Raoul Ehren stopt na dit seizoen bij Den Bosch

Raoul Ehren vertrekt na dit seizoen bij de vrouwen van Den Bosch. Hij heeft er aan de Oosterplas dan twaalf seizoenen als hoofdcoach op zitten. Ehren gaat zich volledig richten op de Belgische nationale ploeg en heeft zijn contract als bondscoach verlengd tot en met het WK in 2022 (1-17 juli), dat in Nederland en Spanje wordt georganiseerd.

Ehren combineert sinds maart 2019 zijn rol bij Den Bosch met zijn werk bij het Belgisch elftal. Eerst als assistent en sinds afgelopen december als vervanger van de opgestapte bondscoach Niels Thijssen. ‘Ik wist toen al dat ik moest nadenken over een fulltime functie na het EK van komende zomer’, vertelt hij. ‘En dat heb ik de afgelopen weken ook gedaan. De keuze was zeker niet gemakkelijk.’

De 47-jarige coach, die meer dan tweehonderd zeges met de Bossche ploeg boekte, geeft aan nog steeds met veel plezier met het team te werken. ‘Maar deze uitdaging in België vind ik ook erg mooi. En ik denk dat het nu het moment is om deze kans te pakken. Ik wil samen met België stappen zetten op de wereldranglijst.’

Het nieuws kwam voor bestuurslid tophockey Vera Vorstenbosch niet helemaal als een verrassing. ‘Na zoveel jaar weet je dat vroeg of laat een van de partijen een ander pad kiest. En nu is het moment voor Raoul. We gunnen hem deze stap. Hij is een fantastische coach, die onwaarschijnlijk veel voor de club heeft betekend. Hij verdient niets anders dan een mooi afscheid.’

Vreugde bij coach Raoul Ehren na het winnen van één van de landstitels. Foto: Koen Suyk

 

Ik hoop dat we samen kunnen afsluiten met een veertiende landstitel Raoul Ehren

 

Ehren startte in 2003 als assistent onder Herman Kruis bij Den Bosch. Na één seizoen als hoofdcoach bij het Bredase Push, begon hij in 2009 als coach bij de Bossche vrouwen. Gedurende zijn hele periode bij Den Bosch werd hij dertien keer landskampioen en veroverde hij elf EHCC-titels. ‘Een prachtige tijd, met een geweldige ploeg. Ik hoop dan ook dat we samen kunnen afsluiten met een veertiende titel. Daar gaan we vol voor’, besluit Ehren.


14 Reacties

 1. solo

  Uitstekende coach, zou iets zijn als bondscoach!

 2. haags-hopje

  Bizarre cijfers. Afgerond 1x per jaar een wedstrijd verliezen in de HK. En dat 12 jaar achter elkaar. Knap hoor!

 3. stekel

  Hulde en felicitaties

 4. mark-j

  Zou goed zijn wederom een nieuwe jonge opkomende coach aan te stellen . Bv een Daan Sabel van Pinoke begint zich aardig te bewijzen of een frisse coach met lef te halen uit eigen gelederen of promotieklasse . Paumen en co ?

  1. hockeyer123

   Liggen nog een aantal jaar vast in Tilburg

 5. fantophockey

  Tot en met WK 22 bij Belgie, daarna door naar Oranje-dames, klopt precies in contracttermijnen van NL en Belgie. Een wereld coach als Ehren hoort bij Oranje.

 6. unplugged

  SUPER trainer / coach en de KNHB pist weer naast het potje .

 7. hockey-coach

  Het winnen van titels vergt een enorme professionele instelling van het gehele team. Diegene die dat jaar in en jaar uit kan doen is een top coach. Winnen is moeilijk maar prolongeren en vooral opver dat aantal jaren... Kunnen andere clubs een puntje aan zuigen.

 8. Angelo1957

  Wellicht is Lex Haring van Royal Victory een goede vervanger? Ik hoop voor Den Bosch dat hij daar een eenjarig contact heeft. Grijp je kans zou ik zeggen ;)

  1. jobe

   Klopt ja. Wat een geweldenaar en wat een CV. Denk dat Den Bosch hem al heeft los geweekt.

 9. RamsesVergeetmeniet

  Lex Harding....een DJ van midden 70...lijkt me een zeer goed keuze ;)

 10. hockeyer123

  Bas van Zundert terug halen?

 11. RobV

  Hij heeft het natuurlijk fantastisch gedaan bij Den Bosch, maar ik denk dat dit een onvermijdelijke keuze was. Het zou toch ongemakkelijk zijn geweest om twee teams tegelijk te dienen en ook niet fair naar de Belgische Bond toe, die hem de functie van bondscoach heeft toevertrouwd. Een juiste beslissing van Raoul. Ben benieuwd of hij de Red Panthers naar een hoger niveau kan tillen.

 12. de-leermeester

  Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, Raoul. Na een tot nu toe prachtige staat van dienst , nu het moment van gaan. Goede keuze en heel veel plezier en succes bij de Belgische dames. H.C. Den Bosch zal altijd een "warm bad" voor jou blijven. "Wie een hart heeft voor hockey is ook een vriend "


Wat vind jij? Praat mee...