MOP-speelster Van der Plas: ‘Een goal om te onthouden’

Vanavond won MOP thuis verrassend met 2-1 van Laren. Na ruim 10 minuten spelen in de tweede helft maakte Pleun van der Plas met een sterke actie de belangrijke gelijkmaker voor de thuisclub. Toen haar teamgenote Natalia Wisniewska in de laatste minuut  zelfs de winnende treffer maakte, was het feestje compleet in Vught.

De uitlooprondjes die de meiden van MOP na de wedstrijd maakten, leken voor een opgetogen thuispubliek, op heuse ereronden. Van der Plas: ‘Met het publiek was het supergaaf, echt leuk! Bizar dat we hebben gewonnen. We gingen de wedstrijd in met het idee dat we niks te verliezen hadden. Gewoon knallen. Ons best doen en het hun zo moeilijk mogelijk maken.’

Gewoon heerlijk

Ondanks de strafcorner die MOP kreeg, had Laren in het begin van de wedstrijd het betere van het spel. ‘Het was balen dat we best snel een goal tegen kregen, zeker omdat het uit een counter was van onze strafcorner. Dat was gewoon zonde. Voor de rest hebben we ons de hele wedstrijd aan ons plan gehouden. We geloofden in elkaar en hebben goed samengewerkt. We hebben wel een beetje geluk gehad. Maar ik denk dat we de 2-1 maken in de laatste minuten, omdat we bleven knokken. Dat is gewoon heerlijk.’

Beetje verbaasd

Als Van der Plas de gelijkmaker omschrijft, begint ze helemaal met haar lichaam mee te bewegen: ‘Ik pakte de bal ergens rond middenlijn. Ik had weinig mensen voor me en zag Don (Donja Zwinkels, red.) staan in de as. Ik dacht ‘die kan er wel wat mee’. Ik kon doorlopen en Don gaf echt een geweldige pass op mij waardoor ik – niet helemaal vrij – de cirkel in kon lopen. Ik zag de keeper komen en ik dacht ‘nu moet ik hem pushen want dan kan ze geen reflex geven’. En hij zat, ik was een klein beetje verbaasd.’

Terwijl Van der Plas met een twinkeling in de ogen vertelt over haar doelpunt, zijn haar teamgenoten op de achtergrond aan het zingen en dansen. ‘Of het een belangrijke goal is, weet ik nog niet, dat kun je pas aan het eind van de competitie zeggen. Het is in ieder geval een hele gave goal om te onthouden.’

Duidelijk in de Hoofdklasse

MOP staat na deze overwinning stevig op de 6e plaats. ‘We moeten de wedstrijden tegen onze directe concurrenten wel blijven winnen, want het is natuurlijk zonde wat we tegen Pinoké deden (2-3 verlies, red.). Als we daarvan verliezen gaan we het onszelf onnodig moeilijk maken denk ik. Maar we hebben zeker het team dat duidelijk in de Hoofdklasse kan blijven.