Nolte na de 10-0: ‘We liepen als makke lammetjes over het veld’

Bloemendaal-coach Jorge Nolte kon het zondagmiddag amper geloven. Zijn ploeg was compleet vernederd door Den Bosch: 10-0! Maartje Paumen scoorde maar liefst 8 keer, alle 8 uit een strafcorner. ‘We liepen de eerste helft als makke lammetjes over het veld.’

Nolte was vooral ontevreden over het feit dat zijn ploeg zo veel strafcorners weggaf. ‘Dat waren er veel te veel’, brieste Nolte. ‘Je weet dat je tegen Den Bosch speelt en we hebben er nota bene de hele week op getraind om geen strafcorners weg te geven. Zij hebben misschien 11 corners gecreëerd – en ze scoren er 8. Daarvan gaan er volgens mij 6 via de binnenkant van de paal in en 2 vol in de bovenhoek.’

‘Brave meisjes’

Vooral voor rust speelde zijn ploeg niet goed, vond Nolte. ‘Ik was niet trots op mijn ploeg in de eerste helft. We zijn veel te snel gestopt met strijd leveren. Het is heel simpel: we moeten niet als brave meisjes in het veld staan.’

In de tweede helft leverde Bloemendaal volgens Nolte meer strijd. ‘Maar dan geven we ook een paar corners weg en die gaan er ook weer in. Dat vreet je natuurlijk aan je zelfvertrouwen. Aan de andere kant zijn dit niet de wedstrijden waar je punten moet pakken. Je weet dat dit kan gebeuren tegen Den Bosch. Als je zo’n klassespeelster als Maartje Paumen hebt, die dit keer zó scherp was… Elke corner die ze aanraakte, veranderde in goud.’

‘Scorebordjournalistiek’

Bloemendaal begon het seizoen nog zo goed met 5 punten uit 3 wedstrijden. Daarna verloor het 5 keer op rij, waardoor het nu elfde staat. Nolte: ‘De laatste weken draaien we inderdaad minder. Maar komende week spelen we tegen Push. Dan is het zaak om de balans om te draaien. We hebben even boven onze stand geleefd en inmiddels zijn we weer hard op aarde teruggezet. Maar wij weten waar we voor vechten: we willen volgend jaar weer in de Hoofdklasse staan. We laten ons niet afleiden door scorebordjournalistiek.’