Round-up HK (D): Oranje-Rood doorbreekt status quo in de top

De Hoofdklasse Dames heeft een nieuwkomer in de top 4 en de naam is Oranje-Rood. De ploeg van Toon Siepman won de directe strijd om de vierde plaats van Kampong met 4-1. Tegelijkertijd deed koploper Den Bosch wat er min of meer verwacht werd door Laren te verslaan. En zo staat, uiteraard met nog negen wedstrijden te gaan, OR in plaats van Laren voorlopig op een play-offplek. Bloemendaal deed opnieuw goede zaken. De formatie van Teun de Nooijer won voor de tweede keer na de winterstop en is nu al vier wedstrijden op rij ongeslagen.

Laren – Den Bosch 1-2 (1-2)

Laren kwam in de buurt, maar trok na zeventig minuten tegen Den Bosch toch aan het kortste eind. De ploeg van Donald Drost opende de score via Fabienne Roosen, maar Lidewij Welten boog de stand nog voor de rust om met twee treffers. Door de vierde wedstrijd op rij die Laren niet weet te winnen is de Gooise formatie inmiddels buiten de top 4 gevallen. Lees hier het wedstrijdverslag.

Laren – Den Bosch 1-2 (1-2)
’20 Fabienne Roosen 1-0
’23 Lidewij Welten 1-1
’34 Lidewij Welten 1-2

Pinoké – SCHC 0-4 (0-2)

Een goede overwinning van SCHC op Pinoké. De Bilthovense dames verdeelden de vier doelpunten netjes over de twee helften. Zo blijft Stichtsche in het spoor van lijstaanvoerder Den Bosch. Pinoké zit inmiddels flink in de nesten. Verliezen van SCHC is natuurlijk geen schande, maar concurrent Bloemendaal won opnieuw en heeft inmiddels vijf punten voorsprong, een gat dat niet meer in een enkel onderling duel kan worden overbrugd. Bekijk het interview met Pinoké-coach Robert Justus.

Pinoké – SCHC 0-4 (0-2)
’13 Xan de Waard 0-1
’35 Roos Drost 0-2
’37 Caia van Maasakker 0-3 (sc)
’56 Delfina Merino 0-4

Oranje-Rood – Kampong 4-1 (2-1)

De Hoofdklasse Dames heeft een nieuwkomer in de top 4 en de naam is Oranje-Rood. De Eindhovense dames lieten tegen Kampong andermaal dit seizoen zien in een directe confrontatie de bovenliggende partij te zijn. Yibbi Jansen was de vrouw van de wedstrijd, zij scoorde drie keer. Een valse start van de competitie voor Kampong, dat bij winst ook de nieuwe nummer 4 had kunnen worden. Voorlopig rest in ieder geval deze week nog, met nog een inhaalwedstrijd tegoed, een zevende plek.

Oranje-Rood – Kampong 4-1 (2-1)
‘3 Yibbi Jansen 1-0 (sc)
’15 Sophie Bray 1-1
’25 Donja Zwinkels 2-1
’37 Yibbi Jansen 3-1 (sc)
’65 Yibbi Jansen 4-1 (sb)

Hurley – Bloemendaal 1-2 (0-0)

Bloemendaal wint weer. Na een klinkende zege op MOP zetten de Mussen de ingezette trend voort tegen Hurley, die nieuwe ploeg van ex-coach Jorge Nolte. Opnieuw is het de strafcorner die Bloemendaal de overwinning schenkt, aanvoerder Melle Spruijt scoorde zo twee keer. De herrezen ploeg van Teun de Nooijer is al vier duels ongeslagen en verzamelde al acht punten. Hurley daarentegen laat dé mogelijkheid na een gooi te doen naar de play-offplekken. Door het verlies van Laren lag de vierde plek voor het oprapen, maar de Amsterdammers grepen mis.

Hurley – Bloemendaal 1-2 (0-0)
’37 Hannah Lemmens 1-0
’41 Melle Spruijt 1-1 (sc)
’68 Melle Spruijt 1-2 (sc)

MOP – hdm 0-2 (0-0)

De tweede nederlaag waarin MOP niet tot scoren kwam sinds de competitiehervatting, maar het gevoel waarmee de ploeg van Karel Alferink op de wedstrijd terugkijkt is compleet anders. ‘We hebben het vandaag 200% beter gedaan dan vorige week tegen Bloemendaal. Dat was een wanprestatie.’ De oefenmeester zag zijn ploeg in de eerste helft een discutabele en uiteindelijk afgekeurde goal van hdm overleven. Vervolgens trok MOP het initiatief in de tweede helft volledig naar zich toe, aldus Alferink. ‘Wij waren constant de bovenliggende ploeg. Maar als je je tegenstander bij de strot hebt, moet je wel scoren. Dat hebben we niet gedaan. Hdm scoort twee keer uit een buiten de cirkel doorgefloten corner. Dat is zuur. Maar kijkend naar ons spel hebben we een goede wedstrijd gehockeyd.’

MOP – hdm 0-2 (0-0)
’42 Pien Dicke (sc)
’61 Pien van Nes (sc)

Groningen – Amsterdam 0-4 (0-2)

Groningen is thuis op de Harener Holt normaal gesproken een moeilijk te nemen vesting, maar Amsterdam kende weinig tot geen problemen met de promovendus. Vier goals, vier verschillende doelpuntenmakers, waarvan twee strafcorners. Rick Mathijssen en zijn ploeg boekten een meer dan redelijke overwinning op de Groningse dames.

Groningen – Amsterdam 0-4 (0-2)
‘9 Charlotte Vega 0-1
’22 Ellen Hoog 0-2 (sc)
’36 Maria Verschoor 0-3
’43 Kitty van Male 0-4 (sc)


3 Reacties

 1. de-braam

  Ik ben trouwe lezer van hockey.n en daarom reageer ik even. Schijnbaar waren jullie bij een andere wedstrijd MOP-Hdm dan ik vandaag want ik begrijp niet hoe anders de het verslag er zo kan uitzien. Want niet MOP was de bovenliggende partij maar Hdm tenzij dat u op de stick slagen bedoeld. Ik verwacht van een krant een objectief bericht en niet alleen een eenzijdig verhaal van één partij. Ik blijf toch hopen dat u ook de moeite neemt dat in het vervolg wel te doen. Dan blijf ik ook lezen.

  1. Merel Barreveld

   Beste De Braam. We hebben de wedstrijd niet gezien. Wat we opschrijven is de visie van MOP-coach Karel Alferink, vandaar de aanhalingstekens. Het zijn quotes. Erik van Driel is ook de gelegenheid geboden zijn visie op de wedstrijd te geven, maar hij neemt (nog) niet op. Groetjes, Merel

 2. frans91

  Haha, die Alferink, heeft met zijn rug naar de wedstrijd gestaan. MOP is 1e helft niet 1 keer in de buurt van de cirkel hdm geweest. Nikki Bosman houdt MOP met enkele reddingen in de race, terwijl de scheidsrechters MOP goed hielpen door 1 zuiver doelpunt en twee zekere doelpunten van hdm af te keuren. Maar goed, "MOP had hdm bij de strot". 0-5 of 0-6 was een zeer realistische uitslag geweest, maar ik begrijp dat Alferink zijn meiden moed wil inpraten voor de rest van het seizoen.


Wat vind jij? Praat mee...