Pam van Asperen: ‘Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt’

‘Nadat we afgelopen zondag met 5-1 van Bloemendaal hadden verloren, zag ik het niet meer zitten. Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt’, vertelde Pam van Asperen, clubtopscorer van Laren dit seizoen, donderdagavond na de belangrijke 2-1 winst op Kampong. ‘Nu stond ik wéér met tranen in mijn ogen. Alleen deze keer van blijdschap.’

Direct na het eindsignaal leek de uitslag in eerste instantie voldoende om de laatste plaats over te dragen aan Victoria. Een volksfeest was het gevolg. Pam van Asperen vond zichzelf terug in de armen van Maxime Kerstholt. Vanessa Blockmans zocht teamgenoot Liselot Timmermans op en omhelsde haar. Hoofdcoach Darren Cheesman slaakte een oerkreet die uit zijn tenen kwam en had even later opeens assistent-trainer Kim Lammers om zijn nek hangen.

Kim Lammers en Darren Cheesman zijn blij met de zege op Kampong. Foto: Willem Vernes

Maar toen kwam dat ene bericht binnen. Het bericht dat er tachtig kilometer verderop was gescoord en Victoria in de wedstrijd tegen Bloemendaal op het nippertje een punt had gepakt. Niet Victoria, maar Laren stond dus weer onderaan. Of beter gezegd: nog steeds.

Van Asperen: ‘De ene helft van ons team riep blij dat Victoria verloren had. De andere helft zei teleurgesteld dat ze net 1-1 hadden gemaakt. Ik had natuurlijk liever gehad dat Victoria verloren had, maar dat mag de pret niet drukken. We houden een heerlijk gevoel aan deze wedstrijd over. Wij hebben gedaan wat we moesten doen. Het is nog niet gespeeld. Zondag spelen we weer een finale.’

Kampong-captain Malou Pheninckx kan de teleurstelling op haar gezicht niet verbergen. Foto: Willem Vernes

 

Zeventig minuten lang zijn we in dezelfde flow gebleven. Ik vond ons geweldig spelen.

Het was pijnlijk hoe Laren vorige week de belangrijke wedstrijd van Bloemendaal verloor, met drie tegengoals in het eerste kwart. Het was nodig om deze week de koppen bij elkaar te steken. Dinsdag zaten de speelsters om de tafel om uit te spreken wat ze op het hart hadden. Alle ruis moest van de lijn, om fris aan de wedstrijd tegen Kampong te beginnen, vertelde Van Asperen.

‘We hebben naar elkaar uitgesproken dat we wel kunnen doen alsof dit geen belangrijke wedstrijd zou zijn, maar dat was het natuurlijk wel. Zo moesten we hem ook aanvliegen. Dat heeft ervoor gezorgd dat we supergeconcentreerd waren’, aldus de aanvaller, die zag dat Laren niet bang voor Kampong was en na de afslag al binnen een seconde of tien direct een strafcorner versierde.

Er voltrok zich vervolgens een heerlijk gevecht, waarin uiteindelijk de goals van Van Asperen in de achtste minuut (1-0) en Kerstholt in de 37ste minuut (2-1) beslissend waren. Van Asperen: ‘Van die strafcorner aan het begin van de wedstrijd kregen we meteen zoveel energie. Daar hebben we vervolgens op voortgeborduurd. Zeventig minuten lang zijn we in dezelfde flow gebleven. Ik vond ons geweldig spelen.’

Gehurkt verwerkt Kampong-speelster Renée van Laarhoven de nederlaag. Foto: Willem Vernes

Verklaar me voor gek: maar ik heb er vertrouwen in dat we net zo goed van Den Bosch of SCHC kunnen winnen

Wanneer Victoria vrijdagavond niet in de 68ste minuut via Daphne Voormolen de 1-1 tegen Bloemendaal had gemaakt, had Laren de komende drie wedstrijden misschien wel allemaal mogen verliezen, afhankelijk van de uitslagen van Victoria. Nu is het zeker dat de voormalige topclub minimaal een punt moet pakken en misschien nog wel meer. Als laatste twee wedstrijden staan SCHC-thuis en Den Bosch-uit op het programma, dus het lijkt zondag op bezoek bij Pinoké te moeten gaan gebeuren voor Laren.

‘Verklaar me voor gek: maar ik heb er vertrouwen in dat we net zo goed van Den Bosch of SCHC kunnen winnen,’ praatte Van Asperen zichzelf moed in. ‘Toen we zondag met 5-1 achterstonden tegen Bloemendaal, dacht ik de laatste vier minuten ook nog dat het kon, haha! Ik ben nu eenmaal graag een optimist. Bovendien weet ik zeker dat we van Pinoké gaan winnen.’

Kim Lammers omhelst Laren-aanvoerder en oud-teamgenoot Macey de Ruiter. Foto: Willem Vernes


19 Reacties

 1. llinders

  Interessant is dat Pinoké alleen nog maar tegen degredatiekandidaten speelt. Gisteren tegen HGC verder nog tegen Laren, Victoria en Bloemendaal. Misschien is het wel zo dat het team dat wint van Pinoké niet degradeert. Natuurlijk degradeert er maar één team, maar HGC heeft gisteren al verloren en verliest de komende 2 wedstrijden ook. Het is maar een theorie maar wel interessant....lijfsbehoud gaat via Pinoké?

  1. charliejanssen

   Volledig mee eens. De voor de competitie begon gedoodverfde nummer 4 gaat doorslaggevend zijn. Willen zij aan iedereen en misschien nog het meeste aan zichzelf laten zien dat ze volgend jaar een gooi gaan doen naar de top 4 of is het lean back en even de wedstrijdjes uitspelen?

 2. Hockeyfeest

  Mooie strijd om behoud. Als je de wedstrijden zo snel naast elkaar kan vergelijken, valt juist het grote niveauverschil binnen de hoofdklasse op. Ik dacht serieus na de wedstrijd HDM SCHC dat ik bij Laren Kampong en OR Hurley naar slow motion zat te kijken. Genieten deze mogelijkheid om zoveel wedstrijden te kijken. Ik hoop dat dit na corona blijft.

 3. knuufke

  Is het heel gek als ik denk dat Laren, juist vanwege de zelfoverschatting, gewoon in de hoofdklasse blijft hockeyen? Het is toch fantastisch dat die meiden zoveel passie op kunnen brengen om in de hoofdklasse te blijven! En @p-smits In de promotieklasse wordt al heel lang helaas niet gehockeyd.

 4. Hockeyfeest

  Volgend jaar is zeker zo belangrijk en de vraag is waar je het best kan gaan bouwen. Vanuit de hoofdklasse of vanuit de promotieklasse. Dan denk ik dat je momenteel beter in de hoofdklasse kan proberen te blijven. Er zullen bij degradatie ook meiden weglopen of stoppen waarschijnlijk en dan wordt het niet eenvoudiger om terug in de HK te komen.

 5. Hockeyfeest

  Out of the box. Een speelster als Yibbi Jansen proberen te interesseren voor Laren? Ik denk dat zij heel goed zou passen. Het zou zowel het team als Yibbi laten groeien. Ik zou eens voorzichtig sonderen.

  1. Boearco

   Alsof je van PSV naar RKC gaat.😂 Als ik RKC was zou ik Gravenberch bellen. Zou ook goed passen. Het maakt RKC zeker beter. En Laren heeft natuurlijk genoeg geld om spelers aan te trekken.

  2. AvA

   Haha nou denk weinig kans 😩

 6. Hockeyfeest

  @Boearco. Ik weet het is erg out of the box, maar Yibbi komt niet echt tot haar recht bij SCHC en het is nu juist het type speelster dat Laren mist. Dat lijkt mij een prima match en daarmee zou Laren best weer in de subtop terecht kunnen komen.. Als SCHC op termijn voor de titel mee wil gaan doen, zullen ze toch ook keuzes gaan maken.

  1. Boearco

   Het niveauverschil tussen Laren en SCHC, maar ook andere topclubs is enorm. Het zal Yibbi zeker niet goed doen om een niveau lager te hockeyen. Daarnaast zal Caia toch ook een keer moeten stoppen.

  2. hockeyliefhebber12

   Mee eens, ik vind haar bij SCHC ook niet tot haar recht komen, wordt nu veel als spits gebruikt. Ik denk dat ze bij Pinoke ook een toevoeging zou kunnen zijn op het middenveld.

 7. Avdd

  Laren heeft qua demografie van alle clubs het minste te zoeken in de hoofdklasse. De meeste van hun talentvolle jeugd kwam elders vandaan.

  1. Nvanas012

   Heeft Den Bosch dan ook niks te zoeken in de HK? Zij zijn kampioen in jeugd spelers ronselen

  2. Avdd

   Den Bosch is geen dorp van 11000 inwoners.

 8. p-smits

  Ik denk dat een beetje out of the box wel nodig is bij Laren. Jansen zal Caia nooit kunnen vervangen en dat weten ze zelf ook wel. Totaal andere speelsters met allebei een corner. Laat Yibbi nou maar gewoon een sterke versie van zichzelf worden en dan zien we wel.

  1. popov0702

   Heb je Caia weleens zien spelen? Enorm vertragende factor, zwak rendement uit strafcorners. Doorselecteren en Jansen belangrijke rol geven

 9. knuufke

  En hoe een stuk over Laren toch ineens weer bij Yibbi verzeild raakte........ Yibbi lijkt zich eindelijk los te rukken aan de verwachtingen van anderen. Prima en dus laat Laren de eigen boontjes maar doppen. Ze zullen zich wel handhaven.

 10. p-smits

  @popov0702 Heb jij Yibbi weleens zien spelen? Die kan voorlopig Caia echt niet vervangen.


Wat vind jij? Praat mee...