Robert Tigges opvolger Mathijssen als coach Amsterdam Dames 1

Robert Tigges is komend seizoen hoofdcoach van de dames van Amsterdam. De 34-jarige Tigges volgt Rick Mathijssen op, die in december bekendmaakte aan het einde van dit seizoen te vertrekken als coach. Tigges is sinds 2017 de vaste assistent-coach van Mathijssen en die functie blijft hij voor de rest van het seizoen uitvoeren. Tot hij in de zomer het stokje zal overnemen.

‘Wij zijn erg blij met Tigges als de nieuwe hoofdcoach’, zegt Klaas Veering, bestuurslid Tophockey van AH&BC. ‘Hij is zeer gedreven en heeft als assistent getoond over de juiste kwaliteiten te beschikken om de sportieve ambities van Amsterdam te kunnen realiseren. Onze dames kijken er naar uit om met hem als coach aan de slag te gaan en de ingezette lijn door te zetten. We zijn er als bestuur van overtuigd dat Tigges naast zijn waardevolle kwaliteiten als coach en voormalig speler van Heren 1, zich ten volle voor onze club zal inzetten.’

In 2009 kwam Tigges als speler in Amsterdam Heren 1, waarmee hij onder meer in 2011 en 2012 de landstitel veroverde. Na zestien seizoenen als speler in het tophockey actief te zijn geweest, nam Tigges in 2017 afscheid als veldspeler. Dat bleek voor de gedreven Tigges het startsein om zijn pijlen te richten op het vak van coach.

Zijn eerste coachmeters op het hoogste niveau maakte hij vanaf dat moment als assistent-coach van Nederlands Jongens A, als assistent-bondscoach van de Nederlandse Zaalheren. En de laatste twee seizoenen dus als de assistent van vertrekkend coach Rick Mathijssen.


4 Reacties

 1. jappiekrekel

  Goede keus!

  1. MIck

   Want waarom? Komt op mij meer over als het geld is op dan maar Tigges doorschuiven

 2. pacoh

  @mick. Beter alternatief? Veel coaches op zoek naar een nieuwe uitdaging. Maar goed genoeg?

  1. MIck

   Ik denk zeker dat er betere alternatieven zijn, maar dat deze beslissing meer is ingegeven doordat het de goedkoopste optie is.


Wat vind jij? Praat mee...