Waar overwintert de Hoofdklasse Dames?

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft vliegen de meeste clubs uit de Hoofdklasse Dames de komende tijd uit naar het buitenland. De één reist af naar een tropisch eiland, de ander gaat naar zuiderlijk Afrika, maar de meeste blijven in Europa. Een enkeling blijft in eigen land. Een overzicht.

WAAR OVERWINTERT DE HOOFKLASSE DAMES

Den Bosch

Blijven thuis
De koploper gaat nooit op winterstage naar het buitenland. ‘De dingen die je daar kunt doen, kun je ook in eigen land’, aldus de coach van de Bossche dames Raoul Ehren. Het team blijft daarom ook dit jaar thuis en hervat de veldtrainingen direct na het zaalseizoen op de eigen club.

SCHC

3 t/m 5 februari – Bestemming onbekend
Waar Stichtsche naartoe op winterstage gaat is nog een groot mysterie. Manager Astrid Kersseboom liet weten dat het team zeker een weekendje weggaat, maar waarheen? Dat is vooralsnog een verrassing voor de speelsters.

Amsterdam

6 t/m 12 februari – Zambia (Lusaka)
Met Zambia als bestemming staat de dames van Amsterdam een bijzondere winterstage te wachten. De Amsterdammers gaan een hockeyproject ondersteunen en zullen zich op het olympisch park in Lusaka vooral richten op teambuilding.

Laren

9 t/m 17 februari – Aruba
Ook de dames van Laren zoeken het dit jaar wat verderop en kiezen voor het tropische eiland Aruba. Sinds 1 oktober is Aruba de nieuwe shirtsponsor van Laren Dames 1 en dus was, kunnen wij ons zo voorstellen, de keuze snel gemaakt.

Kampong

16 t/m 19 februari – Zwitserland (Wettingen)
In het derde weekend van februari speelt de zaalselectie van Kampong het EK Indoor voor clubteams in het Zwitserse Wettingen. Coach Santi Freixa neemt ook de niet-zaalhockeysters mee naar Zwitserland en heeft voor hen een apart programma. Een slimme zet van de coach; want extra support voor de zaalploeg en toch de gewenste winterstage met de velddames.

Hurley en hdm

8 t/m 12 februari – Spanje (Alicante)
Zowel Hurley als hdm reizen af naar de Spaanse Costa Blanca voor een trainingsstage in Alicante. Beide ploegen draaien vanzelfsprekend hun eigen programma’s, maar zullen wel een oefenduel tegen elkaar spelen.

Oranje-Rood

Blijven thuis
De club uit Eindhoven laat weten dat ze vanwege het drukke schema geen geschikt moment konden vinden om met zijn allen op winterstage te gaan. De dames van Oranje-Rood zullen zich dan ook op de eigen velden klaarstomen voor de tweede seizoenshelft.

MOP

8 t/m 12 februari – Spanje (Barcelona)

Groningen

16 t/m 20 februari – Bestemming onbekend
Zeker is dat Groningen voor hun winterstage de landsgrenzen overgaat, maar waarheen? Routinier Willemijn Bos, een van de vier organisatrices van het teamweekend, laat weten dat dat voor de speelsters en dus ook voor ons nog een verrassing blijft. We zijn benieuwd!

Pinoké

7 t/m 12 februari – Spanje (Marbella) 

Bloemendaal

4 t/m 12 februari – Argentinië
De nummer laatst van de eerste seizoenshelft kreeg van de sponsor de mogelijkheid om in het verre Argentinië de winterstage te beleggen. De Mussen wacht een unieke ervaring in een hockeygek land dat absoluut goed zal zijn voor de teambuilding.

 


2 Reacties

  1. albertmonpellier

    Teams die niet echt meedoen voor de prijzen hebben toch niets te zoeken in verre landen voor hun voorbereiding? Stop het in je jeugdopleiding, dan is het nog wel een goede besteding!!! Of doe iets zoals Amsterdam voor het goede doel!

    1. Derrick Bijker

      Oneens! Dit zijn toch gewoon heel leuke en belangrijke dagen, al speel je 4e klasse. Gewoon waardevol als hockeyer en als mens. Daarnaast veelal financieel mogelijk gemaakt door een paar sponsoren en verder eigen inzet van de teams/spelers.


Wat vind jij? Praat mee...