Round-up HK (D): A’dam wint topper, Zerbo schiet SCHC langs hdm

Na ruim honderd dagen coronapauze werd de Hoofdklasse Dames zondag hervat met de achtste speeldag. Amsterdam won in en tegen Den Bosch de topper met 1-0 en nam de koppositie over van de Bossche formatie. Met twee doelpunten schoot Ginella Zerbo haar ploeg SCHC langs hdm (2-0). Ondanks alle inzet werden twee duels afgelast: Bloemendaal-Victoria en Kampong-Laren.

Den Bosch heeft niet alleen de eerste tegentreffer van de competitie geïncasseerd, maar ook de eerste nederlaag. Amsterdam was in de topper aan de Oosterplas met nipt verschil te sterk. Noor de Baat bezorgde de Amsterdammers vlak na rust de winst en de koppositie in de Hoofdklasse Dames. Het duel werd op veld 2 gespeeld, nadat het hoofdveld vanwege de vorst niet bespeelbaar was.

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Den Bosch en Amsterdam

Achter Den Bosch en Amsterdam deed SCHC goede zaken. De nummer vier van de ranglijst versloeg directe concurrent hdm, nummer drie, met 2-0. Beide treffers kwamen op naam van Ginella Zerbo, die tijdens de coronastop kampte met een voetbreuk. Het was voor SCHC de eerste zege na een serie van drie wedstrijden waarin niet de volle buit werd behaald. hdm incasseerde de tweede nederlaag op rij en zag SCHC tot op een punt naderen.

Pien van Nes van hdm baalt in het duel met SCHC, dat door de Haagse formatie met 2-0 wordt verloren. Foto: Bart Scheulderman

In de strijd om de play-offs deden HGC en Pinoké zichzelf geen plezier. Op de Roggewoning hielden de ploegen elkaar in bedwang (1-1). Kari Stam zette de Steekneuzen na rust op voorsprong, maar tien minuten later maakte, wie anders, Dirkie Chamberlain de gelijkmaker. Het was alweer haar zesde doelpunt voor HGC. Door de puntendeling en de winst van SCHC zagen HGC en Pinoké hun achterstand op de vierde plaats op de ranglijst worden vergroot naar zes punten.

Het venijn zat hem dit keer niet in de staart. Al in de eerste minuut scoorde Joëlle Ketting voor Hurley en dat bleek uiteindelijk ook de enige treffer van het duel, dat op veld 22 werd gespeeld, te zijn. Het was voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos de derde zege van het seizoen. Oranje-Rood bleef voor de zesde wedstrijd op rij zonder overwinning.

Bloemendaal – Victoria afgelast

Geen hockey, wel voetbal in de sneeuw bij de dames van Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

 

Kampong – Laren afgelast

Teleurgestelde gezichten bij Kampong nadat het duel tegen Laren is afgelast. Foto: Bart Scheulderman

————————————————————————————————————–
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de achtste speeldag in de Hoofdklasse Dames.


14 Reacties

 1. charliejanssen

  Gewoon alles afgelasten. Koudste nacht in twee jaar tijd en nu moeten ze kosten wat kost gaan hockeyen? Misschien moeten ze allemaal de ijzers onder doen.

  1. eefgorter

   Sportliefhebber zegt: “Gewoon alles afgelasten”. Bijzonder. Voor een sportliefhebber. Als er veilig gespeeld kan worden, spelen met die hap! Spelers hebben hier weken en maanden naar toegewerkt.

 2. hanna-reijneveld

  Ziggo Sport meldt inmiddels ook dat Amsterdam den Bosch niet uitgezonden wordt, omdat ze de camera's niet meer kunnen verplaatsen... Toch wel erg jammer dit

 3. RobV

  Beetje amateuristisch van Ziggo, geen live uitzending van Den Bosch - Amsterdam omdat de camera's kennelijk niet verplaatst kunnen worden. Weinig flexibel.

  1. eefgorter

   Kan jij niet meteen ook even het vaccinatie-programma op de rails zetten?

  2. kjvanhees___28

   En als straks de mannen van Den Bosch wel op veld 1 kunnen, kan het lijkt mij wel uitgezonden worden. Oh nee, dan is het tijd voor voetbal.....

  3. 073

   Misschien kan RobV het regelen. Ziggo huur deze man in! Hij is geweldig en heeft ook nog eens verstand van hockey, het is toch fantastisch.

 4. fantophockey

  Niet te geloven en wel erg amateuristisch allemaal Ziggo !

  1. eefgorter

   Misschien kan je RobV even helpen met het corona vaccinatieprogramma

 5. hanna-reijneveld

  Waarom is de livestream van Hurley Oranje Rood weg?

 6. DaanvanStraaten

  De 2 heren weten wel heel goed hoe het werkt met televisie! Dat je “makkelijk de camera’s kunt verplaatsen”. Dat kan dus duidelijk niet kennelijk. En dan zo reageren is érg knap!

 7. DaanvanStraaten

  Goeie en terechte reacties van “slechts een mening”. Vreemd trouwens dat de meeste deelnemers aan dit forum niet gewoon zijn/haar naam noemen, maar dat is een heel ander onderwerp.

 8. DaanvanStraaten

  Er hangen uiteraard ol veld 22 van Hurley geen automatische camera’s! Lijkt me nogal duidelijk.

 9. ab

  Leuke wedstrijd HGC-Pinoké! Blij dat we die kunnen kijken. Goed commentaar ook :)


Wat vind jij? Praat mee...