Round-up HK (D): Oranje-Rood morst weer punten, hdm blijft winnen

Oranje-Rood heeft het eerste dubbelweekend van het seizoen in de Hoofdklasse Dames in mineur afgesloten. Na de verrassende nederlaag vrijdag tegen Bloemendaal lukte het de Eindhovense ploeg zondag niet om van het nog puntloze Kampong te winnen. In Utrecht werd het 2-2. hdm blijft in het spoor van de topploegen Amsterdam, SCHC en Den Bosch. De ploeg van coach Ivar Knötschke boekte tegen Victoria de vierde overwinning op rij.

Oranje-Rood hield slechts een punt over aan het dubbelweekend, waar de ploeg eigenlijk op basis van de ambities zes punten op zak had moeten hebben. Na de thuisnederlaag tegen Bloemendaal (1-2) konden de Eindhovenaren ook niet winnen van Kampong. De Utrechtse formatie, voor wie Pilar Romang haar eerste doelpunt maakte, pakte zodoende haar eerste punt van het seizoen.

hdm blijft in het spoor van de topploegen. Ook Victoria was het slachtoffer van de dadendrang van de Haagse dames. Jip Dicke was de speelster van de wedstrijd met drie doelpunten. De andere treffer kwam op naam van Tessa Beetsma. Daphne Voormolen deed iets terug voor Victoria, dat net als Laren na vier wedstrijden nog zonder punten is in de Hoofdklasse Dames.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Amsterdam was gewaarschuwd voor Bloemendaal, dat vrijdag brutaal in Eindhoven de punten mee naar huis kwam. De Amsterdammers lieten er echter geen gras over groeien op ’t Kopje. Na de snelle openingstreffer van Michelle Fillet liep Amsterdam uit naar 5-0. Het was een meer dan prima dubbelweekend voor de dames van Robert Tigges: zes punten en liefst vijftien doelpunten gemaakt.

Voor een ploeg met ambitie kent Hurley een slechte seizoensstart. Na vier wedstrijden staat de teller pas op een punt. Op eigen veld verloor Hurley met 2-0 van SCHC. De score werd geopend door Ginella Zerbo. Het was alweer haar zesde treffer van deze competitie en ze voert de topscorerslijst in de Hoofdklasse Dames aan met Frédérique Matla van Den Bosch. Na een lastige start tegen Bloemendaal lijkt de ploeg uit Bilthoven op stoom te zijn gekomen.

Bij Laren maakte Julia Müller haar rentree in de Hoofdklasse. De comeback van de Duitse routinier kon echter niet voorkomen dat HGC er met de winst vandoor ging. Laren leek op weg het eerste punt van het seizoen te pakken, maar HGC sloeg in de slotfase twee keer toe, waardoor de ploeg uit Wassenaar het dubbelweekend afsloot met twee overwinningen.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Pinoké kent een magere start van het seizoen. Na de zege op de openingsdag volgden twee nederlagen en een gelijkspel. In die drie laatste duels kwamen de Steekneuzen ook niet tot scoren. Den Bosch blijft na vier speeldagen als enige ploeg nog zonder tegentreffers. Frédérique Matla zette met haar zesde treffer van de competitie de eindstand op het bord.

———-

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vierde speeldag in de Hoofdklasse Dames.


3 Reacties

 1. charliejanssen

  Hockey.nl heeft (zo blijkt uit de kop en inleiding) nog steeds hoge verwachtingen van Oranje Rood. Het is na het weggaan van Nunnink niet zo dat ze wel even de vierde plek veilig stellen. Ze hebben een erg jong team en moeten hun draai nog vinden.

  1. stekel

   👍

 2. lynnBosman

  ^ ik denk dat de kop gewoon aanhaakt op het toch wel verrassende verlies vorige week tegen Bloemendaal. OR, Kampong, Pinoké, Hurley, HDM zijn allen ploegen die op plek 4 kunnen komen. HDM heeft natuurlijk een veel simpeler programma gehad dan Kampong en Pinoké die SCHC en DB zijn tegengekomen. Laren.. Zonde dat zo'n topclub zo gevallen is.. Zal de punten moeten halen tegen Victoria denk ik. Ik vind het wel wat hebben dat ook de top 3 niet mag verslappen, je wilt toch wel bovenaan staan mocht het programma stop gezet worden.


Wat vind jij? Praat mee...