Oranje-Rood sleept derde duel uit het vuur tegen Tilburg

Oranje-Rood heeft het gepresteerd om zaterdagmiddag tegen Tilburg na shoot-outs een derde wedstrijd uit het vuur te slepen (2-2). Al na vijf minuten keken de Eindhovenaren aan tegen een 0-1 achterstand en leek de situatie uitzichtloos, maar Janneke van de Venne zorgde voor twee treffers in het derde kwart. Shoot-outs nam Oranje-Rood ditmaal beter dan Tilburg. Zondag om 12.30 uur in Tilburg valt de beslissing wie komend seizoen in de Hoofdklasse en in de Promotieklasse speelt. 

Alles of niks voor Oranje-Rood. Dat moet het motto zijn geweest na de verliespartij (na shoot-outs) van afgelopen donderdag. Maar daar dacht Tilburg anders over. Nog niet een keer waren de bezoekers in de cirkel van Oranje-Rood geweest, toen het direct drie achtereenvolgende strafcorners versierde. Drie keer legde Tilburg-aanvoerder Ireen van den Assem aan. De inzet van de oud-international werd eerst gekeerd door keepster Sarah Sinck en later uitgelopen door Lisa Post, maar driemaal bleek scheepsrecht. Door het midden pushte Van den Assem de 0-1 binnen, door de benen van Sinck.

Fans van Oranje-Rood zorgen voor sfeer.

Maar waar er donderdag tijdens het eerste treffen een schaarste was aan kansen, was dat zaterdag aan de Aalsterweg wel anders. Oranje-Rood kreeg in het eerste kwartier ook nog twee corners. De eerste inzet mislukte via Marlena Rybacha en vervolgens pushte Floor Hoogers op de legguard van Maddie Hinch. De grootste kans op de gelijkmaker kwam van de stick van Fiona Morgenstern. Ryabacha vond de spits van Oranje vrij in de cirkel, maar haar rechtstreekse tip belandde op de paal. 

Vol op de verdediging

Trijntje Beljaars en Janneke van de Venne waren gevaarlijk met hun backhand en ook aanvoerder Lisa Scheerlink kreeg een kansje met haar forehand. De momenten dat Tilburg zich over de middenlijn begaf, waren op een hand te tellen. De ploeg van Ageeth Boomgaardt gooide het vol op de verdediging. 

Maar ook de verdediging van Tilburg kraakte soms. En liet zelden, maar hier en daar toch wat steekjes vallen. Zeker toen Janneke van de Venne het op haar heupen kreeg. Via een corner maakte Van de Venne de gelijkmaker, nadat ze het schot van Lisa Post binnentikte. En even later was ze helemaal het goudhaantje toen ze ook voor de 2-1 voorsprong tekende. Alles wat Oranje-Rood een warm hart toedroeg, ging los in Eindhoven. 

Blijdschap bij Oranje-Rood na de voorsprong tegen Tilburg. Foto: Orange Pictures

Tweede treffer voor Ireen van den Assem

Tilburg was aan zet. En weer ging dat vrij snel. Inge Dankers onderschepte een bal en had een vrije doorgang richting keepster Sarah Sinck, die Dankers onderuit liep. Strafbal voor Tilburg. En weer was daar Van den Assem, die voor het tweede Tilburgse doelpunt tekende: 2-2. 

Daar liet Oranje-Rood het niet bij zitten. De ploeg van Rob Haantjes kreeg nog drie corners in de slotfase, maar keer op keer was Maddie Hinch een sta-in-de-weg. Tilburg leek nog een ronde shoot-outs wel prima te vinden en deed niet meer aan aanvallen. Oranje-Rood zette druk, forceerde, maar scoorde niet meer. 

Tiburgse vreugde om een goal van Ireen van den Assem. Foto: Orange Pictures

Shoot-outs bepaalden opnieuw de winnaar van het duel tussen Oranje-Rood en Tilburg. Ditmaal deed Oranje-Rood dat beter dan Tilburg en valt de beslissing zondagmiddag, op de Oude Warande. 

Oranje-Rood* – Tilburg 2-2 (0-1)
*winst na shoot-outs (4-2)

5. Ireen van den Assem 0-1 (sc)
37. Janneke van de Venne 1-1 (sc)
41. Janneke van de Venne 2-1
51. Ireen van den Assem 2-2 (sb)

Shoot-outs
Sian Keil (OR) RAAK 1-0
Marloes Timmermans (Tilburg) MIS 1-0
Fiona Morgenstern (OR) RAAK 2-0
Donja Zwinkels (Tilburg) RAAK 2-1
Carmen Victoria (OR) RAAK 3-1
Cis IJpelaar (Tilburg) MIS 3-1
Floor Hoogers (OR) MIS 3-1
Inge Dankers (Tilburg) RAAK 3-2
Pauline Leclef (OR) RAAK 4-2

Lees hieronder de updates terug van ons liveblog 


1 Reactie

  1. charliejanssen

    D'r op en dr over dames. Laat het hockey winnen!


Wat vind jij? Praat mee...