Oefenduels Hoofdklasse (D): Michels loodst Hurley voorbij Amsterdam

Hurley-verdedigster Gitte Michels was zondag met twee rake strafcorners belangrijk voor haar ploeg in het oefenduel met Amsterdam. Mede door haar eerste treffers van deze voorbereiding won Hurley de Bosderby met 3-2. 

Daantje de Kruijff zorgde voor de andere goal voor de ploeg van Patrick Bakker. Namens Amsterdam scoorden Michelle Fillet en jeugdspeelster Simmer de Jong. Coach Robert Tigges had nog geen internationals tot zijn beschikking. Zij sluiten komende week aan.

De oefentopper tussen Den Bosch en SCHC kende na zeventig minuten geen winnaar. Het publiek kreeg uiteindelijk vier doelpunten voorgeschoteld, verdeeld over beide teams. Yibbi Jansen opende de score en zette de eindstand (2-2) op het scorebord. Haar teller staat nu op vijf deze voorbereiding. Voor Den Bosch zorgden jeugdspeelster Fleur Wolfert en Danique van der Veerdonk voor de goals.

SCHC-strafcornerspecialist Yibbi Jansen staat al op vijf treffers deze voorbereiding. Foto: Bart Scheuldermann

HGC heeft het teamweekend afgesloten met een 1-3 oefenzege bij Kampong. Eva de Goede maakte na een welverdiende vakantie haar officieuze debuut bij de Gazellen. Zij zag Isis van Loon (2x) en Gisele Ansley scoren. Namens Kampong scoorde Julia van den Heuvel.

Nog altijd ongeslagen deze voorbereiding zijn de dames van hdm. De ploeg van Ivar Knötscke won op bezoek bij Oranje-Rood: 0-2. hdm heeft nu vijf keer gewonnen deze maand. Alleen Hurley hield hdm op een gelijkspel (1-1). Tegen de Eindhovenaren was Pien van Nes weer van grote waarde. Zij scoorde vanaf de strafbalstip en vanaf kopcirkel.

Pien van Nes was met twee treffers verantwoordelijk voor de oefenzege van hdm bij Oranje-Rood: 0-2. Foto: Willem Vernes

Pinoké ging met 3-2 onderuit op bezoek bij Bloemendaal. De eerste oefennederlaag van de Steekneuzen deze voorbereiding. Maxime Kerstholt en Juliette van Hattum scoorde voor de formatie van Daan Sabel. Namens de Mussen waren Demi Hilterman (2x) en Laurien Boot trefzeker.

Victoria ging na het oefenduel bij Klein Zwitserland met een 1-3 oefenzege naar huis. Nina van der Marel stapte waarschijnlijk met de grootste glimlach de auto in, zij scoorde twee keer. Op dat moment had Mady Hof de score vanaf de strafbalstip geopend voor ‘Vic’. Namens de thuisploeg scoorde Lotte van Dongen.

Dit waren de laatste oefenwedstrijden van de clubs uit de Hoofdklasse Dames voordat het ABN AMRO Hockey Weekend begint. Bekijk hier het speelschema.

Alle uitslagen op een rij

De twaalf ploegen uit de Hoofdklasse Dames zijn begonnen aan hun voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen. Daar horen natuurlijk oefenwedstrijden bij, in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd op 12 september. Wij houden jou via dit overzicht op de hoogte van de wedstrijden die staan gepland en vermelden ook de uitslagen en doelpuntenmakers.

Zondag 8 augustus:
Bloemendaal – Huizen 4-1
hdm – HGC 3-2
Hurley – Victoria 3-1
Pinoké – Klein Zwitserland 4-2

Vrijdag 13 augustus:
Oranje-Rood – MOP 8-0
Den Bosch – Tilburg 2-0
Rotterdam – Klein Zwitserland 4-2

Zondag 15 augustus:
Hurley – Klein Zwitserland 6-0
Pinoké – Amsterdam (drieluik) 0-0
Den Bosch – Amsterdam (drieluik) 1-0
Pinoké – Den Bosch (drieluik) 0-2
Oranje-Rood – Victoria (drieluik) 1-1
Oranje-Rood – Royal Antwerp (Bel.) (drieluik) 4-1
Victoria – Royal Antwerp (Bel.) (drieluik) 2-1
SCHC – Tilburg 5-3
HGC – Bloemendaal 0-0
Kampong – hdm 0-1

Woensdag 18 augustus:
HGC – Rotterdam 5-3

Donderdag 19 augustus:
Pinoké – HIC 5-0
Rood-Wit – Bloemendaal 1-4
Klein Zwitserland – Leonidas 4-1

Vrijdag 20 augustus:
Kampong – Tilburg 3-2
hdm – Victoria 3-0

Zondag 22 augustus:
Bloemendaal – Victoria 5-0
Amsterdam – SCHC 3-1
Hurley – hdm 1-1
Pinoké – Oranje-Rood 3-2
Den Bosch – Kampong (drieluik) 1-4
Kampong – HGC (drieluik) 1-1
Den Bosch – HGC (drieluik) 2-1

Donderdag 26 augustus:
Amsterdam – hdm 1-4
SCHC – Klein Zwitserland 1-0

Vrijdag 27 augustus:
Tilburg – Oranje-Rood 0-3

Zondag 29 augustus:
Hurley – Amsterdam 3-2
Den Bosch – SCHC 2-2
Kampong – HGC 1-3
Bloemendaal – Pinoké 3-2
Oranje-Rood – hdm 0-2
Klein Zwitserland – Victoria 1-3

Bekijk hier een overzicht van alle transfers in de Hoofdklasse Dames.


8 Reacties

 1. edwin-smolders

  Dames HC Den Bosch winnen vanavond door twee doelpunten na rust van Joosje Burg met 2-0 van Tilburg. Aan de kant van Den Bosch ontbraken alle Olympische dames en bij Tilburg was o.a. Ireen van den Assem nog niet van de partij

  1. Nvanas012

   Toch netjes van Tilburg.

 2. llinders

  Slim van de coach van Amsterdam om zijn internationals lang rust te geven. De competitie is toch maar bijzaak play offs halen ze toch wel. KZ lijkt de grootste kanshebber voor directe degradatie maar dat is ook wel logisch. Het zal dit seizoen spannend worden wie er playouts gaan spelen. Zou knap zijn als OR zich weer direct veilig speelt. HGC gaat dat wel lukken als Eva de Goede fit blijft.

  1. charliejanssen

   Volledig eens met je lezing, maar draai dat laatste eens om. Het zou met een dergelijke kwaliteitsinjectie gênant zijn als hgc zich niet direct zal veiligspelen.

 3. g-hockeyfan

  Veel te vroeg om te speculeren, maar naar mijn mening is er de top 3, en dan is er de middengroep (hdm, pinoke & hgc). De rest zal vechten om te overleven. Een deel van die groep (Hurley) kan veilig naar de middengroep, maar we zullen moeten zien wat er gebeurt. KZ is de duidelijke degradatiekandidaat, maar dat komt omdat ze de afgelopen 3 jaar nauwelijks hebben gespeeld, terwijl alle anderen wedstrijden hebben kunnen spelen. Ik wens ze veel succes.

 4. Tieskruizing

  Na zoveel oefenpotten mag er best gespeculeerd worden. En de kampioenen van de oefenperiode zijn zondermeer hdm en Hurley. Beiden veel indruk gemaakt. Bloemendaal heeft het in de oefenfase ook boven verwachting goed gedaan. Die zullen zich waarschijnlijk gemakkelijk handhaven. De dames hoofdklasse wordt voor het eerst heel erg competitief. Veel ploegen die het de twee topfavorieten Amsterdam en Den Bosch heel moeilijk kunnen maken. De teams die gaan strijden voor plek 3 en 4 zijn stichtse, hdm en hurley. Stichtse heeft met Yibbi Jansen een topcorner en die gaan ze echt nodig hebben. Pinoke vind ik tot nu toe eigenlijk tegenvallen en verwacht niet dat die serieus gaan meedoen voor plek 4. Pinoke, Bloemendaal en hgc zijn de groep achtervolgers. Daarachter heb je weer OR, Kampong en toch ook wel Victoria. Victoria gaat een paar verrassende uitslagen neerzetten. Ik vrees dat KZ helaas nog niet klaar is voor de Hoofdklasse en zullen waarschijnlijk degraderen. Ik hoop het niet, sympathieke club en coach maar de krachten in de dames hoofdklasse zijn nooit eerder zo breed verdeeld geweest. Niet het seizoen om te debuteren in de hoofdklasse. Belooft een mooie competitie te worden: 1. Amsterdam, 2. De Bosch, 3. Hdm, 4. Stichtse/Hurley.

 5. RobV

  Het zou mooi zijn als Yibbi Jansen (qua spel) weer in aanmerking gaat komen voor de Oranje dames. Een echte strafcornerspecialist wordt daar node gemist. Caia is weg en alleen Matla is te weinig.


Wat vind jij? Praat mee...