Robert Justus weg; Hans Oostindië maakt seizoen af bij Pinoké

Coach Robert Justus wordt met onmiddellijke ingang vervangen door Hans Oostindie. Al eerder werd bekend dat Justus bezig was aan zijn laatste maanden bij de dames van Pinoké. Oostindie is de beoogde opvolger voor Justus bij de Steekneuzen. Justus was sinds 2015 hoofdcoach en daarvoor al twee jaar assistent bij de Amsterdamse hoofdklasser. Dat meldt de club donderdag in een nieuwsbericht.

‘Robert heeft jarenlang goed werk geleverd, maar wij willen volgend jaar met een nieuwe coach verder bouwen aan de jonge maar talentvolle groep. Het feit dat de beoogde opvolger van Justus nu reeds beschikbaar is om met dat bouwen te beginnen heeft ons tot dit besluit doen komen. Mogelijk resulteert dat ook in een extra boost bij de dames om tot de benodigde overwinningen te komen dit seizoen’, aldus bestuurslid tophockey Robert Hartog.

‘Hans heeft een uitgebreid cv met diverse functies op verschillende niveaus, zowel binnen het hockey als andere sporten. Zijn enthousiasme, gedrevenheid, hockeykennis en brede oriëntatie zijn doorslaggevend geweest bij zijn aanstelling’, zo meldt Pinoké. 

Pinoké Dames 1 bezet momenteel de laatste plaats in de Hoofdklasse en moet alles op alles zetten om degradatie af te wenden. Peter Hortulanus blijft aan als assistent-coach bij de Steekneuzen. Justus was eerder onder meer werkzaam als coach bij HIC (dames) en Hattem (heren).

Bekijk ook

Het complete transferoverzicht van de Hoofdklasse Dames 2017/2018


Wat vind jij? Praat mee...