals geven me vertrouwen.’ Maar ook het nieuwe spelbeeld van Kampong doet de speelster goed. 

‘Dit is het nieuwe Kampong’

‘Het lukt ons om het spel het laatste kwart naar ons toe te trekken’, blikt Fokke terug op het duel met Oranje-Rood. ‘Dat hebben we al vaker bewezen. Daar zijn we goed in. Tot het laatst veerkracht tonen. Op ons tandvlees. Daar hamert Fleur (coach, van der Kieft) ook op. Dat is het nieuwe Kampong. We zijn echt een vechtteam aan het worden. Het hoeft allemaal niet mooi, als we maar doorzetten.’

Wat er vooral veranderd is, weet Fokke wel: ‘We maken nu gewoon de goals’, weet ze. Goals die lange tijd uitbleven. Zeven speelrondes moest Kampong wachten op een eerste overwinning, nadat het vorige seizoen ook al zo moeizaam verliep. ‘Ik kijk niet meer naar de ranglijst’, gaat Fokke verder. ‘Ik weet niet waar we staan, want daar ben ik niet mee bezig. Nee, ik kijk zelfs niet als we gewonnen hebben. Echt niet. Ik ben bezig met mijn eigen spel en het spel van het team. En wat ik zeker weet is als wij dit spel laten zien, we nog veel meer kunnen winnen.’

En aan dat winnen wil Fokke wel wennen. ‘Ik hoop dat we dat blijven doen. En dat ik nog een paar goaltjes mag gaan maken.’

Luna Fokke. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...