Round-up HK (D): Ruime zege SCHC, geen goals bij Hurley-Pinoké

Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft alleen Hurley als thuisspelende ploeg punten gepakt. In de andere duels gingen de uitploegen er met de overwinning vandoor. SCHC maakte in de slotfase het verschil in Utrecht met Kampong (1-5). Ook Den Bosch, Amsterdam, Oranje-Rood en hdm hielden drie punten over aan hun uitwedstrijd.

Bloemendaal toonde zich vorige week al een taaie kluif voor SCHC en ook Den Bosch had het lang lastig op ’t Kopje. Pas vlak voor rust brak Frédérique Matla de ban met een benutte strafbal. Na de pauze bepaalde de international met haar tweede doelpunt van de middag de eindstand op 0-2. Met deze twee treffers heeft Matla in haar laatste negen competitieduels haar doelpuntentotaal opgevoerd naar 25.

hdm boekte in Wassenaar de tweede overwinning op rij. HGC werd met 3-2 verslagen. De Wassenaarse ploeg kwam na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van nieuwkomer Dirkie Chamberlain. Lang stond die voorsprong niet op het bord, want Tessa Beetsma maakte twee minuten later gelijk. Erica Sanders bracht hdm op voorsprong, waarna Pien van Nes de 1-3 op het bord zette. Dat betekende de beslissing in het duel, hoewel Dirkie Chamberlain vlak voor tijd nog tegen scoorde voor HGC.

Hurley – Pinoké 0-0

De Bosderby kende gaan winnaar. Voor Hurley was het na de nederlaag op de eerste speeldag bij hdm het eerste punt van het seizoen. De buren van Pinoké hebben drie punten meer en staan op een zesde plaats op de ranglijst. Hurley staat een plekje lager op positie zeven.

Na de moeizame zege vorige week tegen Bloemendaal had SCHC het zondag een stuk makkelijker tegen Kampong. Met twee rake strafcorners zette Caia van Maasakker SCHC voor rust op het spoor van de overwinning. Renée van Laarhoven scoorde nog tegen, maar na de gele kaart Carmen Wijsman profiteerde SCHC optimaal van de overtalsituatie. Twee doelpunten van Pien Dicke en een treffer Ginella Zerbo in de slotfase bezorgden de Bilthovense formatie de 5-1 zege.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag

Net als Den Bosch, SCHC, Oranje-Rood en hdm boekte Amsterdam de tweede zege op rij. In en tegen Laren werd het 0-2. Doelpunten kwamen op naam van Lauren Stam, uit een strafcorner, en Marijn Veen, die haar tweede competitiedoelpunt maakte.

Net als vorige week opende Trijntje Beljaars de score voor Oranje-Rood. In Rotterdam werd Victoria met 3-0 verslagen. Rond de rust stelden Lisa Post en Marlena Rybacha, uit een strafcorner, de tweede zege van het seizoen veilig voor de Eindhovense ploeg.