Round-up HK (D): Hurley pakt punt in bosderby tegen Amsterdam

Hurley heeft in speelronde 16 van de Hoofdklasse Dames verrast in de bosderby tegen Amsterdam. De dames hielden een punt over aan een doelpuntloos gelijkspel. De rest van de top 4 (Laren, SCHC, Den Bosch) wist wel te winnen, al was dat qua doelsaldo niet overtuigend. Oranje-Rood was het meest trefzeker: zij versloegen Groningen in eigen huis met maar liefst 6-1. Kampong won op eigen veld van MOP.

Amsterdam – Hurley 0-0

In de derby in het Amsterdamse bos kwamen beide ploegen niet tot scoren. Amsterdam en Hurley verdelen de punten. ‘Voor ons voelt dit als drie punten’, stelt Hurley-coach Jorge Nolte. ‘Zij hebben een paar corners gehad, dus wij hebben heus ook wel wat gemazzeld, maar wij hebben met discipline gespeeld. Dat hebben we 70 minuten volgehouden, dus een dikke pluim daarvoor.’ Écht aanspraak op de drie punten maakte Hurley echter niet, vond hij. ‘We hebben zelf weinig tot niets gecreëerd. Maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld. Dat hadden we nodig in deze fase.’

Ook Amsterdam speelde een goede wedstrijd, vond coach Rick Mathijssen. ‘Zij zijn één keer bij ons in de cirkel geweest. Wij hebben zelf meer dan genoeg gecreëerd. We scoorden wel, maar die goal werd afgekeurd. Daar hadden we pech. We misten vandaag de creativiteit en de doelgerichtheid om alle kansen af te maken.’

Kampong – MOP 4-0 (1-0)

Kampong spoelt de zure nasmaak van de nederlaag tegen concurrent Laren (1-3) weg met een klinkende zege op MOP. Sophie Bray tekende twee treffers bij, waarmee ze haar eerste plaats op de topscorerslijst qua velddoelpunten nog eens onderstreept. Kampong-coach Santi Freixa: ‘Ik ben blij met de manier waarom we de wedstrijd zijn ingegaan. We hebben ons knap hersteld van de nederlaag tegen Laren en een relatief eenvoudige zege geboekt. Wel moet ik zeggen dat we vaker hadden moeten scoren.’

‘5 Sophie Bray 1-0
’37 Lisette Korink 2-0
’60 Sophie Bray 3-0
’67 Karlijn van der Linden 4-0

Laren – Pinoké 1-0 (0-0)

Pinoké kon lang hopen op een punt, maar in de 63e minuut was het Fabienne Roosen die de drie punten voor Laren over de streep trok. ‘We krijgen heel veel kansen, maar daar moeten we meer uithalen’, zei Laren-coach Donald Drost vrijdag na de wedstrijd tegen Kampong nog. Dat lijkt tegen Pinoké nog niet te zijn gelukt. Desondanks is de ploeg van Drost na twee winstpartijen dit weekend (vrijdag won Laren met 1-3 van Kampong) weer terug op de vierde plaats op de ranglijst.

’63 Fabienne Roosen 1-0

SCHC – Bloemendaal 2-0 (2-0)

Net voor rust werd de wedstrijd tussen Stichtsche en Bloemendaal beslist. In een tijdsbestek van twee minuten keken de Mussen ineens tegen een 2-0 achterstand aan. Die maakten ze in de tweede helft niet meer goed.

’32 Xan de Waard 1-0 (sc)
’34 Ginella Zerbo 2-0

Den Bosch – hdm 2-1 (1-0)

Lidewij Welten zette Den Bosch na een kwartier spelen op voorsprong, maar hdm’s Pien Dicke trok de stand in de tweede helft weer gelijk. Dat Maartje Paumen scoort op belangrijke momenten bleek ook vandaag weer: met een rake strafcorner redde ze de drie punten voor Den Bosch.

’15 Lidewij Welten 1-0
’51 Pien Dicke 1-1
’54 Maartje Paumen 2-1 (sc)

Oranje-Rood – Groningen 6-1 (2-0)

Oranje-Rood was op stoom vandaag. In Eindhoven bleek de ploeg vooral na rust over een indrukwekkend scorend vermogen te beschikken. Groningen pakte vorige week nog knap een punt tegen Laren, maar vond vandaag, op Willemijn Bos na, het doel niet.

’14 Donja Zwinkels 1-0 (sc)
’20 Laura Nunnink 2-0
’41 Willemijn Bos 2-1
’42 Jill Boon 3-1
’52 Yibbi Jansen 4-1
’59 Yibbi Jansen 5-1 (sc)
’69 Fiona Morgenstern 6-1