Medekoploper hdm op roze wolk na winst op Laren

Het succesvolle begin van deze competitie van hdm heeft vrijdagavond een vervolg gekregen. Door de zwaarbevochten 2-0 winst op Laren (goals van Pien van Nes en Erica Sanders) heeft de ploeg van Ivar Knötschke na drie wedstrijden negen punten.

Toen Van Nes in de cirkel van Laren de bal op een voet legde, was er net een minuut gespeeld. Het was het kanon zelf dat de eerste strafcorner van de wedstrijd meteen hard en laag in het doel sleepte. Een droomstart voor hdm, dat uitstekend aan het seizoen begon met zeges op Hurley (2-1) en HGC (3-2).

Wat na het doelpunt van Van Nes volgde, was een typische vechtwedstrijd. Met een laag schot van Vanessa Blockmans – gestopt door hdm-keepster Julia Remmerswaal met haar voet – en een bal voorlangs van Djoeke Vogel werd Laren twee keer gevaarlijk. Met een beetje geluk voor Laren had het ook zomaar 1-1 kunnen staan.

Achterin stond hdm als een huis

Maar over het algemeen was hdm voor rust de betere ploeg. Af en toe werden heerlijke aanvallen opgezet. De grootste kansen kwamen opnieuw uit de strafcorner. Twee keer vond Pien van Nes met haar sleeppush geen gat in de strafcornerverdediging van Laren, waardoor de teams met een stand van 1-0 aan de tweede helft begonnen.

Dat Laren daarin snel een strafcorner versierde, markeerde de wilskracht waarmee de ploeg van Serge Spoelstra de jacht op de gelijkmaker inzette. Na een mislukte variant bleef Laren – dat Bente van der Veldt, Bieke Wijnmaalen, Florine Klinkhamer en Liselot Timmermans miste – de aanval zoeken. Achterin moest hdm het derde kwart alle zeilen bijzetten om geen kansen weg te geven. Maar de verdediging bleef overeind, met Anke Sanders als uitblinker.

Een gevaarlijk moment voor het doel van Laren. Foto: Willem Vernes

De 2-0 van Erica Sanders besliste de wedstrijd

Vervolgens schakelde hdm een tandje bij. Tessa Beetsma schoot op de paal en vanaf kopcirkel verraste de ploeg van Ivar Knötschke door niet Van Nes, maar de Amerikaanse aanwinst Ashley Hoffman een strafcorner te laten nemen. Omdat die er niet in ging, bleef het spannend.

Met nog acht minuten te hockeyen kon het binnen één minuut twee kanten op gaan. De bal die spits Maxime Kerstholt uit een strafcorner op het doel van hdm afvuurde, werd gestopt en weggewerkt. Via de linkerflank begon de thuisploeg aan een counter. Binnen een flits was hdm in de cirkel van Laren. De bal ging naar Mila Muyselaar. Vanuit de lucht tenniste zij ‘m rakelings voorlangs.

Drie minuten voor tijd viel het doek voor Laren, dat de hele wedstrijd dapper vocht. Uit een rebound schoot hdm-speelster Erica Sanders de 2-0 binnen. Daarmee stelde de Britse aanwinst de winst veilig voor hdm, dat na drie wedstrijden negen punten heeft en medekoploper van de Hoofdklasse blijft.


7 Reacties

 1. g-hockeyfan

  Wat leuk! Mogelijk ongeslagen na 4 speelrondes!

 2. stekel

  Benieuwd naar de reden waarom er meerdere speelster van Laren niet mee deden vandaag... nieuws?

  1. MIck

   Keken naar de persconferentie Van Marc en Hugo

  2. net niet....

   geen vreemde vraag eerlijk gezegd..Huizen dames 1 spelen as zondag ook al niet vanwege 3 corona gevallen..en nog niet alle uitslagen zijn bekend...

 3. opleidenkey

  HDM kan maar beter heel snel van die roze wolk afkomen, want als je het al bijzonder vindt dat je van deze tegenstanders moeizaam wint, dan gaat het nog een heel lang seizoen voor HDM worden. Echt getest zijn ze nog niet, en de uitslagen en het spelbeeld geven niet bepaald vertrouwen dat ze aan het einde van het seizoen mee gaan doen voor de play offs. Ik zie ze ook nog wel afzakken tot de onderste regionen. We gaan het zien.

  1. ed69

   De term roze wolk is door de verslaggever gebruiktt. Bij hdm spreekt niemand over play offs. Feit is dat het een goede start is met drie terechte overwinningen Gezien je reactie baseer je dit op uitslagen en betwijfel ik of je wedstrijden gezien hebt. Vanuit deze scorebordjournalistiek kan je ook zeggen dat hdm met dezelfde cijfers van Laren wint als Amsterdam. Voorlopig nemen ze afstand van een aantal concurrenten. hdm heeft een meer dan uitstekende keeper, goede verdediging en creert aanvallend ook steeds meer. Als de effectiviteit met het benutten van kansen omhoog gaat, ogen ook de uitslagen minder ‘moeizaam’. Of ze het volhouden gaan we inderdaad zien. Het is in ieder geval leuk om te zien dat het gevecht om de sub-top en middenmoot vol is los gebarsten.

 4. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  @opleidenkey... HDM is een leuke ploeg en niemand daar heeft ook maar het idee van playoffs. Maar degradatie wordt het sowieso niet...


Wat vind jij? Praat mee...