Round-up HK (D): Den Bosch en Amsterdam laten punten liggen

De 1e speelronde van het nieuwe seizoen bracht direct een aantal verrassingen met zich mee. Oranje-Rood versloeg op eigen veld het sterke Amsterdam en Hurley wist in het Amsterdamse Bos landskampioen Den Bosch op een gelijkspel te houden. MOP versloeg Bloemendaal door een rake doelpoging in de slotminuut en bezorgde de ploeg van Teun de Nooijer daarmee een kater. Tot slot voert hdm na vandaag de ranglijst aan door een 0-4 uitzege op het Amsterdamse Pinoké.

Laren – Kampong  1-1 (0-1)

Laren nam afscheid van sterkhouders als Kim Lammers (gestopt), Willemijn Bos (Groningen) en Fieke Burggraaf-Holman (Qui Vive), maar verwelkomde nieuwe gezichten als Stephanie de Groof, in de selectie. De ploeg van de nieuwe coach Donald Drost keek na 20 minuten tegen een 0-1 achterstand aan na een doelpunt van Sophie Bray van Kampong. Uiteindelijk wist de thuisploeg in de 2e helft op gelijke hoogte te komen. Laren-speelster Lisanne de Lange tekende na 10 minuten spelen in de 2e helft voor de 1-1 en bezorgde haar ploeg daarmee een punt tegen Kampong.

’21 Sophie Bray 0-1
’44 Lisanne de Lange 1-1

Pinoke – hdm 0-4 (0-2)

Fay van der Elst had met 2 doelpunten een belangrijk aandeel in de zege van hdm op Pinoké. De Haagse formatie ging rusten met een 0-2 voorsprong na doelpunten van Van der Elst en Demi Lefranc. Vrij snel na rust bouwde de ploeg van Erik van Driel de marge uit na wederom een doelpunt van Van der Elst. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en kwam de zege niet meer in gevaar. Een kleine 10 minuten voor tijd gooide Pien Dicke de wedstrijd definitief op slot door voor de 0-4 te tekenen. Dankzij deze ruime overwinning gaan de Hagenaars na 1 speelronde op doelsaldo aan kop.

’14 Fay van der Elst 0-1
’32 Demi Lefranc 0-2
’42 Fay van der Elst 0-3
’61 Pien Dicke 0-4

Oranje-Rood – Amsterdam 1-0 (0-0)

Amsterdam trad tegen Oranje-Rood aan zonder de naar Zuid-Afrika vertrokken Eva de Goede en Ellen Hoog, die wegens ziekte ontbrak. De hoofdstedelingen kregen in het 1e kwartier de ideale mogelijkheid om op een 0-1 voorsprong te komen, maar de strafbal werd niet verzilverd. Hierdoor gingen beide ploegen met de brilstand de kleedkamer in. Na een kwartier spelen in de 2e helft zette Donja Zwinkels de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord en deze score werd niet meer uit handen gegeven. Oranje-Rood hield hiermee de punten in eigen huis en zorgde direct voor een daverende verrassing op de 1e dag van de competitie.

Lees hier het interview met OR-coach Toon Siepman na de wedstrijd tegen Amsterdam.

’49 Donja Zwinkels 1-0

Hurley – Den Bosch 1-1 (1-0)

Hurley leek op eigen veld lang voor een stunt te zorgen, maar vergat rekening te houden met strafcornerkanon Maartje Paumen van opponent Den Bosch. De thuisploeg kwam op slag van rust op 1-0 na een doelpunt van Pamela Raaff en wist deze voorsprong lang vast te houden. Na een uur spelen kwamen de Bosschenaren weer op gelijke hoogte dankzij een benutte strafcorner van Paumen. Dit doelpunt betekende tevens de eindstand waardoor de punten in het Amsterdamse Bos verdeeld werden. Een sterke start van de dames van Hurley.

’34 Pamela Raaff 1-0
’61 Maartje Paumen 1-1 (sc)

MOP – Bloemendaal 1-0 (0-0)

Het duel tussen MOPBloemendaal was tevens een wedstrijd tussen de zusjes Puk en Pien Holleman. Lang leken beide ploegen de punten te gaan delen maar in de slotminuut van de wedstrijd besliste Emma Puvrez anders. Nadat beide ploegen met een 0-0 stand de rust in gingen moest het thuispubliek tot op het laatste moment van de 2e helft wachten voordat er gejuicht kon werden. Puvrez kreeg de handjes van de toeschouwers op elkaar door op de valreep voor de 1-0 te tekenen. MOP hield zo 3 punten aan het duel met Bloemendaal over en de ploeg van Teun de Nooijer stapte daardoor als verliezer van het veld. En de onderlinge zusjesstrijd? Die werd deze keer in het voordeel van Puk Holleman beslecht.

’69 Emma Puvrez 1-0

Groningen – SCHC 1-3 (1-2)

Promovendus Groningen begon sterk aan de wedstrijd, maar keek na 18 minuten spelen tegen een 0-1 achterstand aan na een goal van SCHC-speelster Claire Verhage. Slechts 5 minuten na die openingstreffer verdubbelde Caia van Maasakker de score na een harde en lage sleeppush uit een strafcorner. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en binnen 2 minuten bracht Pam van Asperen de spanning in de wedstrijd weer terug door voor de 1-2 te tekenen. Vrij vlot na de rust maakte Carlien Dirkse van den Heuvel vanuit de kluts de 1-3 voor SCHC wat tevens de eindstand betekende. De Bilthovenaren keerden zo huiswaarts met de 3 punten in de tas.

’18 Claire Verhage 0-1
’23 Caia van Maasakker 0-2 (sc)
’25 Pam van Asperen 1-2
’39 Carlien Dirkse van den Heuvel 1-3