Laren komt na sterke eerste helft met schrik vrij tegen Victoria

Tegen hekkensluiter Victoria speelde Laren zondag een goede eerste helft en leverde een 2-1 winst eindelijk de eerste drie punten van het seizoen op. De ploeg van Serge Spoelstra had in de rust in plaats van met 2-0 ook met pak ‘m beet 3-0 of 4-1 voor kunnen staan. In de laatste minuut raakte Victoria de paal en mocht Laren blij zijn dat het geen 2-2 was geworden. Voor Victoria, dat op nul punten blijft staan, worden de problemen groter.

Een cruciale rol was weggelegd voor Laren-aanvaller Pam van Asperen. Met een assist en een doelpunt maakte zij in het tweede kwart het verschil voor Laren, dat in het eerste kwart met twee schoten op doel (van Van Asperen en aanvoerder Macey de Ruiter) uitstekend aan de wedstrijd begonnen was. In de eerste drie minuten had zomaar een doelpunt kunnen vallen.

Net op het moment dat Victoria aan het einde van het eerste kwart en het begin van het tweede kwart goed in de wedstrijd zat en via Veerle Lubbers een kans miste, sloeg Laren een gat. Een behoorlijk gat. Eerst was het Maxime Kerstholt die scoorde, nadat Van Asperen de achterlijn haalde en de bal op haar teruglegde. Vervolgens schoot Van Asperen met een knap backhandschot de 2-0 binnen. Twee goals in zeven minuten, terwijl Laren tot nu toe in vijf wedstrijden pas twee goals had gemaakt.

De twee strafcorners die Victoria voor rust versierde, waren voor de thuisploeg een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken, maar ze werden niet verzilverd. Laren – met opnieuw Julia Müller binnen de lijnen – kreeg na de 2-0 ook kansen en had met schoten van de Belgische aanwinst Vanessa Blockmans en Maxime Kerstholt voor rust ook al op 3-0 kunnen komen. Omdat dat niet gebeurde, bleef Victoria geloven in een comeback, die er ook bijna kwam.

Elin van Erk van Victoria vecht een duel uit met Katerina Lacina van Laren, haar oude club. Foto: OrangePictures/Rob Romer

Op het einde had het zomaar 2-2 kunnen worden

Victoria kende na rust een opleving, toonde veerkracht en legde een sterke tweede helft op de mat. Het derde en het vierde kwart was de ploeg van Lennard Poillot sterker dan Laren. In de 51ste minuut haalde Victoria een strafcorner. Iedereen verwachtte dat het aanvoerder Daphne Voormolen was die vanaf kopcirkel de bal zou gaan slaan, maar onverwacht ging de bal opzij, naar Sabine van Eijck. Zij sloeg hard en geplaatst, in de linkerbenedenhoek, de 2-1 binnen, waardoor een spannend laatste kwart aanbrak.

Victoria tankte met dat doelpunt brandstof, in de jacht op het eerste punt van het seizoen. Laren begon in de slotfase te wankelen. Negen minuten voor tijd haalde Victoria een strafcorner, die werd uitgelopen. Vijf minuten voor tijd haalde Victoria opnieuw een strafcorner, maar ook die mislukte. Omdat Laren vervolgens uit een counter verzuimde de 3-1 te maken, bleef het spannend. Met een uiterste krachtsinspanning in de laatste minuut raakte Daphne Voormolen uit een strafcorner nog de paal. Dat het geen 2-2 werd, was een wonder. Na het laatste fluitsignaal kon de ploeg uit ’t Gooi opgelucht ademhalen en de eerste overwinning van het seizoen vieren.