Naomi van As (33) stopt na dit seizoen met hockeyen

Naomi van As stopt na dit seizoen met hockey. De aanvalster van Laren (33) speelt mogelijk zondag al haar laatste wedstrijd tegen Amsterdam. Laren strijdt met Oranje-Rood om het laatste ticket voor de play-offs. Van As, in 2016 nog gekozen tot de beste speelster van de wereld, speelt vanaf haar achttiende onafgebroken in de Hoofdklasse.

‘Hockey maakt al heel lang een heel groot deel van mijn leven uit. Het is wel heel erg vreemd om dan nu te stoppen’, zo vertelt Van As in een videoboodschap bij De Telegraaf. ‘Ik stopte na de Spelen van Rio met internationaal hockey, maar ging nog wel een seizoen door bij mijn club Laren. Ik volg altijd echt mijn gevoel met dit soort beslissingen. Op een gegeven moment dacht ik: ik weet het gewoon en ga stoppen.’

Van As geeft aan dat ze graag haar carrière als presentatrice wil vervolgen. ‘Ik presenteer nu bij Zappsport. Mogelijk dat ik in de toekomst nieuwe programma’s ga presenteren.’

Alleen landstitel ontbreekt op palmares Van As

Van As begon met hockey bij hdm en speelt sinds 2010 bij Laren. Met Laren haalde ze sindsdien elk jaar de play-offs. Alleen een landstitel ontbreekt tot nu toe op haar indrukwekkende palmares. Die titel kan ze dit jaar behalen, maar daarvoor moet Laren nog wel een kunststukje uithalen. Laren is nog steeds niet zeker van de play-offs. De ploeg uit het Gooi moet zelf winnen van Amsterdam en is dan afhankelijk van het resultaat van Oranje-Rood tegen SCHC.

Ze won met Laren alleen in 2012 de EHCCC, de Europa Cup voor clubteams. Als speelster van Klein Zwitserland werd ze in 2009 verkozen tot de beste speelster van de wereld.

Van As zeer succesvol als international

Als international was Van As succesvoller. Van As, die 229 interlands speelde en daarin 45 doelpunten maakte, won onder meer goud op de Spelen van London en Peking en behaalde twee keer WK-goud, in Madrid en Den Haag. Op haar afscheidstoernooi in Rio kreeg ze vorig jaar de zilveren medaille omgehangen.


3 Reacties

  1. Topkeepertje

    Erg jammer , ik heb altijd erg van je genoten .

  2. gijssegers

    Dit noem ik nou een aderlating! Dames hockey verliest een virtuoos aan de bal! Hopelijk heb je niet teveel geluisterd naar al dat gez...! Ik ben het volledig eens met Topkeepertje. Echt genoten! Echt jammer! Geniet van deel II !

  3. robvangemert

    Ik sluit mij daar bij aan. Naomi was (en blijft) mijn favoriet!! Snik snik,....


Wat vind jij? Praat mee...