Pinoké-coach Justus houdt vertrouwen na afstraffing door SCHC

In het Amsterdamse Bos ging SCHC, de huidige nummer twee van de ranglijst, op bezoek bij de nummer laatst, Pinoké. De bezoekers uit Bilthoven waren oppermachtig, creëerden veel kansen en wonnen uiteindelijk met 4-0 dankzij goals van Xan de Waard, Roos Drost, Caia van Maasakker en uitblinker Delfina Merino. 

Door de eigen nederlaag tegen Stichtse en de winst van Bloemendaal op Hurley staat Pinoké nu eenzaam onderaan de ranglijst met vijf punten achterstand op de Mussen. Toch houdt Pinoké-coach Robert Justus vertrouwen in zijn ploeg en in handhaving in de Hoofdklasse. ‘We pakken wederom 0 punten en dat doet pijn.  Maar als we zo blijven vechten als nu dan weet ik zeker dat de punten uiteindelijk ook bij ons gaan vallen. Mijn vertrouwen is nog groot genoeg. We hebben nog negen wedstrijden te gaan, dus dat zijn 27 punten te verdelen. We moeten naar onszelf blijven kijken, want op wat Bloemendaal doet hebben wij geen invloed. Dus kop omhoog en volgende week weer door.’

Zonder pijn is fijn

Na afloop van het duel spraken we ook met Ginella Zerbo die, na vier maanden blessureleed aan haar rug, blij was om weer in het veld te staan. ‘Ik kan nog niet volle bak, maar het gaat al een stuk beter. Ik speel pijnvrij en heb nu alweer twee wedstrijden op rij gespeeld. Dus dat is fijn.’ Ondanks de ogenschijnlijk gemakkelijke overwinning was de 19-jarige aanvalster kritisch op het vertoonde eigen spel: ‘Het moet sowieso nog veel beter dan dat we vandaag hebben gedaan. We stonden een paar keer met drie tegen twee en met drie tegen een en die kansen moeten we gewoon afmaken’.

Bekijk de gehele interviews met Ginella Zerbo en Robert Justus hierboven terug.


1 Reactie

  1. goud

    Leuk dat er interviews met coaches en speelsters worden geplaatst maar moet in dit geval de vraagstelling niet iets scherper? Het is toch ongelofelijk dat zijn vertrouwen zo groot blijft omdat er zo goed gevochten wordt?!? En dat met dit "goede vechten" dat verschil met Bloemendaal wordt ingelopen omdat er 27 punten nog zijn te winnen. Dat goede vechten van een jonge ploeg horen/lezen we al een tijdje. In die periode zijn 3 van 39 punten gewonnen.... Als ze hetzelfde goede vechten blijven doen wordt 3/39 van de 27 punten gehaald en blijven ze dus eind van het seizoen steken op totaal 5 punten..... Waarop is dat vertrouwen dan gebaseerd? Daarnaast; is het niet veel interessanter hoe het vertrouwen van de speelsters is? Die moeten het immers doen!


Wat vind jij? Praat mee...