Oranje-Rood grijpt in: coach Duyf eruit, Haantjes neemt roer over

Oranje-Rood neemt per direct afscheid van vrouwencoach Stefan Duyf. De Eindhovense club meldt in een persbericht dat zij ‘zich genoodzaakt zien in te grijpen’ omdat OR na negen duels met slechts drie punten onderaan de ranglijst staat.

‘Een nieuwe hoofdcoach moet het tij in Eindhoven gaan keren’, aldus Oranje-Rood. Rob Haantjes neemt de komende weken het vlaggenschip onder zijn hoede. De Brabander was eerder onder meer actief bij de vrouwen van Nijmegen en Tilburg en de mannen van SCHC. Momenteel is Haantjes werkzaam voor het opleidingsprogramma van de Belgische hockeybond.

Duyf was zondag na de 2-1 nederlaag in de kelderclash tegen concurrent Kampong zelf nog enorm strijdbaar. ‘Ik geloof heilig in wat we aan het doen zijn. We zijn op 95 procent van waar ik hoop dat we zijn. Ik zal nooit de handdoek in de ring gooien’, gaf de coach aan na de wedstrijd, die zijn laatste bleek te zijn in Eindhovense dienst.


3 Reacties

  1. RobDux

    Niet netjes om zoiets over iemand op een forum te zetten. Als je jarenlang als club je selectie “uitkleed”, is reflectie voor iedereen die zich met tophockey bezighoudt op zijn plaats. Heel goed is de ploeg op een aantal plekken niet en het niveauverschil binnen de groep is heel erg groot.

  2. charliejanssen

    Absoluut eens met RobDux. Het is naar mijn mening niet fair om naar de komende vier wedstrijden te kijken. Nieuwe coach zal zijn 'spel' en basisafspraken ook nog moeten overbrengen op de groep. Wellicht dat deze coach er wel voor kan zorgen dat het team een mooie mix vindt tussen een actie maken en het spel snel verleggen.

  3. gaston-orozco

    Er moest iets veranderen. Het is bewonderenswaardig dat hij "positief" hockey wilde spelen, maar dit team moet zich aanpassen aan de situatie waarin ze zich bevinden en degradatiegevechthockey gaan spelen. Ze hebben nog genoeg tijd om uit de problemen te komen.


Wat vind jij? Praat mee...