Poll: Doelpunt van het jaar in de Hoofdklasse Dames

Wie maakte in 2020 de mooiste goal in de Hoofdklasse Dames? De redactie van hockey.nl heeft alle goals bekeken en van daaruit de vijf mooiste treffers geselecteerd. Felice Albers (Amsterdam), Jip Dicke (hdm), Lieke van Wijk (Hurley), Frédérique Matla (Den Bosch) en Ginella Zerbo (SCHC) zijn de kanshebbers voor het Doelpunt van het jaar in de Hoofdklasse Dames. Aan jullie de keuze, laat je stem achter in onderstaande poll.

 

 • Wie maakte in 2020 de mooiste goal in de Hoofdklasse Dames?

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Wie maakte de mooiste goal in de Hoofdklasse Dames?  Ophalen van gegevens


11 Reacties

 1. eefgorter

  Hoezo staat die van Zerbo er tussen? Moest SCHC soms ook een plekje op de lijst? @Redactie zet voor de gein even de goal van van Geffen uit tegen Pinoké er naast. Wat mij betreft is dat de #1.

 2. KarinvanOdijk

  Schitterende goal van Ginella !!

 3. Nvanas012

  Felice Albers! Interceptie, actie, backhand in de kruising, waanzinnig!

 4. rustaaagh

  Waarom die van Ginella? Omdat ze schitterend haar tegenstander op het verkeerde been zet en daarmee ruimte maakt om de bal ook schitterend in de kruising te deflecteren.

 5. adrievandeparel

  Frederique Matla natuurlijk. Zij is de enige die scoort uit onmogelijke hoeken en standen, dat is fenomenaal. En ze scoort uit alle standen. De laatste 3 jaar is ze topscoorder van de Hoofdklasse en van Nederland. Zij verdiend meer dan wie ook dat ze hier waardering voor krijgt.

 6. knuufke

  Fantastische goal van Zerbo. Heel goed positiespel en uitvoering. Hockey is veel meer dan met de bal hollen en hard meppen, maar dat schijnt niet iedereen te kunnen waarderen. Positiespel zonder bal waar ook Kelly Jonker geniaal in was en waar ze ook vaak niet de waardering voor kreeg die ze verdiende. Opvallend hoe slecht de aanvallers de verdediging er uit doen zien bij alle 5 de kandidaten.

 7. adrievandeparel

  Er staat hoe slecht de aanvallers , ik neem aan dat je bedoelt hoe goed de aanvallers de verdediging er slecht doen uitzien. Alle 5 goals zijn mooi en supergoed. Mijn voorkeur is die van Frederique, zeker als je alle doelpunten van haar (tientallen) bij elkaar optelt. En ze heeft veel meer unieke , geniale goals gescoord en ook medespeelsters laten scoren. Ik heb wedstrijden gezien waarin ze zelf scoorde en ook door haar de 3 punten zijn binnen gehaald. Dit heeft ze wel voor op alle anderen. Frederique kan zeggen dat ze door haar kampioen geworden zijn. Zelfs als beste gekozen van de Pro League = beste van de wereld.

  1. Nvanas012

   Den Bosch fan🥱

 8. lynnBosman

  ^ Haha en jij voor Amsterdam toch? Ik ga voor die van Frederique of Ginella. De andere drie zijn ook prachtig, maar deze twee steken er toch wel uit. Ben het wel met Knuufke eens dat de verdediging bij zeker 4 van de 5 er slecht uit ziet. Wat een ruimte geven ze zeg, vrij uithalen.

 9. adrievandeparel

  Ja , dat klopt helemaal. Ik volg de hockeysport al vanaf jongs af aan, zelf gehockeyd op de sportacademie en gaan kijken vanaf 2004. De eerste wedstrijd live was direkt supermooi, HCDENBOSCH won in Rotterdam met 0-6. Mijntje Donners scoorde 4x. Enkele jaren later HCDENBOSCH in Amsterdam Kampioen van Nederland door een goal van Mijntje in de laatste seconde. In Den Bosch heerst een sportieve topspotmentaliteit die me nog steeds aanspreekt. Destijds ook het cluborkest er bij , dat was superleuk. Ik hoop dat dit weer terugkomt. Vanaf toen alle kampioenschappen met o.a. Maartje Paumen, Janneke Schopman, Minke Booij en vele anderen (je wint altijd als team) mee gemaakt , daarbij opgeteld een warm clubhuis met uitstekende horeca dan besef je nu wat er gemist wordt door iedereen. Hopelijk binnenkort weer wedstrijden waar ook de supporters weer welkom zijn. Ik heb in selecties Nederlands jeugdelftal gevoetbald maar ik vind nog steeds dat de voetbalwereld heel veel kan leren van de hockeysport. Vooral van de wedstrijdmentaliteit en de sportiviteit van alle clubs. De sfeer is zoveel mooier, koester dit en respecteer dat. Ik heb er in ieder geval heel veel plezier van, nu al jarenlang.

 10. rustaaagh

  @slechts-een-mening, Zo kan je de backhandslag van de anderen ook relativeren 😂😂😂. En dat zie je ook weer terug hier. 4 van de 5 goals zijn backhandslagen, dat kan dus iedereen, 1 is bijzonder.


Wat vind jij? Praat mee...