Round-up HK (D): SCHC en Amsterdam schieten uit de startblokken

In de eerste speelronde in de Hoofdklasse Dames waren er geen verrassingen te noteren. Stichtsche kwam tot de hoogste score: de ploeg won met 8-0 van Bloemendaal. Ook Amsterdam schoot uit de startblokken en won met liefst 5-0 van hdm. Daarnaast konden Den Bosch, Kampong, Oranje-Rood en Laren drie punten bijschrijven.

Onder nieuwe coach Nettie van Maasakker en met onder andere versterkingen Laurien Leurink en Delfina Merino liet SCHC direct haar kwaliteiten zien. Voor rust was de wedstrijd al gespeeld, maar na rust werd het nog erger voor Bloemendaal. Ginella Zerbo scoorde in de laatste twee minuten nog twee keer, wat de 8-0 op het scorebord bracht.

Nieuwe aanwinst Margot Zuidhof debuteerde bij Kampong met liefst twee doelpunten vandaag. Ook aanvoerder Malou Pheninckx was trefzeker, waardoor Kampong de drie punten mee naar huis kon nemen.

Amsterdam breidde de score tegen hdm gestaag uit vandaag en gaf hdm niet de kans in de wedstrijd te komen. Het werd uiteindelijk 5-0 in het Wagener stadion.

Hurley kwam nog op voorsprong door een treffer van het van Huizen overgekomen strafcornerkanon Gitte Michels, maar kon de wedstrijd vervolgens niet naar zich toe trekken. Laren kwam door goals van Maxime Kerstholt en Pam van Asperen terug en pakte de drie punten.

Al na één minuut spelen keek promovendus Pinoké tegen een achterstand aan. International Laura Nunnink tekende voor de treffer. Donja Zwinkels en nieuwe Argentijnse aanwinst Maria Granatto breidden de score uit tot 3-0.

Ook Lieke Hulsen scoorde voor Den Bosch al in de eerste minuut. Lidewij Welten maakte er vervolgens twee, waardoor de wedstrijd was gespeeld. Huizen maakte nog wel een ere-treffer: vlak voor tijd was Kaya Lücker trefzeker uit een strafcorner.