Round-up HK (D): Groningen pakt 3 punten, SCHC blijft winnen

De 5e speelronde in de Dames Hoofdklasse leverde Groningen voor het eerst 3 punten op. De ploeg won op eigen veld overtuigend van Oranje-Rood. De Eindhovenaren bleven daardoor in mineur achter. Beide wedstrijden dit weekend gingen verloren. SCHC bouwde de zegereeks verder uit en versloeg Bloemendaal op ’t Kopje met 0-4. MOP won voor de 2e keer deze competitie en deed dit ook nu in de laatste minuten. Tot slot won Amsterdam de Bosderby van Hurley en behield Den Bosch de ongeslagen status tegen hdm.

Pinoké – Laren 2-3 (0-3)

Laren presteerde goed en hield aan het dubbelweekend 6 punten over. Vrijdag won de ploeg van Groningen en vandaag moest het Amsterdamse Pinoké er aan geloven. Bij rust stond er reeds een 0-3 stand op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. Sierou Frankema (2x) en Lieke van Wijk troffen in de 1e helft doel namens Laren. Na rust vocht de thuisploeg zich knap terug tot 2-3. Frances Westenberg en Jet Zwolsman scoorden beide uit een strafcorner. Daar bleef het bij en dat was niet genoeg om een punt aan het duel over te houden. Daardoor blijven de Steekneuzen vooralsnog puntloos na 5 wedstrijden.

’13 Sierou Frankema 0-1
’30 Lieke van Wijk 0-2
’35 Sierou Frankema 0-3
’59 Frances Westenberg 1-3 (sc)
’64 Jet Zwolsman 2-3 (sc)

Bloemendaal – SCHC 0-4 (0-1)

SCHC blijft de winnende reeks voortzetten. De Mussen boden lang tegenstand op eigen veld maar moesten in de 20e minuut de 1e tegentreffer slikken. Via strafcornerspecialist Caia van Maasakker scoorden de Bilthovenaren de 0-1. Na een kwartier spelen in de 2e helft bouwden de bezoekers de score verder uit. In een tijdsbestek van 2 minuten scoorde SCHC 2 keer via internationals Xan de Waard en Carlien Dirkse van den Heuvel. Daarmee kwam de overwinning niet meer in gevaar. Vlak voor het einde deed Claire Verhage nog een duit in het zakje en scoorde zij de 0-4. Het bleek tevens de eindstand Stichtse heeft na 5 speelrondes het maximaal aantal punten van 15 en gaat daarmee aan kop in de Hoofdklasse. Bloemendaal is samen met Pinoké hekkensluiter en wacht nog steeds op het 1e punt.

’19 Caia van Maasakker 0-1 (sc)
’49 Xan de Waard 0-2
’50 Carlien Dirkse van den Heuvel 0-3
’68 Claire Verhage 0-4

hdm – Den Bosch 1-4 (1-2)

Bij winst zou hdm de Bossche formatie op de ranglijst passeren, maar daar wilde landskampioen Den Bosch geen moment aan meewerken. De bezoekers openden na 21 minuten de score uit een strafcorner via Maartje Paumen. Amper 5 minuten later verdubbelde Frédérique Matla de score en werd het 0-2 voor de Brabanders. Hdm deed op slag van rust iets terug via een rake corner van Pien van Nes. Met een 1-2 stand gingen beide ploegen rusten. Na de onderbreking bleef de spanning niet lang hangen. Lieke Hulsen tekende namens Den Bosch snel voor de 1-3 en een kwartier voor tijd noteerde Lidewij Welten de 1-4. Daarmee kwam aan alle Haagse illusies een eind. Den Bosch is na dit dubbelweekend nog steeds ongeslagen. De ploeg heeft 13 punten uit 5 wedstrijden, 2 minder dan koploper SCHC.

’21 Maartje Paumen 0-1 (sc)
’25 Frédérique Matla 0-2
’33 Pien van Nes 1-2 (sc)
’40 Lieke Hulsen 1-3
’56 Lidewij Welten 1-4

Hurley – Amsterdam 2-4 (0-2)

Het Amsterdamse onderonsje is door de bezoekers gewonnen. Maria Verschoor tekende al vroeg in de wedstrijd voor de 0-1 voorsprong. Na 20 minuten voegde Charlotte Vega daar een treffer aan toe en werd het 0-2. Toen Kelly Jonker vrij snel na rust de 0-3 voor haar rekening nam leek de wedstrijd gespeeld. Hurley rechtte echter de rug en via Renée van den Brand en Maartje van der Vis werd het met nog een kwartier te spelen 2-3. Daarmee lag de wedstrijd weer helemaal open. Uiteindelijk lukte het de thuisploeg niet om de gelijkmaker te forceren. Sterker nog, in de laatste minuten van de wedstrijd bepaalde Charlotte Vega met haar 2e treffer de 2-4 eindstand. Daarmee won Amsterdam de derby in het Amsterdamse Bos.

MOP – Kampong 3-2 (1-2)

MOP hield op eigen veld 3 punten over aan het duel met Kampong. Lang leek het erop dat beide ploegen de punten zouden delen, maar 2 minuten voor tijd besliste Colette de Beaumont anders.
De bezoekers kwamen na 3 minuten spelen wel op voorsprong via Sophie Bray, maar een kwartier later trok Kim van Roosmalen de stand vanuit een strafcorner alweer gelijk. Karlijn van der Linden bracht na 25 minuten de Utrechters voor de 2e keer op voorsprong. Vrij snel na rust kwam de thuisploeg weer langszij na een doelpunt van Colette de Beaumont. De ploegen hielden elkaar vervolgens lang in evenwicht en stevenden af op een remise. Vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde Colette de Beaumont echter voor de 2e keer. MOP won daarmee dit thuisduel met 3-2 en gaat daardoor Kampong voorbij op de ranglijst.

‘3 Sophie Bray 0-1
’18 Kim van Roosmalen 1-1 (sc)
’25 Karlijn van der Linden 1-2
’39 Colette de Beaumont 2-2
’68 Colette de Beaumont 3-2

Groningen – Oranje-Rood 4-2 (3-0)

Groningen boekte de 1e overwinning dit seizoen. Op eigen veld versloeg de ploeg enigszins verrassend Oranje-Rood met 4-2. Na de 1e helft zaten de Groningers al op rozen. Pam van Asperen scoorde 2 keer en op slag van rust maakte Hedi Koning de 3-0. In de 2e helft bouwde de thuisploeg de voorsprong snel uit naar 4-0 via Jorien Werumeus Buning. In de slotfase werd het nog even spannend doordat Oranje-Rood via Jill Boon en Valerie Magis vrij snel 2 keer achter elkaar scoorde. Desondanks kwam de overwinning niet meer in gevaar en daarmee pakten de noorderlingen voor het eerst 3 punten. Oranje-Rood heeft daardoor een slecht weekend met 2 verliespartijen.

‘5 Pam van Asperen 1-0
’25 Pam van Asperen 2-0
’34 Hedi Koning 3-0
’40 Jorien Werumeus Buning 4-0 (sc)
’57 Jill Boon 4-1
’60 Valerie Magis 4-2