Round up HK (D): Maxime Kerstholt baalt van ‘zuur’ gelijkspel Laren

Oranje-Rood zit na een knappe 1-2 overwinning in de driver seat voor de laatste plek in de play-offs. Met nog een speelronde te gaan in de Hoofdklasse Dames heeft de Eindhovense formatie plaatsing in eigen hand. Laren leek lange tijd de beste papieren te hebben, maar verspeelde tegen SCHC in de slotfase een 0-2 voorsprong: 2-2. Ondanks dat Pinoké tegen buurman Hurley een punt pakte (0-0), degradeerde de ploeg toch uit de Hoofdklasse. Concurrent Bloemendaal won namelijk met 1-0 van Groningen.

SCHC – Laren 2-2 (0-0)

Maxime Kerstholt leek lange tijd de gevierde speelster bij Laren. De aanvalster scoorde vlak voor en vlak na de rust  en zette Laren daarmee op een fraaie 0-2 voorsprong. Eindelijk leek Laren het in een topduel waar te maken, maar in de slotfase sloeg SCHC toch nog keihard toe. Eerst benutte Carlien Dirkse van de Heuvel een strafscorner (1-2), een minuut voor het laatste fluitsignaal maakte Xan de Waard de gelijkmaker: 2-2. Met nog een wedstrijd te gaan, heeft Laren nu een punt achterstand op Oranje-Rood. Laren heeft in het laatste duel geen gemakkelijk opgave tegen Amsterdam.

Maxime Kerstholt was na afloop, net als haar teamgenoten van Laren, aangeslagen: ‘We balen hier ontzettend van, de emotie zit er nog vol in’, reageerde Kerstholt. ‘We speelden een matige eerste helft, maar een heel goede tweede helft. We komen ook terecht op 0-2. Maar vanaf het moment dat Stichtse tien minuten voor de tijd de keeper eruit haalt, gaat het mis. Bij onszelf, maar ook bij de scheidsrechters die ineens een heel andere wedstrijd gaan fluiten en vreemde beslissingen nemen. Dat neemt niet weg dat wij die wedstrijd gewoon over de streep moeten trekken. Ik maak er twee, maar dat moeten er drie zijn. Ik mis een grote kans. Dat is verschrikkelijk zuur. Nu wordt het voor ons heel krap op de play-offs te halen. Maar we geloven er nog steeds in. We hopen dat Stichtse wint van Oranje-Rood en wij moeten Amsterdam pakken.’

’36 Maxime Kerstholt 0-1
’48 Maxime Kerstholt 0-2
’65 Carlien Dirkse van den Heuvel (sc) 1-2
’69 Xan de Waard (sc) 2-2

Amsterdam – Kampong 1-0 (0-0)

Ellen Hoog maakte tegen Kampong een einde aan een lange doelpuntloze periode voor Amsterdam. De oud-international, die na dit seizoen ook stopt met tophockey,  liet tegen Kampong nog even zien hoe het moet. De aanvalster speelde zich knap vrij in de cirkel van Kampong en ramde de bal met een vlammende backhand hoog in het doel: 1-0.
Voor Amsterdam was dat voldoende voor een overwinning op Kampong. Met name in de tweede helft kreeg de thuisploeg diverse kansen, maar in de afwerking ontbrak het bij Amsterdam aan de vereiste scherpte. Dat gaf Kampong de mogelijkheid in de counter een paar keer gevaarlijk te worden.  Kampong-coach Santi Freixa was ondanks de nederlaag tevreden over de prestatie van zijn ploeg. ‘Ik vind dat we, in tegenstelling tot vorige week tegen SCHC, nu wel vol overtuiging hebben gespeeld. We hebben hoge press gespeeld en het Amsterdam moeilijk gemaakt. Dat is eigenlijk de eerste keer dit seizoen dat ons dat lukt tegen een Top 4-ploeg. Jammer dat het niet tegen een beter resultaat heeft geleid’, aldus Freixa.

’55 Ellen Hoog 1-0

Anouk van den Berg van Groningen wordt op de huid gezeten door Bloemendaal. Foto: Jacob Gunter

Bloemendaal – Groningen 1-0 (0-0)

Opluchting in Bloemendaal voor beide ploegen. Door de 1-0 overwinning van de thuisploeg en het gelijke spel van Pinoké tegen Hurley heeft Bloemendaal rechtstreekse degradatie uit de Hoofdklasse ontlopen. De ploeg van coach Teun de Nooijer kan zich nu op gaan maken voor de play-outs. Dat toetje op de competitie ontloopt Groningen. De promovendus is een wedstrijd voor het einde veilig, een knappe prestatie van de ploeg van Marc Materek.

Al was de coach na afloop toch nog kritisch.  ‘We hebben voor ons doen een slechte wedstrijd gespeeld. Het was heel chaotisch’, zei Materek. ‘Dat is jammer, maar doet er niets aan af dat ik supertrots ben dat we ons zonder play-outs hebben gehandhaafd. Als promovendus is dat ontzettend knap. We horen gewoon bij de Top 12 van de beste competitie ter wereld. En dat met het laagste budget. Volgende week thuis tegen hdm willen we nog een keer laten zien wat we kunnen en dan in stijl het seizoen afsluiten.’

’67 Melle Spruijt (sc) 1-0

hdm – Oranje-Rood 1-2 (0-2)

Oranje-Rood leek tegen hdm lange tijd relatief eenvoudig een overwinning te pakken. Na Pien van Nes in 49ste minuut de 1-2 maakt uit een strafcorner werd het plots toch nog spannend. hdm zette de gasten uit Eindhoven flink onder druk, maar het lukt de Haagse formatie, ondanks diverse corners, niet meer om te scoren.

’18  0-1 Jill Boon 0-1
’24 Freeke Moes 0-2
’49 Pien van Nes 1-2 (sc)

Den Bosch – MOP 5-0 (2-0)

Den Bosch had weinig moeite met MOP dat zich door de nederlaag nu definitief op de play-outs kan richten. Met haar 21ste treffer staat Maartje Paumen weer alleen bovenaan de topscorerlijst.

‘6 Marlies Verbruggen 1-0
’10 Imme van der Hoek 2-0
’52 Maartje Paumen 3-0
’60 Pleun van der Plas 4-0
’66 Maartje Krekelaar 5-0

Hurley – Pinoké 0-0 (0-0)

Het hing al weken in de lucht, maar dat Pinoké degradeerde kwam uiteindelijk toch nog keihard aan in Amsterdam. Vorige week won Pinoké nog van MOP en zondag pakte de ploeg een punt tegen Hurley, maar uiteindelijk was het niet voldoende om zich te handhaven in de Hoofdklasse.