Na 11e landstitel beëindigt Vera Vorstenbosch haar loopbaan

Vera Vorstenbosch maakte zaterdag, na het winnen van de 17e landstitel van Den Bosch en haar 11e, bekend te stoppen met tophockey, dat meldt het Brabants Dagblad. Een vertrek in stijl, want de aanvalster besliste donderdag het 1e play-offduel met de enige treffer van de wedstrijd.

De 29-jarige spits kwam zowel uit voor het Nederlands elftal veld als zaal. Voor de veldselectie speelde de Brabantse 30 interlands, zonder ooit de grote toernooien te spelen. In de zaal pakte ze die prijzen wel: met de indoorselectie werd ze zowel Europees als wereldkampioen.

Vorstenbosch startte in de jeugd van Vlijmen met hockeyen. In de D-jeugd maakte zij de overstap naar de recordkampioen. In de serie ‘Kleedkamerverhalen‘ vertelt zij samen met Maartje Paumen uitgebreid over haar jaren bij Den Bosch.

De Bossche kan haar stick nog niet opbergen. Dit Pinksterweekend speelt zij met haar ploeg de EHCCC in Bilthoven.

Bekijk hier het complete transferoverzicht van de Hoofdklasse Dames 2015-2016.

MINSK EuroHockey Indoor Championship (Women) Nederland v Polen foto: Lieke Hulsen scores the first goal. Cel;ebration with Lisanne de Lange (L) and Vera Vorstenbosch (C) (R) FFU PRESS AGENCY COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Vera Vorstenbosch tijdens het EuroHockey Indoor Championship (Women) in Minsk tegen Polen


Wat vind jij? Praat mee...