Melle Spruijt (Bloemendaal) kan bijna haar vakantie boeken

Aanvoerster Melle Spruijt wil de goden niet verzoeken, maar het lijkt erop dat ze voor het eerst sinds acht jaar haar vakantie na de competitie kan boeken. Waarschijnlijk geen play-offs of play-outs voor Spruijt, die met haar team Bloemendaal ongelukkig gelijkspeelde tegen Nijmegen.

Het verschil had tussen beide ploegen negen punten kunnen, of misschien wel moeten zijn. Maar ondanks een overwicht zag nummer negen Bloemendaal nummer elf Nijmegen vijf minuten voor tijd toch nog de 1-1 maken. Bij winst had Spruijt echt haar vakantie kunnen boeken. Nu moet ze nog wachten, hoewel haar lichaamstaal vertelde dat het wel goed zit. Na acht seizoenen bij Bloemendaal verwacht ze voor het in haar carrière bij de Mussen geen play-offs (Overgangsklasse) of play-outs te spelen, als veilige nummer negen. Het gat met Nijmegen is solide met zes punten.

Melle Spruijt met coach Teun de Nooijer. Foto: Koen Suyk

‘Ik heb nog nooit een jaar meegemaakt dat ik niet nacompetitie moet spelen. Maar ik heb nu de vakantie al bijna geboekt’, zei de aanvoerster die samen met haar team na de wedstrijd opzichtig baalde. Waar ze bij Nijmegen vooral blij waren dat ze niet hadden verloren, moest iedereen bij Bloemendaal verwerken dat ze niet definitief het seizoen op slot hadden gegooid. Ook een Bloemendaalse strafcorner in de laatste seconde leverde niets op.

Spruijt: ‘Wij waren echt de hele pot de betere partij. Het enige dat Nijmegen deed, was die bal erin pompen en hopen dat die aanvallers de bal stopten. Dat deden ze gelukkig negen van de tien keer niet. Zo simpel is het. Ik vond ze heel slecht vandaag, maar wij kregen weer te makkelijk corners tegen. Zij hadden weinig in te brengen. Dus dit is gewoon zuur. Gelukkig staan we nog zes punten los. Ik heb er alle vertrouwen in dat we voor het eerst in acht jaar geen nacompetitie hoeven te spelen.’

 


1 Reactie

  1. pietjepuckvdpetteflet

    Grote praat van deze meid na een 1-1 gelijkspel op eigen terrein. Ik zeg; Eerst presteren om vervolgens zulke uitspraken te doen over een concurrent... arrogantie straalt er vanaf!


Wat vind jij? Praat mee...