Round-up HK (D): Laren terug op nr 4, Pinoké grijpt strohalm

Kampong wist de vierde plaats in de Hoofdklasse Dames niet vast te houden vandaag: de Utrechtse dames verloren op eigen veld met 1-4 van SCHC. Laren won van hdm en verovert daarmee de vierde plaats, die aan het eind van het seizoen recht geeft op play-offs, terug. Verder sleepte Pinoké de eerste winst van het seizoen binnen: thuis tegen MOP werd het 3-1. Daardoor wordt het voor MOP erg lastig om de play-outs te ontlopen en kan Pinoké nog steeds rechtstreekse degradatie voorkomen. 

Kampong – SCHC 1-4 (1-4)

Kampong stond voor aanvang van de wedstrijd nog op de vierde plaats, maar had de gehele top 3 nog op het programma staan. Te beginnen vandaag met nummer twee van de ranglijst SCHC. Dat bleek direct een struikelblok. Caia van Maasakker opende de score, waarna Xan de Waard, Claire Verhagen en Ginella Zerbo de klus afmaakten. Sophie Bray scoorde de eretreffer voor Kampong, dat door het verlies zowel Laren als Oranje-Rood zag passeren op de ranglijst. Of de play-offs nog haalbaar zijn is de grote vraag. Met Amsterdam en het ongeslagen Den Bosch nog op de agenda lijkt dat een bijzonder moeilijk verhaal.

‘7 Caia van Maasakker 0-1 (sc)
’11 Xan de Waard 0-2
’14 Claire Verhagen 0-3
’17 Sophie Bray 1-3
’34 Ginella Zerbo 1-4

Laren – hdm 2-0 (1-0)

Laren deed wat het moest doen en won van hdm. De ploeg uit het Gooi presteert wisselend, maar wist het goal van hdm vandaag twee keer te vinden en hield het eigen doel schoon. Laurien Leurink trof doel en Lieke van Wijk verdubbelde de stand uit een strafcorner. Door de drie punten herovert Laren de vierde plaats op de ranglijst. Oranje-Rood volgt op 1 punt, Kampong op 3.

’31 Laurien Leurink 1-0
’56 Lieke van Wijk 2-0 (sc)

Pinoké – MOP 3-1 (0-1)

Een belangrijk duel in de staart van de competitie. Pinoké moest winnen om directe degradatie nog te kunnen ontlopen, voor MOP was dit de kans om weer eens punten te pakken om de play-outs nog te voorkomen. Pinoké wist er thuis drie in te prikken en heeft daardoor de eerste driepunter van het seizoen te pakken. MOP, dat vorige week nog hard onderuit ging tegen Groningen, kon opnieuw geen potten breken. De ploeg kwam nog wel op voorsprong, maar de Steekneuzen kwamen in de tweede helft knap terug.

’13 Féline van Kampen 0-1 (sc)
’44 Stella van Gils 1-1
’62 Bo Peijs 2-1
’68 Marjolein Ceulen 3-1

Den Bosch – Amsterdam 1-0 (1-0)

Ook Amsterdam is het niet gelukt om Den Bosch te verslaan. In de topper was het Den Bosch dat het mentale tikje uitdeelde. Maartje Paumen scoorde thuis, hoe kan het ook anders, uit een strafcorner. Daardoor stevent koploper Den Bosch op een ongeslagen seizoen af. Voor Amsterdam heeft het verlies geen consequenties: de ploeg staat nog altijd derde op de ranglijst.

’31 Maartje Paumen 1-0 (sc)

Oranje-Rood – Bloemendaal 2-0 (1-0)

Oranje-Rood blijft jagen op de play-offs door deze winst op Bloemendaal. De Eindhovense dames kwamen niet veelvuldig tot scoren. Het jonge strafcornerfenomeen Yibbi Janssen opende na tien minuten spelen de score en net voor de scheids affloot was Valerie Magis ook nog trefzeker. Oranje-Rood is de nummer 4 plaats inmiddels tot op 1 punt genaderd. Nummer 11 Bloemendaal zag hekkensluiter Pinoké, dat won van MOP, dichterbij komen op de ranglijst.

’10 Yibbi Janssen 1-0 (sc)
’70 Valerie Magis 2-0 (sc)

Groningen – Hurley 1-1 (0-0)

Groningen pakte thuis een puntje tegen Hurley. Daardoor staat de promovendus nu op de veilige negende plaats. Concurrent MOP verloor van Pinoké en staat daardoor nu op plek tien en op vier punten achterstand van de Groningse dames. Hurley speelt nergens meer om: zowel de play-offs als de play-outs zijn geen optie meer.

’55 Lise Donkersloot 0-1 (sc)
’69 Fieke Hoff 1-1


Wat vind jij? Praat mee...