Round-up HK (D): SCHC koploper, Den Bosch en Laren delen de punten

Een dubbelweekend in de Hoofdklasse Dames in de zevende speelronde. Een speelronde waarin Laren en Den Bosch gelijk speelden, net als Pinoké en Kampong. Amsterdam verpulverde Huizen en hdm was te sterk voor Bloemendaal. SCHC pakt door het puntenverlies van Den Bosch de koppositie over na een zakelijke overwinning op Groningen. Ten slotte was het Oranje-Rood dat drie punten meeneemt bij Hurley.

Een keer geen Ginella Zerbo die tot scoren kwam voor SCHC, maar wel Julie Brinkman en Xan de Waard. Hoewel Groningen de meest gepasseerde defensie heeft en SCHC de meeste goals heeft gemaakt, bleef het ‘slechts’ 0-2. Daarmee pakt SCHC de koppositie over van Den Bosch, dat gelijk speelde tegen Laren. Groningen blijft hekkensluiter.

Groningen - SCHC (0-2)

Stand Team Naam
7' 0-1 SCHC Julie Brinkman
39' 0-2 (sc) SCHC Xan de Waard

Amsterdam had een makkelijke avond tegen Huizen. In het eigen Wagener Stadion was het al in de eerste minuut raak. Charlotte Vega liet zien dat haar ploeg er zin in had. Binnen een kwartier stond het al 3-0 door doelpunten van Eva de Goede en Felice Albers. Even was het Huizen dat aan hockeyen toekwam via een doelpunt van Amber Folmer. Spannend werd het niet meer. Vega, De Goede, Kelly Jonker en Marijn Veen zette de 7-1 op het scorebord.

Amsterdam - Huizen (7-1)

Stand Team Naam
1' 1-0 Amsterdam Charlotte Vega
7' 2-0 Amsterdam Eva de Goede
12' 3-0 Amsterdam Felice Albers
17' 3-1 Huizen Amber Folmer
20' 4-1 Amsterdam Charlotte Vega
28' 5-1 (sc) Amsterdam Eva de Goede
52' 6-1 Amsterdam Kelly Jonker
65' 7-1 Amsterdam Marijn Veen

Nieuweling Maria Jose Granatto opende al na zes minuten de score voor de Eindhovenaren. Hurley kwam nog terug tot 1-1 via Lise Donkersloot, maar het was Donja Zwinkels die haar ploeg weer op voorsprong schoot. In de slotminuten was het Valerie Magis die de 1-3 binnen pushte uit de strafcorner. Alweer hij vijfde verzilverde corner dit seizoen.

Hurley - Oranje-Rood (1-3)

Stand Team Naam
6' 0-1 Oranje-Rood Maria Jose Granatto
17' 1-1 (sc) Hurley Lise Donkersloot
22' 1-2 Oranje-Rood Donja Zwinkels
68' 1-3 (sc) Oranje-Rood Valerie Magis

De defensie van Kampong stond dit seizoen als een huis en kreeg pas vier tegentreffers te verwerken. Toch lukte het Pinoké wel. Via Kari Stam kwam de thuisploeg op voorsprong. Die 1-0 bleef lang staan, heel lang, maar vlak voor tijd was het Lisa Gerritsen die voor Kampong een punt binnen sleepte.

Pinoké - Kampong (1-1)

Stand Team Naam
45' 1-0 Pinoké Kari Stam
65' 1-1 Kampong Lisa Gerritsen

Lang was het Laren dat ging voor een stunt. Opnieuw was het Lieke van Wijk die haar ploeg via de strafcorner op voorsprong schoot. Maar Den Bosch bleef zoeken naar de gelijkmaker en vond die een half uur later via Lieke Hulsen. Door het gelijke spel is Den Bosch haar koppositie kwijt aan SCHC. Laren zakt naar een vijfde plek.

Laren - Den Bosch (1-1)

Stand Team Naam
25' 1-0 (sc) Laren Lieke van Wijk
55' 1-1 Den Bosch Lieke Hulsen

Lang stond het 0-0 tussen hdm en Bloemendaal, maar na een half uur spelen werd de score dan toch geopend. Nina van der Marel, Pien van Nes (SC) en Pien Dicke maakten de avond voor hdm een stuk makkelijker, door zo de 3-0 op het scorebord te zetten.

HDM - Bloemendaal (3-0)

Stand Team Naam
33' 1-0 HDM Nina van der Marel
52' 2-0 (sc) HDM Pien van Nes
58' 3-0 HDM Pien Dicke

3 Reacties

  1. lisahockey200

    Knap van Laren! En top prestatie van Amsterdam 💪🏼

  2. lucas

    Puntloos? Puntloos? We hebben er al één en er zullen er meer volgen!

  3. pietersmits

    Lisahockey200 Amsterdam doet het doorgaans prima tegen zwakke teams. Laren is goed bezig. Den Bosch is weinig geïnteresseerd bezig, maar staat er waarschijnlijk gewoon in de play-offs. Jammer dat Kampong 2 punten laat liggen.


Wat vind jij? Praat mee...