Round-up HK (D): Groningen pakt 1e punt, SCHC alleen aan kop

De 3e speelronde in de Hoofdklasse zorgde voor flink wat verschuivingen in de stand. SCHC voert momenteel de ranglijst aan en is de enige ploeg zonder puntenverlies. Oranje-Rood en hdm verloren beide tegen respectievelijk Laren en Hurley. Promovendus Groningen pakte het 1e punt tegen Kampong en de Amsterdamse Bosderby werd voor de 6e achtereenvolgende keer in het voordeel van Amsterdam beslecht.

Pinoké – Amsterdam 1-3 (0-2)

Na de 1e helft keken de Steekneuzen op het eigen veld al tegen een 0-2 achterstand aan. Charlotte Vega scoorde namens Amsterdam de 0-1 na een kleine 25 minuten spelen en een paar minuten voor rust bracht Sterre Deetman de bezoekers op een comfortabele 0-2 voorsprong. Direct na rust breidde Amsterdam de score verder uit via Kimberly Thompson. Jet Zwolsman maakte nog een eretreffer namens de thuisploeg maar dat was louter voor de statistieken. Daarmee werd de 1e Bosderby van dit seizoen in het voordeel van Amsterdam beslecht. Hiermee heeft Pinoké nu 6 ontmoetingen op rij van de buren verloren.

’24 Charlotte Vega 0-1 (sc)
’31 Sterre Deetman 0-2
’38 Kimberly Thompson 0-3 (sc)
’56 Jet Zwolsman 1-3

Bloemendaal – Den Bosch 0-4 (0-1)

De Bosschenaren schoten sterk uit de startblokken en namen na 5 minuten de leiding dankzij een benutte strafcorner van Maartje Paumen. Tot aan de rust stond deze stand op het scorebord maar na de thee stelden de Brabanders de zege direct veilig. Binnen 5 minuten scoorden achtereenvolgens Lieke Hulsen en Paumen. Met een 0-3 achterstand verloren de Mussen daarmee alle hoop op een stunt tegen de landskampioen. Uiteindelijk zorgde Pleun van der Plas diep in de 2e helft voor het slotakkoord door de 0-4 voor haar rekening te nemen.

‘5 Maartje Paumen 0-1 (sc)
’37 Lieke Hulsen 0-2
’40 Maartje Paumen 0-3 (sc)
’65 Pleun van der Plas 0-4

Oranje-Rood – Laren 1-2 (1-1)

Oranje-Rood verloor op eigen veld de topper tegen Laren. De thuisploeg kwam binnen een kwartier spelen nog wel op 1-0 tegen de Gooise formatie. Freeke Moes tekende voor de voorsprong. Lang genoten de Eindhovenaren niet van deze voorsprong. Lieke van Wijk stelde direct orde op zaken door voor de gelijkmaker te tekenen. Het was de 1e keer dit seizoen dat keepster Larissa Meijer van Oranje-Rood gepasseerd werd. Van Wijk moest ongeveer 10 minuten voor het einde van de 1e helft noodgedwongen voor 5 minuten naar de kant na een gele kaart. Oranje-Rood benutte deze man-meer-situatie echter niet. Lang leek het erop dat het duel onbeslist zou eindigen maar 3 minuten voor tijd dompelde van Wijk de Brabanders in rouw met haar 2e treffer. Daarmee vertolkte ze deze wedstrijd een hoofdrol en bezorgde ze haar ploeg de 3 punten. Oranje-Rood liep daarmee voor het eerst averij op dit seizoen.

Oranje-Rood – Laren 1-2 (1-)
’13 Freeke Moes 1-0
’15 Lieke van Wijk 1-1 (sc)
’67 Lieke van Wijk 1-2

Hurley – hdm 3-1 (2-1)

hdm had tot aan vandaag nog geen puntenverlies geleden maar daar bracht Hurley verandering in. Daarmee won voormalig hdm-speelster Denise Admiraal tegen haar oude ploeg. In het Amsterdamse Bos pakte de Haagse formatie via Demi Lefranc wel de leiding maar in het restant van de wedstrijd bogen de Amsterdammers de achterstand om in een voorsprong. Via Lise Donkersloot kwam Hurley op gelijke hoogte en een paar minuten voor rust tekende Maartje van der Vis voor de 2-1. Met nog ruim 10 minuten te spelen in de 2e helft zorgde Tess van Ramshorst voor de 3-1 voor de thuisploeg. Daarmee verloor de ploeg van Erik van Driel voor de 1e maal dit seizoen en dalen ze een paar plekken op de ranglijst.

‘9 Demi Lefranc 0-1
’18 Lise Donkersloot 1-1 (sc)
’32 Maartje van der Vis 2-1
’58 Tess van Ramshorst 3-1

MOP – SCHC 1-5 (1-3)

SCHC is na vandaag de enige ploeg die alle duels won. Binnen een kwartier tijd keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan na doelpunten van Michelle van der Pols en Roos Drost. Ruim 5 minuten na de treffer van Drost bracht Emma Puvrez de spanning terug in de wedstrijd. Met een benutte strafcorner tekende zij voor de aansluitingstreffer. Lang stond deze stand niet op het bord. Snel na het doelpunt van MOP bracht Caia van Maasakker de marge weer terug naar 2 doelpunten. In de laatste 7 minuten werkten de Bilthovenaren verder aan het doelsaldo. Ginella Zerbo en van der Pols bepaalden de eindstand op 1-5. Met deze overwinning is SCHC nog de enige ploeg die alle duels gewonnen heeft. Met 9 punten uit 3 duels gaan zij nu aan de kop in de Hoofdklasse.

Groningen – Kampong 1-1 (0-0)

Groningen heeft haar 1e punt te pakken van dit seizoen en had dit met name te danken aan het sterke keeperswerk van Jantien Gunter. International Willemijn Bos bracht ruim een kwartier voor tijd het thuispubliek in vervoering door de 1-0 te scoren vanuit een strafcorner. Ruim 5 minuten voor het eindsignaal bracht Lisette Korink de spanning volledig terug in de wedstrijd door de gelijkmaker te maken. Met enkele sterke reddingen hield keepster Gunter haar ploeg daarna op de been. Daarmee was het 1e punt van de Groningers een feit.

’53 Willemijn Bos 1-0 (sc)
’64 Lisette Korink 1-1

Willemijn Bos scoort de 1-0 namens Groningen