Round-up HK (D): SCHC ongeslagen, Pinoké & Bloemendaal puntloos

De 4e speelronde in de Hoofdklasse Dames kende weinig verrassingen. SCHC won van Hurley, en gaat daardoor nog altijd ongeslagen aan kop. Pinoké en Bloemendaal verloren hun 4e wedstrijd op rij, van respectievelijk Kampong en hdm, en wachten nog altijd op de eerste punten. Laren, Den Bosch en Amsterdam deden wat ze vaker doen: winnen. Bij Den Bosch en Amsterdam was dat echter niet overtuigend: Oranje-Rood kwam in Den Bosch terug tot 2-1, MOP wist Amsterdam in eigen huis op 1-0 te houden.

Laren – Groningen 3-0 (2-0)

Laren kwam in eigen huis tegen Groningen al snel op voorsprong. Lieke van Wijk, inmiddels hersteld van haar enkelblessure, pushte in de 12e minuut raak uit de strafcorner. Ook Naomi van As deed de Groningse dames, met oud-Laren-speelster Willemijn Bos in de gelederen, nog voor rust pijn. Na rust was er een tijd niets te juichen voor het Larense publiek, tot de 62e minuut. Toen bepaalde Laurien Leurink de eindstand op 3-0.

’12 Lieke van Wijk 1-0 (sc)
’23 Naomi van As 2-0 (sc)
’62 Laurien Leurink 3-0

SCHC – Hurley 2-0 (2-0)

SCHC is nog altijd ongeslagen, na deze winstpartij op Hurley. De Bilthovense dames kwamen voor rust via internationals Carlien Dirkse van den Heuvel en Michelle van der Pols op een 2-0 voorsprong. Dat bleek voldoende voor de overwinning. Hurley kon na rust niet terug in de wedstrijd komen, en ook Stichtsche kwam niet meer tot scoren. 2-0 voor SCHC, en betekent de eerste nederlaag voor Hurley van dit seizoen.

’19 Carlien Dirkse van den Heuvel 1-0
’24 Michelle van der Pols 2-0 (sc)

hdm – Bloemendaal 2-1 (1-0)

Het lukte Bloemendaal vanavond niet om van de 0 punten af te komen. Pien Dicke scoorde namens hdm in de 1e helft. Bloemendaal kon de schade vervolgens lang beperkt houden en mocht hopen op de gelijkmaker. Mila Muyselaar bezorgde hdm 4 minuten voor tijd echter de 2-0, door te scoren uit een strafcorner. Melle Spruyt deed namens Bloemendaal nog iets terug, maar dichterbij dan 2-1 konden de Mussen niet komen. Ekki Lemmink kreeg 2 minuten voor tijd haar 2e gele kaart gepresenteerd.

’13 Pien Dicke 1-0
’66 Mila Muyselaar 2-0 (sc)
’68 Melle Spruyt 2-1 (sc)

Den Bosch – Oranje-Rood 2-1 (2-0)

Oranje-Rood kent een goede competitiestart, maar moest in de Brabantse derby in Den Bosch uiteindelijk haar meerdere erkennen. Al na 5 minuten lag de 1-0 in de goal, door Marlies Verbruggen. Margot van Geffen verdubbelde op slag van de rust de voorsprong voor de Bossche vrouwen. Na rust kwam de Eindhovense ploeg echter terug. Daphne van der Velden pakte in de 60e minuut geel, maar juist in de ondertalsituatie die daardoor volgde wist Donja Zwinkels te scoren: 2-1. Jill Boon kreeg vervolgens ook een gele kaart, en dat ondertal kwamen de Eindhovense dames niet meer te boven. Eindstand: 2-1.

‘5 Marlies Verbruggen 1-0
’32 Margot van Geffen 2-0
’62 Donja Zwinkels 2-1

Kampong – Pinoké 3-0 (0-0)

Pinoké mocht voor rust nog hopen op het 1e punt van dit seizoen, omdat beide ploegen nog niet tot scoren kwamen. Na rust was het echter Engelse international Sophie Bray die de score opende en Kampong op een 1-0 voorsprong zette. De schade bleef lang beperkt voor de Amsterdamse formatie, maar in de 59e minuut was het opnieuw Bray die het goal van Kampong wist te vinden. Michelle Fillet deed er 4 minuten later nog een schepje bovenop, en tekende voor de 3-0. Dat was ook de eindstand.

’38 Sophie Bray 1-0
’59 Sophie Bray 2-0
’63 Michelle Fillet 3-0

Amsterdam – MOP 1-0 (1-0)

MOP kon bij winst op gelijke hoogte komen met Amsterdam, maar dat lukte vanavond niet. De ploeg uit Vught hield echter knap stand tegen de Amsterdammers. Lang bleef de brilstand op het scorebord staan, maar op slag van rust was het Anouk Lambers die Amsterdam op een 1-0 voorsprong zette. Die krappe voorsprong wisten de Amsterdamse dames niet te vergroten, waardoor het ook na rust spannend bleef. De 3 punten bleven echter wel in het Amsterdamse Bos.

’32 Anouk Lambers 1-0