Roos Drost: ‘Met een rotgevoel van het veld af’

Lang leek het erop dat Roos Drost haar ploeg SCHC zondagmiddag tegen Laren een kwartier voor tijd naar een overwinning had geschoten. Maar Maxime Kerstholt gooide in de allerlaatste seconde roet in het eten door de gelijkmaker voor haar rekening te nemen: 2-2. ‘Ik loop met een rotgevoel van het veld af’, zegt Drost.

Terwijl Drost na afloop van het duel staat te koukleumen, zegt ze: ‘Je krijgt in de laatste minuut een corner tegen en die vliegt erin. Héél zuur. Dit voelt echt als een verlies.’

Doelpunt

Zelf kon Drost nauwelijks geloven hoe de bal die ze in de 55ste minuut voor haar stick kreeg, opeens in het doel belandde. ‘De bal werd voorgegeven en ik stond bij Joyce Sombroek. Ik tikte ‘m aan en hij ging heel gek onder Joyce door. Of zo. Ik weet het niet eens precies. Ik geloofde het zelf amper. Ik stond een minuut lang te kijken hoe die bal erin ging. Helaas was het niet genoeg voor de overwinning.’

Drost was vooral te spreken over het spel dat SCHC de 2e helft op de mat legde. ‘Onze 1e helft was niet goed. Dat heeft iedereen kunnen zien. Maar we hebben wel een hele goede 2e helft gespeeld. Ik vind het knap hoe we het als team opgepakt hebben toen we achter stonden. We hebben niet ons koppie laten hangen.’

Winterstop

SCHC gaat door het gelijkspel als nummer 4 de winterstop in, 8 punten achter koploper Amsterdam. ‘Aan de 1e competitiehelft hou ik een wisselend gevoel over. We hebben goede wedstrijden afgewisseld met – laten we zeggen – mindere wedstrijden. Gelukkig hebben we vandaag een goede 2e helft gespeeld en sluiten we de competitie nu qua spel in ieder geval goed af. Qua resultaat alleen wat minder.’

Hoe dan ook, de winterstop is begonnen. Precies op tijd, lacht Drost. ‘Ik ga snel naar binnen. Snel de warmte opzoeken. Jij hebt tenminste nog een muts op.’

SCHC – Laren 2-2 (0-1)

31’ Fieke Holman 0-1 (sc)
39’ Maike Stöckel 1-1 (sc)
55’ Roos Drost 2-1
70’ Maxime Kerstholt 2-2 (sc)