Nettie van Maasakker en Lucas Judge nieuwe staf dames SCHC

Nettie van Maasakker is volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van SCHC Dames 1. Lucas Judge, nu nog hoofdcoach van Oranje-Rood Heren 1, treedt aan als trainer en assistent-coach. Het duo volgt Tina Bachmann op die na twee seizoenen vertrekt naar Oranje-Rood Dames 1.

Nettie van Maasakker, moeder van SCHC-speelster Caia van Maasakker, kent de spelersgroep goed. Na het plotseling overlijden van SCHC-keepster Inge Vermeulen begin 2015 was zij een half jaar interim hoofdcoach en daarvoor vele jaren assistent-coach bij de Bilthovense hoofdklasser.

‘Mix van bekende coach met jonge innovatieve trainer’

Lucas Judge, oud-international en assistent-bondscoach van de Oranje dames, bewandelt de omgekeerde weg van Bachmann: hij maakt de overstap van Heren 1 van Oranje-Rood naar SCHC. Willem Boot, bestuurslid tophockey SCHC: ‘Met de aanstelling van Nettie en Lucas hebben we een ideale mix van een ervaren coach die de groep heel goed kent, met een jonge ambitieuze en innovatieve trainer. We zijn ervan overtuigd dat dit het team weer nieuwe impulsen kan geven.’

Bekijk hier alle transfers van de Hoofdklasse voor het seizoen 2018/2019.


Wat vind jij? Praat mee...