Nijmegen-topscorer Simons kiest voor Kampong

Kampong heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van een nieuwe aanvaller: Michelle Simons. De speelster van Nijmegen degradeerde dit seizoen met haar club naar de Promotieklasse, maar mede dankzij haar zeven doelpunten in de Hoofdklasse trok ze de aandacht van de Utrechtse club.

Simons speelde haar hele jeugd bij SCHC, maar besloot op jonge leeftijd naar Nijmegen te vertrekken. Daar promoveerde ze naar de Hoofdklasse en werd zij afgelopen seizoen clubtopscorer bij de Nijmegenaren. Simons scoorde twee van haar zeven doelpunten dit seizoen toevallig op bezoek bij Kampong, tijdens het met 5-2 verloren duel. De Utrechters eindigden het afgelopen seizoen op de achtste plaats, terwijl Nijmegen met vijf punten het jaar afsloot als hekkensluiter.

Voor het team van Santi Freixa is dit de derde versterking van buitenaf: eerder maakte Margot Zuidhof de overstap van Hurley, terwijl Chiara Tiddi overkwam van het Belgische Dragons. Simons is bij Nijmegen voorlopig de achtste speelster die afzwaait bij de Gelderse club. Zo gingen onder anderen Senna Bombach, Tessa Schoenaker (beiden Hurley) en Saskia van Duivenboden (Oranje-Rood) haar voor.

Bekijk het transferoverzicht van de Hoofdklasse Dames 


Wat vind jij? Praat mee...