Michelle Fillet luistert rentree op met gelijkmaker

Wachten, wachten, wachten, moest Kampong-aanvalster Michelle Fillet. Geen enkele kans kreeg ze, zondag tegen Oranje Zwart. Tot de 65e minuut. Toen sloeg ze toe en redde ze een punt voor Kampong (2-2). En dat op de dag van haar rentree, nadat ze in december was geopereerd.

Vanwege liesklachten speelde Fillet lang niet alle wedstrijden van de 1e competitiehelft. ‘Het was telkens wedstrijd wel, wedstrijd niet. En als ik speelde, was het soms maar half, omdat ik pijn had. Ik durf niet te zeggen wanneer ik die liesblessure heb opgelopen. Het kan voor de winterstop zijn, maar ook 5 jaar geleden al. Mijn lies is altijd mijn zwakke plek geweest, ik heb er altijd al klachten aan gehad.’

Om daar hopelijk voor eens en voor altijd vanaf te zijn, besloot ze in de winterstop een operatie te ondergaan. ‘Het was niet per se noodzakelijk, maar ik wilde geen risico meer lopen. Ik wil in november het WK met Jong Oranje spelen. Gelukkig is de operatie geslaagd en speel ik nu weer zonder pijn’, aldus Fillet, die de eerste 2 competitiewedstrijden na de winterstop nog moest laten schieten.

Doelpuntrijk begin

Kampong, dat zonder de zieke Elsie Nix aantrad, en Oranje Zwart schoten allebei als een raket uit de startblokken. Binnen 6 minuten stond het al 1-2. Opvallend was daarbij de rol van Kampong-keepster Alexandra Heerbaart, die zowel bij de openingstreffer van Jill Boon als de 1-2 van Fleur Broers niet vrijuit ging. Tussendoor had Karlijn van der Linden met een knap schot de 1-1 gemaakt.

Op dat moment kwam Fillet nog niet in het stuk voor. Haar medespeelsters slaagden er maar niet in de aanvaller in stelling te brengen. ‘Meestal komen we tot de cirkelrand, maar verder niet. Jammer, daardoor creëren we weinig kansen’, aldus Fillet. Maar 5 minuten voor tijd was het dan toch raak. Na een een-tweetje met Marijn Veen verschalkte Fillet OZ-keepster Larissa Meijer door de bal in de linkerhoek te plaatsen, waar Meijer ‘m niet verwachtte.

Teleurstelling ondanks goal

Na haar goal stak de blije jeugdinternational haar handen in de lucht. ‘Ik was zeker blij. Ook omdat ik de 1e competitiehelft maar 1 goal heb gemaakt.’ Maar meteen na de wedstrijd kon ze niet om de voor Kampong ietwat teleurstellende eindstand heen. ‘Het is jammer dat we 2-2 spelen. De vorige pot tegen OZ hebben we gewonnen. Aan de andere kant: als je 5 minuten voor tijd de gelijkmaker maakt, is dat toch wel lekker hoor.’

Kampong – Oranje Zwart 2-2 (1-2)

2. Jill Boon 0-1
4. Karlijn van der Linden 1-1
6. Fleur Broers 1-2
66. Michelle Fillet 2-2